Ott tartanak, ahol kell!

2018. június 19. (kedd) 18:18 - doszerk

Betegség miatt került ki a magyar női vízilabda válogatott Európa-bajnokágra készülő keretéből a DUE-Maarsk Graphics tehetsége, Vályi Vanda.

Már túl van felkészülésének harmadik helyén a barcelonai Európa-bajnokságra készülő magyar női vízilabda válogatott, mely edzőtáborának első hetét Montenegróban, míg a másodikat és a harmadikat Margitszigeten töltötte, így egyre jobban összekovácsolódnak a csapat tagjai. Bíró Attila szövetségi kapitány elégedett az eddig elvégzett munkával, ám azt is látja, hogy az új játékosok beépítése miatt sokkal többet kell dolgozni a keret tagjaival, s ezzel kapcsolatos gondolatait a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján osztotta meg a válogatott drukkereivel.

"Pont ott tartunk, ahol terveztem. Napról napra, edzésről edzésre ki kell hozni magunkból a maximumot, ezt nyomatékosítottam nem csak a játékosok, a stáb fejében is. Úgy gondolom, ennek szellemében dolgozik mindenki, és a mögöttünk hagyott három hétből kihoztuk azt, amit ki lehet hozni. Persze a puding próbája az evés, avagy másfél hét múlva, a Vodafone-kupán már vízilabdázni kell jól. Taktikailag kétszer annyit foglalkozom a társasággal, mint a tavalyi hazai rendezésű világbajnokság előtt. Lehet, hogy ez egy-két idősebb, rutinosabb játékosnak furcsa, de megértették, hogy muszáj. Hiába voltak már néhányan esetleg ott a szezon közben Világliga-meccseken, az összes elvégzett munka majd a júliusi 23-ai Európa-bajnoki negyeddöntőben kell, hogy először visszaköszönjön."

Kép forrása: deepbluemedia (Giorgio Scala felvétele)

A 2016-os belgrádi Európa-bajnokságot megnyerte válogatottunk, mely címvédőként utazik el a kontinensviadalra, ám Bíró Attila ezúttal más szellemben készíti fel a csapatot.
"Most a bajnokság után azért tudtam könnyebb szívvel pihenőt adni nekik, mert az év közben csak volt 12 mérkőzésünk, ami dobott valamit az alapokon. Azt ugyan nem mondhatom, hogy most a finomhangolás végezzük, de azt azért állíthatom, van már némi alapunk. Ez a felkészülés abszolút más, mint az eddigiek: mint említettem, taktikailag intenzívebb, lábtempóban is erősebb – bár tavaly is nagyon ráfeküdtünk, és jók is voltunk ebben. De hogy mit kapunk majd vissza a meccseken, magam is várom."
A magyar csapathoz kapcsolódó hír, hogy Antal Dóra után a DUE-Maarsk Graphics fiatal tehetsége, Vályi Vanda is kiesett sajnos a keretből, miután a mindössze tizennyolc éves játékosról kiderült, hogy mononukleózis betegségben szenvedett, így számára most az a legfontosabb, hogy teljesen felépüljön, s a szeptemberi junior Európa-bajnokságon már játszhasson.

Vályi Vanda nem lehet ott az Európa-bajnokságon! (Kép: DO-archív)

A női válogatott Európa-bajnoki kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Tóth Eszter (BVSC)

Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Kövesdi Vivien (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE)

Kereten kívül együtt készül a csapattal: Lekrinszki Gina (Szentes), Rybanska Natasa (Szentes), Utassy Kata (BVSC)

(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

A magyar válogatott programja az Európa-bajnokságon

2018. 07. 14. 22:15 Magyarország – Spanyolország
2018. 07. 15. 14:00 Törökország – Magyarország
2018. 07. 17. 15:30 Magyarország – Szerbia
2018. 07. 19. 20:30 Oroszország – Magyarország
2018. 07. 21. 15:30 Magyarország – Németország

A rovat további hírei: Sport

Döntetlen a csúcsrangadón

Döntetlen a csúcsrangadón

2018. november 12. (hétfő)

Óriási csatában ért el 4-4-es döntetlent a listavezető Berettyóújfalu elleni hazai bajnokin a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Továbbra is hibátlanok az U21-esek

Továbbra is hibátlanok az U21-esek

2018. november 12. (hétfő)

A röplabda bajnokság másodosztályának középcsoportjában a DSE Röplabda akadémia U21-es együttese a Pécs, míg az NB II-es gárda a Szombathely ellen lépett pályára.

Már nem Antti Karhula a DAB edzője

Már nem Antti Karhula a DAB edzője

2018. november 12. (hétfő)

Felmentette a munkavégzés alól Antti Karhula vezetőedzőt a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának vezetése.

Csúcsrangadó előtt a Dunaferr

Csúcsrangadó előtt a Dunaferr

2018. november 12. (hétfő)

A listavezető, s az idei szezonban még hibátlan Berettyóújfalu ellen folytatja a bajnokságot ma este a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Hiába a fölény

Hiába a fölény

2018. november 11. (vasárnap)

Ezúttal sem sikerült gólt szereznie, így döntetlenre végzett a Budapest Honvéd II. elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Nem sikerült a visszavágás

Nem sikerült a visszavágás

2018. november 11. (vasárnap)

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapata sok hibával játszott a Sümeg elleni összecsapáson, így vetélytársával szemben hátránya hét pontra nőtt.

A világ legjobb klubcsapata lett a DUE

A világ legjobb klubcsapata lett a DUE

2018. november 11. (vasárnap)

Hazaérkezett Oroszországból az Európai Szuperkupát hatalmas csatában elhódító DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely az Euroliga-győztes Kirishi otthonában jutott fel a világ tetejére.