Tolvajok előzetesben

doszerk - 2018. június 29. 7:52

Indítványozták annak a hat gyanúsítottnak letartóztatását, akik több százezer forintos értékben loptak el készpénzt és ékszereket több Dunaújváros környéki ingatlanból.

A Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség indítványozta annak a 6 gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását, akik 2017. október 29. és 2018. április 16. napja közötti időben jórészt kerítésátmászás, valamint ajtó-, illetve ablakbefeszítés módszerével behatoltak Székesfehérvár és Dunaújváros környéki települések családi házaiba, cégek tulajdonában álló irodahelyiségekbe, és onnan készpénzt, aranyékszereket, műszaki cikkeket tulajdonítottak el 200.000 – 2.000.000,- Ft közötti lopási kárt okozva egy-egy sértettnek.

A gyanúsítottak többszörösen büntetett előéletűek, a bűncselekményeket sorozatjelleggel, az elkövetésre szerveződött csoport tagjaként, hosszú időn keresztül követték el, állandó munkahellyel és legális jövedelemmel nem rendelkeznek, így alappal feltehető, hogy szabadlábra kerülésük esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el, tekintetükben a bűnismétlés ténye és reális veszélye fennáll. Alappal lehet tartani attól is, hogy tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével, bizonyítási eszközök megsemmisítésével az eljárást meghiúsítanák, megnehezítenék  vagy veszélyeztetnék. A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája négy gyanúsított előzetes letartóztatását, egy gyanúsított házi őrizetét rendelte el, valamint egy gyanúsított tekintetében lakhelyelhagyási tilalmat állapított meg. A főügyészség az utóbbi két esetben fellebbezéssel élt.

A rovat további hírei: Sziréna

Elfogták a pincefeltörőt

Elfogták a pincefeltörőt

2024. ápr. 24.

A dunaújvárosi rendőrök hallgatták ki gyanúsítottként a 41 éves férfit. Egy Római körúti helyiséget tört fel, több százezer forintos kárt okozott, értesült a DO. Sokra nem vitte a zsákmánnyal.

Újra életet mentett a szénmonoxid-érzékelő a városban

Újra életet mentett a szénmonoxid-érzékelő a városban

2024. ápr. 22.

Társasházi lakásban támadt a "néma gyilkos", ráadásul egy gyermek életét fenyegette – szerencsére az érzékelő időben jelzett, nem történt személyi sérülés.

Táblákkal hívják fel a figyelmet a kutyákra leselkedő veszélyre!

Táblákkal hívják fel a figyelmet a kutyákra leselkedő veszélyre!

2024. ápr. 21.

Nagy felháborodást keltett városunkban a közelmúltban az a hír, hogy a felső Duna-parton mérgező kutyaeledeleket találtak, olyanokat, amelyekbe szúrós eszközöket rejtettek el. 

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

2024. ápr. 19.

Csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt járt el az ügyészség a tavaly augusztusi bűntett elkövetői ellen. Egy doboz cigaretta lett a zsákmány, derül ki az ügyészégi összegzésből.

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!