Kedvező csoportban a magyarok

2018. június 22. (péntek) 13:41 - doszerk

Kazahsztán, Argentína és az Egyesült Államok lesz a magyar leány ifjúsági vízilabda válogatott ellenfele a belgrádi világbajnokság csoportkörében.

A fővárosi Duna Arénában készítették el ma délelőtt a leány vízilabdázók ifjúsági világbajnokságának csoportbeosztását. Az ifik seregszemléjének augusztus 27. és szeptember 2. között Belgrád ad otthont, s a magyar fiatalok ezúttal nem panaszkodhattak a Fortunára, mert viszonylag könnyű csoportba kerültek. A magyar ifjúsági válogatott ugyanis Kazahsztánnal, az Egyesült Államokkal, illetve Argentínával került egy négyesbe, s a sorsolás után Petőváry Zsolt edző is elégedetten értékelt a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján.

kép: mvlsz.hu

"Kiegyenlített mind a négy csoport, mindenhol van két erősebb együttes. Nagyon jók a spanyolok, a görögök, a hollandok, ugyanakkor a mi csoportunk kimondottan jónak mondható, az lesz a meghatározó, hogy a csoportküzdelmek után miként alakul a lebonyolítási rendszer, ki kivel kerül majd össze." – fogalmazott a korosztályos csapat edzője. Ifjúsági válogatottunk július 9-én kezdi meg a felkészülést a belgrádi világbajnokságra, s a nemzeti csapat keretében a dunaújvárosi Huszti Vandának is szoríthatunk majd.

A belgrádi ifjúsági leány vízilabda világbajnokság csoportbeosztása

A csoport: Spanyolország, Kanada, Szerbia, Olaszország
B csoport: Üzbegisztán, Görögország, Ausztrália, Brazília
C csoport: Kazahsztán, Magyarország, Egyesült Államok, Argentína
D csoport: Új-Zéland, Hollandia, Oroszország, Dél-Afrika

Az ifjúsági válogatott kerete

Kapusok: Magyari Alda (POLO SC), Pintér Anna (BVSC), Pápai Barbara (UVSE)

Mezőnyjátékosok: Rybanska Natasa (Szentes), Muzsnay Fanni (FTC), Petőváry Luca (BVSC), Ármai Zita (FTC), Faragó Berta (BVSC), Utassy Kata (BVSC), Szellák Csenge (Tatabánya), Tátrai Szonja (Tatabánya), Pap Mónika (UVSE), Kudella Panna (Szentes), Dömsödi Dalma (Szentes), Kékesi Borbála (Eger), Peresztegi Nagy Kinga (POLO SC), Szabó Krisztina (Szentes), Huszti Vanda (Dunaújváros), Petik Panna (OSC).

A rovat további hírei: Sport

Két dunaújvárosi a vb-csapatban

Két dunaújvárosi a vb-csapatban

2018. július 16. (hétfő)

A Dunaferr SE versenyzői közül Kiss Balázs és Hajdu Jonatán is részt vehet a kajak-kenusok portugáliai világbajnokságán.

Teljes az Acélbikák légiós kerete

Teljes az Acélbikák légiós kerete

2018. július 16. (hétfő)

A 27 éves finn Jaakko Turtiainen is a Dunaújvárosi Acélbikák együttesénél folytatja pályafutását.

Dunaújvárosban Kolumbia nyert

Dunaújvárosban Kolumbia nyert

2018. július 16. (hétfő)

Kolumbia csapata nyerte a hétvégén első alkalommal megrendezett Mini Foci VB Kupát.

Másodszor világbajnok Franciaország

Másodszor világbajnok Franciaország

2018. július 15. (vasárnap)

Története során másodszor nyert labdarúgó-világbajnokságot Franciaország azzal, hogy az oroszországi vb moszkvai döntőjében 4-2-re legyőzte Horvátországot.

Sima győzelemmel javított a válogatott

Sima győzelemmel javított a válogatott

2018. július 15. (vasárnap)

Kiütéses, huszonhét gólos különbségű győzelmet aratott a törökök elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.

Céltudatos röplabdázók

Céltudatos röplabdázók

2018. július 15. (vasárnap)

A DSE Röplabda Akadémia serdülő bajnokcsapatának játékosai a sport mellett kiemelkedően fontosnak tekintik a tanulást is.

Világbajnok a magyar női junior kézilabda válogatott!

Világbajnok a magyar női junior kézilabda válogatott!

2018. július 14. (szombat)

Az első félidőben még kétgólos hátrányban lévő magyar csapat a második játékrészben hatalmasat küzdött, és megérdemelten nyerte meg a világbajnoki aranyérmet.