Ott tartanak, ahol kell!

2018. június 19. (kedd) 18:18 - doszerk

Betegség miatt került ki a magyar női vízilabda válogatott Európa-bajnokágra készülő keretéből a DUE-Maarsk Graphics tehetsége, Vályi Vanda.

Már túl van felkészülésének harmadik helyén a barcelonai Európa-bajnokságra készülő magyar női vízilabda válogatott, mely edzőtáborának első hetét Montenegróban, míg a másodikat és a harmadikat Margitszigeten töltötte, így egyre jobban összekovácsolódnak a csapat tagjai. Bíró Attila szövetségi kapitány elégedett az eddig elvégzett munkával, ám azt is látja, hogy az új játékosok beépítése miatt sokkal többet kell dolgozni a keret tagjaival, s ezzel kapcsolatos gondolatait a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján osztotta meg a válogatott drukkereivel.

"Pont ott tartunk, ahol terveztem. Napról napra, edzésről edzésre ki kell hozni magunkból a maximumot, ezt nyomatékosítottam nem csak a játékosok, a stáb fejében is. Úgy gondolom, ennek szellemében dolgozik mindenki, és a mögöttünk hagyott három hétből kihoztuk azt, amit ki lehet hozni. Persze a puding próbája az evés, avagy másfél hét múlva, a Vodafone-kupán már vízilabdázni kell jól. Taktikailag kétszer annyit foglalkozom a társasággal, mint a tavalyi hazai rendezésű világbajnokság előtt. Lehet, hogy ez egy-két idősebb, rutinosabb játékosnak furcsa, de megértették, hogy muszáj. Hiába voltak már néhányan esetleg ott a szezon közben Világliga-meccseken, az összes elvégzett munka majd a júliusi 23-ai Európa-bajnoki negyeddöntőben kell, hogy először visszaköszönjön."

Kép forrása: deepbluemedia (Giorgio Scala felvétele)

A 2016-os belgrádi Európa-bajnokságot megnyerte válogatottunk, mely címvédőként utazik el a kontinensviadalra, ám Bíró Attila ezúttal más szellemben készíti fel a csapatot.
"Most a bajnokság után azért tudtam könnyebb szívvel pihenőt adni nekik, mert az év közben csak volt 12 mérkőzésünk, ami dobott valamit az alapokon. Azt ugyan nem mondhatom, hogy most a finomhangolás végezzük, de azt azért állíthatom, van már némi alapunk. Ez a felkészülés abszolút más, mint az eddigiek: mint említettem, taktikailag intenzívebb, lábtempóban is erősebb – bár tavaly is nagyon ráfeküdtünk, és jók is voltunk ebben. De hogy mit kapunk majd vissza a meccseken, magam is várom."
A magyar csapathoz kapcsolódó hír, hogy Antal Dóra után a DUE-Maarsk Graphics fiatal tehetsége, Vályi Vanda is kiesett sajnos a keretből, miután a mindössze tizennyolc éves játékosról kiderült, hogy mononukleózis betegségben szenvedett, így számára most az a legfontosabb, hogy teljesen felépüljön, s a szeptemberi junior Európa-bajnokságon már játszhasson.

Vályi Vanda nem lehet ott az Európa-bajnokságon! (Kép: DO-archív)

A női válogatott Európa-bajnoki kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Tóth Eszter (BVSC)

Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Kövesdi Vivien (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE)

Kereten kívül együtt készül a csapattal: Lekrinszki Gina (Szentes), Rybanska Natasa (Szentes), Utassy Kata (BVSC)

(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

A magyar válogatott programja az Európa-bajnokságon

2018. 07. 14. 22:15 Magyarország – Spanyolország
2018. 07. 15. 14:00 Törökország – Magyarország
2018. 07. 17. 15:30 Magyarország – Szerbia
2018. 07. 19. 20:30 Oroszország – Magyarország
2018. 07. 21. 15:30 Magyarország – Németország

A rovat további hírei: Sport

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.

Hétvégi éremeső

Hétvégi éremeső

2019. február 20. (szerda)

Mindhárom hétvégi versenyükről érmekkel térhettek haza a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

2019. február 20. (szerda)

A Vasas elleni fővárosi mérkőzéssel kezdi meg az Erste Liga középszakaszának hajráját a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Újra a Centrum Kupáért fociztak!

Újra a Centrum Kupáért fociztak!

2019. február 19. (kedd)

A fiúknál a rudasosok, a lányoknál a Kereskedelmi diákjai nyertek a Centrum Kupa második fordulójában.

Telt ház lesz az első hazai Eb-selejtezőn

Telt ház lesz az első hazai Eb-selejtezőn

2019. február 19. (kedd)

Telt ház előtt játszhat majd a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki ezüstérmes horvátokkal az Európa-bajnoki selejtezősorozat első hazai mérkőzésén.

Mindenből jutott a kajak-kenusoknak

Mindenből jutott a kajak-kenusoknak

2019. február 19. (kedd)

Egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták a Pakson megrendezett fizikai felmérő versenyt a Dunaferr SE ifjú kajak-kenusai.

A Fradi ellen elődöntőzik a Kohász!

A Fradi ellen elődöntőzik a Kohász!

2019. február 18. (hétfő)

A Ferencváros együttese lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa négyes döntőjének első elődöntőjében.