Kedvező csoportban a magyarok

2018. június 22. (péntek) 13:41 - doszerk

Kazahsztán, Argentína és az Egyesült Államok lesz a magyar leány ifjúsági vízilabda válogatott ellenfele a belgrádi világbajnokság csoportkörében.

A fővárosi Duna Arénában készítették el ma délelőtt a leány vízilabdázók ifjúsági világbajnokságának csoportbeosztását. Az ifik seregszemléjének augusztus 27. és szeptember 2. között Belgrád ad otthont, s a magyar fiatalok ezúttal nem panaszkodhattak a Fortunára, mert viszonylag könnyű csoportba kerültek. A magyar ifjúsági válogatott ugyanis Kazahsztánnal, az Egyesült Államokkal, illetve Argentínával került egy négyesbe, s a sorsolás után Petőváry Zsolt edző is elégedetten értékelt a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján.

kép: mvlsz.hu

"Kiegyenlített mind a négy csoport, mindenhol van két erősebb együttes. Nagyon jók a spanyolok, a görögök, a hollandok, ugyanakkor a mi csoportunk kimondottan jónak mondható, az lesz a meghatározó, hogy a csoportküzdelmek után miként alakul a lebonyolítási rendszer, ki kivel kerül majd össze." – fogalmazott a korosztályos csapat edzője. Ifjúsági válogatottunk július 9-én kezdi meg a felkészülést a belgrádi világbajnokságra, s a nemzeti csapat keretében a dunaújvárosi Huszti Vandának is szoríthatunk majd.

A belgrádi ifjúsági leány vízilabda világbajnokság csoportbeosztása

A csoport: Spanyolország, Kanada, Szerbia, Olaszország
B csoport: Üzbegisztán, Görögország, Ausztrália, Brazília
C csoport: Kazahsztán, Magyarország, Egyesült Államok, Argentína
D csoport: Új-Zéland, Hollandia, Oroszország, Dél-Afrika

Az ifjúsági válogatott kerete

Kapusok: Magyari Alda (POLO SC), Pintér Anna (BVSC), Pápai Barbara (UVSE)

Mezőnyjátékosok: Rybanska Natasa (Szentes), Muzsnay Fanni (FTC), Petőváry Luca (BVSC), Ármai Zita (FTC), Faragó Berta (BVSC), Utassy Kata (BVSC), Szellák Csenge (Tatabánya), Tátrai Szonja (Tatabánya), Pap Mónika (UVSE), Kudella Panna (Szentes), Dömsödi Dalma (Szentes), Kékesi Borbála (Eger), Peresztegi Nagy Kinga (POLO SC), Szabó Krisztina (Szentes), Huszti Vanda (Dunaújváros), Petik Panna (OSC).

A rovat további hírei: Sport

Növekvő létszám az akadémián

Növekvő létszám az akadémián

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Egy éve jött létre, de a kiváló szervezettségnek, a céltudatos szakvezetői gárdának, a rutinos és fiatalos lendületű edzői csapatnak köszönhetően egyre népszerűbb a röplabda akadémia.

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Tizennégy óvodás csapat részvételével kezdődött meg a Margaréta tagóvoda udvarán ma délelőtt az ovi foci bajnokság harmadik fordulója.

Most nem ment az utánpótlásnak

Most nem ment az utánpótlásnak

2018. szeptember 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán, az ifik nagy csatában szenvedtek vereséget a vendég győriektől.

Nem volt esély a Fradi ellen

Nem volt esély a Fradi ellen

2018. szeptember 19. (szerda)

A mérkőzés első szakaszában támadásban, a végén védekezésben hibázott sokat, így tizenhárom gólos, 36-23-as vereséget szenvedett a Ferencváros elleni hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Abonyban remekeltek a birkózók

Abonyban remekeltek a birkózók

2018. szeptember 19. (szerda)

A Dunaferr SE és fiókegyesületeinek tizenegy birkózója jutott be az országos diákolimpiai döntőbe a Diák I. és Diák II-es korcsoportban.

Még szoros az élmezőny

Még szoros az élmezőny

2018. szeptember 19. (szerda)

Nem hozott túl sok izgalmat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának első három mérkőzése a sorozat negyedik fordulójában.

Vereség a Hepp Kupában

Vereség a Hepp Kupában

2018. szeptember 19. (szerda)

Harmincpontos vereséget szenvedett a MAFC Csepel ellen az erősen tartalékos Dunaújvárosi Sárkányok kosárlabda csapata a Hepp Kupában.