Kedvező csoportban a magyarok

2018. június 22. (péntek) 13:41 - doszerk

Kazahsztán, Argentína és az Egyesült Államok lesz a magyar leány ifjúsági vízilabda válogatott ellenfele a belgrádi világbajnokság csoportkörében.

A fővárosi Duna Arénában készítették el ma délelőtt a leány vízilabdázók ifjúsági világbajnokságának csoportbeosztását. Az ifik seregszemléjének augusztus 27. és szeptember 2. között Belgrád ad otthont, s a magyar fiatalok ezúttal nem panaszkodhattak a Fortunára, mert viszonylag könnyű csoportba kerültek. A magyar ifjúsági válogatott ugyanis Kazahsztánnal, az Egyesült Államokkal, illetve Argentínával került egy négyesbe, s a sorsolás után Petőváry Zsolt edző is elégedetten értékelt a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján.

kép: mvlsz.hu

"Kiegyenlített mind a négy csoport, mindenhol van két erősebb együttes. Nagyon jók a spanyolok, a görögök, a hollandok, ugyanakkor a mi csoportunk kimondottan jónak mondható, az lesz a meghatározó, hogy a csoportküzdelmek után miként alakul a lebonyolítási rendszer, ki kivel kerül majd össze." – fogalmazott a korosztályos csapat edzője. Ifjúsági válogatottunk július 9-én kezdi meg a felkészülést a belgrádi világbajnokságra, s a nemzeti csapat keretében a dunaújvárosi Huszti Vandának is szoríthatunk majd.

A belgrádi ifjúsági leány vízilabda világbajnokság csoportbeosztása

A csoport: Spanyolország, Kanada, Szerbia, Olaszország
B csoport: Üzbegisztán, Görögország, Ausztrália, Brazília
C csoport: Kazahsztán, Magyarország, Egyesült Államok, Argentína
D csoport: Új-Zéland, Hollandia, Oroszország, Dél-Afrika

Az ifjúsági válogatott kerete

Kapusok: Magyari Alda (POLO SC), Pintér Anna (BVSC), Pápai Barbara (UVSE)

Mezőnyjátékosok: Rybanska Natasa (Szentes), Muzsnay Fanni (FTC), Petőváry Luca (BVSC), Ármai Zita (FTC), Faragó Berta (BVSC), Utassy Kata (BVSC), Szellák Csenge (Tatabánya), Tátrai Szonja (Tatabánya), Pap Mónika (UVSE), Kudella Panna (Szentes), Dömsödi Dalma (Szentes), Kékesi Borbála (Eger), Peresztegi Nagy Kinga (POLO SC), Szabó Krisztina (Szentes), Huszti Vanda (Dunaújváros), Petik Panna (OSC).

A rovat további hírei: Sport

Kecskemétre látogat a Dunaferr

Kecskemétre látogat a Dunaferr

2018. november 21. (szerda)

A röplabda első osztályú bajnokság nyolcadik fordulójában a Dunaferr SE csapata szerdán este 18 órakor Kecskemétről próbál szettet csenni.

A Haladás nyerte a rangadót

A Haladás nyerte a rangadót

2018. november 20. (kedd)

A futsal első osztály rangadóját a mesterhármasig jutó Melo José Michelnek köszönhetően a vártnál könnyebben nyerte a Haladás a Dunaferr csapata ellen.

Hibátlan forduló az utánpótlásnál

Hibátlan forduló az utánpótlásnál

2018. november 20. (kedd)

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak U17-es csapata huszonkét gólt szerzett a Százhalombatta elleni hazai bajnokin.

A Békéscsaba ellen a kupában

A Békéscsaba ellen a kupában

2018. november 20. (kedd)

A bajnokságban idén már egyszer legyőzött Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Vérüket adták a sportolók

Vérüket adták a sportolók

2018. november 20. (kedd)

A városi sportszakosztályok számára szervezett véradást ma délelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a sportcsarnok nagytermében.

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. november 20. (kedd)

Szombathelyen vágna vissza a Haladástól elszenvedett szeptemberi vereségért ma este a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Szépen csillog a bronz

Szépen csillog a bronz

2018. november 20. (kedd)

Parádés teljesítményt nyújtva szerzett bronzérmet Török Péter a súlyemelők szombathelyi Országos Felnőtt Bajnokságán.