Kedvező csoportban a magyarok

2018. június 22. (péntek) 13:41 - doszerk

Kazahsztán, Argentína és az Egyesült Államok lesz a magyar leány ifjúsági vízilabda válogatott ellenfele a belgrádi világbajnokság csoportkörében.

A fővárosi Duna Arénában készítették el ma délelőtt a leány vízilabdázók ifjúsági világbajnokságának csoportbeosztását. Az ifik seregszemléjének augusztus 27. és szeptember 2. között Belgrád ad otthont, s a magyar fiatalok ezúttal nem panaszkodhattak a Fortunára, mert viszonylag könnyű csoportba kerültek. A magyar ifjúsági válogatott ugyanis Kazahsztánnal, az Egyesült Államokkal, illetve Argentínával került egy négyesbe, s a sorsolás után Petőváry Zsolt edző is elégedetten értékelt a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján.

kép: mvlsz.hu

"Kiegyenlített mind a négy csoport, mindenhol van két erősebb együttes. Nagyon jók a spanyolok, a görögök, a hollandok, ugyanakkor a mi csoportunk kimondottan jónak mondható, az lesz a meghatározó, hogy a csoportküzdelmek után miként alakul a lebonyolítási rendszer, ki kivel kerül majd össze." – fogalmazott a korosztályos csapat edzője. Ifjúsági válogatottunk július 9-én kezdi meg a felkészülést a belgrádi világbajnokságra, s a nemzeti csapat keretében a dunaújvárosi Huszti Vandának is szoríthatunk majd.

A belgrádi ifjúsági leány vízilabda világbajnokság csoportbeosztása

A csoport: Spanyolország, Kanada, Szerbia, Olaszország
B csoport: Üzbegisztán, Görögország, Ausztrália, Brazília
C csoport: Kazahsztán, Magyarország, Egyesült Államok, Argentína
D csoport: Új-Zéland, Hollandia, Oroszország, Dél-Afrika

Az ifjúsági válogatott kerete

Kapusok: Magyari Alda (POLO SC), Pintér Anna (BVSC), Pápai Barbara (UVSE)

Mezőnyjátékosok: Rybanska Natasa (Szentes), Muzsnay Fanni (FTC), Petőváry Luca (BVSC), Ármai Zita (FTC), Faragó Berta (BVSC), Utassy Kata (BVSC), Szellák Csenge (Tatabánya), Tátrai Szonja (Tatabánya), Pap Mónika (UVSE), Kudella Panna (Szentes), Dömsödi Dalma (Szentes), Kékesi Borbála (Eger), Peresztegi Nagy Kinga (POLO SC), Szabó Krisztina (Szentes), Huszti Vanda (Dunaújváros), Petik Panna (OSC).

A rovat további hírei: Sport

Remekelt az utánpótlás

Remekelt az utánpótlás

2019. február 18. (hétfő)

A serdülő és az ifjúsági bajnokság mellett az NB I/B-s felnőtt pontvadászatban is nagyon szép győzelmeket arattak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatai.

Dunaújvárosi bronz Százhalombattáról

Dunaújvárosi bronz Százhalombattáról

2019. február 18. (hétfő)

Kevés hiányzott a döntőbe jutáshoz, ám így is a szép eredményt ért el a Halom Truck Kupán a DLSZ Dunaújváros kispályás labdarúgó csapata.

Remekelt az utánpótlás

Remekelt az utánpótlás

2019. február 17. (vasárnap)

A DFVE serdülő és ifjúsági női vízilabda csapata is győzni tudott a BVSC elleni fővárosi rangadón.

Fájdalmas búcsú a rájátszástól!

Fájdalmas búcsú a rájátszástól!

2019. február 16. (szombat)

A Hokiklub Budapest elleni 6-4-es hazai vereséggel eldőlt, hogy idén nem jutnak be a rájátszásba a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Nem volt esély Siófokon

Nem volt esély Siófokon

2019. február 16. (szombat)

Bő fél óráig tartotta magát Siófokon a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, ám a házigazdák ezt követően átgázoltak a támadásban sokat hibázó Kohászon, s végül 31-17-es sikert arattak György László tanítványai ellen.

Fontos Dunaferr-siker!

Fontos Dunaferr-siker!

2019. február 16. (szombat)

A férfi röplabda bajnokság első osztályában a Dunaferr SE négyszettes mérkőzésen idegenben győzött a SZESE Győr ellen, így visszavette harmadik helyét a csoportban.

Hajrásiker az Érd ellen

Hajrásiker az Érd ellen

2019. február 16. (szombat)

Az utolsó percekben szerzett góllal csikarta ki a győzelmet az Érd elleni felkészülési találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.