Ott tartanak, ahol kell!

doszerk - 2018. június 19. 18:18

Betegség miatt került ki a magyar női vízilabda válogatott Európa-bajnokágra készülő keretéből a DUE-Maarsk Graphics tehetsége, Vályi Vanda.

Már túl van felkészülésének harmadik helyén a barcelonai Európa-bajnokságra készülő magyar női vízilabda válogatott, mely edzőtáborának első hetét Montenegróban, míg a másodikat és a harmadikat Margitszigeten töltötte, így egyre jobban összekovácsolódnak a csapat tagjai. Bíró Attila szövetségi kapitány elégedett az eddig elvégzett munkával, ám azt is látja, hogy az új játékosok beépítése miatt sokkal többet kell dolgozni a keret tagjaival, s ezzel kapcsolatos gondolatait a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján osztotta meg a válogatott drukkereivel.

"Pont ott tartunk, ahol terveztem. Napról napra, edzésről edzésre ki kell hozni magunkból a maximumot, ezt nyomatékosítottam nem csak a játékosok, a stáb fejében is. Úgy gondolom, ennek szellemében dolgozik mindenki, és a mögöttünk hagyott három hétből kihoztuk azt, amit ki lehet hozni. Persze a puding próbája az evés, avagy másfél hét múlva, a Vodafone-kupán már vízilabdázni kell jól. Taktikailag kétszer annyit foglalkozom a társasággal, mint a tavalyi hazai rendezésű világbajnokság előtt. Lehet, hogy ez egy-két idősebb, rutinosabb játékosnak furcsa, de megértették, hogy muszáj. Hiába voltak már néhányan esetleg ott a szezon közben Világliga-meccseken, az összes elvégzett munka majd a júliusi 23-ai Európa-bajnoki negyeddöntőben kell, hogy először visszaköszönjön."

Kép forrása: deepbluemedia (Giorgio Scala felvétele)

A 2016-os belgrádi Európa-bajnokságot megnyerte válogatottunk, mely címvédőként utazik el a kontinensviadalra, ám Bíró Attila ezúttal más szellemben készíti fel a csapatot.
"Most a bajnokság után azért tudtam könnyebb szívvel pihenőt adni nekik, mert az év közben csak volt 12 mérkőzésünk, ami dobott valamit az alapokon. Azt ugyan nem mondhatom, hogy most a finomhangolás végezzük, de azt azért állíthatom, van már némi alapunk. Ez a felkészülés abszolút más, mint az eddigiek: mint említettem, taktikailag intenzívebb, lábtempóban is erősebb – bár tavaly is nagyon ráfeküdtünk, és jók is voltunk ebben. De hogy mit kapunk majd vissza a meccseken, magam is várom."
A magyar csapathoz kapcsolódó hír, hogy Antal Dóra után a DUE-Maarsk Graphics fiatal tehetsége, Vályi Vanda is kiesett sajnos a keretből, miután a mindössze tizennyolc éves játékosról kiderült, hogy mononukleózis betegségben szenvedett, így számára most az a legfontosabb, hogy teljesen felépüljön, s a szeptemberi junior Európa-bajnokságon már játszhasson.

Vályi Vanda nem lehet ott az Európa-bajnokságon! (Kép: DO-archív)

A női válogatott Európa-bajnoki kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Tóth Eszter (BVSC)

Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Kövesdi Vivien (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE)

Kereten kívül együtt készül a csapattal: Lekrinszki Gina (Szentes), Rybanska Natasa (Szentes), Utassy Kata (BVSC)

(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

A magyar válogatott programja az Európa-bajnokságon

2018. 07. 14. 22:15 Magyarország – Spanyolország
2018. 07. 15. 14:00 Törökország – Magyarország
2018. 07. 17. 15:30 Magyarország – Szerbia
2018. 07. 19. 20:30 Oroszország – Magyarország
2018. 07. 21. 15:30 Magyarország – Németország

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.