Ötödik helyen a juniorok

Szárszó Lajos - 2018. június 3. 18:09

Ötödik helyen végzett a DSE Röplabda Akadémia junior együttese az országos bajnokság fináléjában.

A három napos magyar junior bajnokság döntőjében felemásan játszottak Tomanóczy Tibor tanítványai, hiszen két győzelem mellett két vereséget könyvelhettek el. Az első, pénteki játéknapon a mieink nagyszerű játékkal, négy szett után 3-1 arányban győzték le a Kecskemétet (20-25, 25-18, 25-20, 25-21) úgy, hogy szett hátrányból kellett fordítaniuk. A következő összecsapás a Szolnok ellen nem volt sikeres, hiszen azon sima vereséget szenvedtünk (15-25, 23-25, 22-25), így egy győzelemmel és egy vereséggel zárult a selejtezőkör. Szombaton az elődöntőbe jutás volt a cél, de szoros ütközetben a Pénzügyőr ezúttal 3-0-al jobbnak bizonyult (18-25, 23-25, 23-25), mely azt jelentette, hogy a DSE Röplabda Akadémia az ötödik helyért játszott vasárnap délelőtt.

Kép: DO-archív

Az ellenfél a MAFC gárdája volt, így a találkozót teljes joggal nevezhettük rangadónak, hiszen a fővárosiaknál is több olyan játékost találhattunk, akik az NBI-es felnőtt csapatukban alapembernek számítanak. Már az első szett igen kiélezett és szoros csatát hozott, melyet a mieink nyertek meg 25-23-ra, akik a második felvonást is nagy akarattal húzták be (25-21). A 2-0-s vezetés után sem adta meg magát a MAFC, akik izgalmas végjáték után szépítettek (24-26). A negyedik szett is számos fordulatot, taktikai és mentális harcot hozott, melyet végül a DSE Röplabda Akadémia bírt jobban (25-23), akik ezzel a 3-1-es győzelmükkel végül a bajnokság ötödik helyén végeztek, ami a hiányzókat figyelembe véve reálisnak mondható.

A csapat névsora: Flachner Kornél, Bozóki Bendegúz, Bohnicsek Szilveszter, Tomanóczy Bálint, Török Richárd, Csizmadia Tamás, Tajti Olivér, Mihucz Csaba, Matyiák Árpád, Ambrus Bence, Móró Ákos, Hartyányi Gergő (liberó), Sárközi Kálmán (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, edző: Szabó Gábor

Eredmények:

Péntek:
DSE Röplabda Akadémia - Kecskemét 3:1
DSE Röplabda Akadémia – Szolnoki Röplabda Akadémia 0:3

Szombat: DSE - Pénzügyőr 0:3

Vasárnap az 5. helyért: DSE Röplabda Akadémia –MAFC 3-1 (25-23, 25-21, 24-26, 25-23)

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.