Válogatott feladatok!

2018. június 12. (kedd) 18:15 - Szárszó Lajos

Makay Lilla és Mayer Gréta képviselték a magyar tornász válogatottban a dunaújvárosi színeket a nagyszombati nemzetközi viadalon.

Június 8-10. között rendezte a Szlovák Torna Szövetség Trnavában (Nagyszombat) a 31. nemzetközi tornaversenyét, melyen dunaújvárosi tornászok is érdekeltek voltak. A megmérettetés három korosztályban zajlott, meghatározva ezzel a delegációk összetételét is, így a Magyar Torna Szövetség egy 10 fős (6 versenyző, 3 edző, 1 bíró) csapatot küldött Szlovákiába. A felnőtteknél egy szombathelyi és egy budapesti, a junioroknál két békéscsabai, míg a serdülőknél két dunaújvárosi tornász képviselte hazánkat. Városunk fiatal tornászait, Makai Lillát és Mayer Grétát Török Dániel edző kísérhette a versenyen.

- Nagy megtiszteltetésként ért bennünket a szövetségi jelölés – foglalta össze a tornaverseny értékelését Török Dániel -, melyen a két fiatal tornászunk összeszedetten, lelkesen, ám a versenyszezon végi fáradtság terhével érkezett a viadalra. Lilla a verseny előtti edzésnapon egy balszerencsés ujjsérülést szenvedett, mely lehetetlenné tette szereplését, ám példaértékű felkészülése és sportszerű magatartása minden dicséretet megérdemel. Biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben lesz még lehetősége nemzetközi porondon megmutatnia magát. Mayer Gréti az előkelő 2. helyet szerezte meg egyéni összetettben.

A versenyen több nemzet, köztük a hazaiakon kívül Törökország, Csehország, Szlovénia, Németország, Románia, Lengyelország, Ukrajna kiváló tornászai szerepeltek. Nem volt titok, hogy ez a találkozó egy teszt is a junior korosztálynak az augusztusi Eb. előtt, így a szakemberek szemében egy térkép is kirajzolódott a felkészülés tekintetében.

- Ezen a térképen van helyük a fiatal dunaújvárosi tornászpalántáknak?

- Grétiék 2006-os születésűek. Korcsoportjukban jövőre még csak a 2005-ösek lesznek junior korúak, így mondhatnánk azt is, van idejük. Azonban, ha betekintünk a színfalak mögé, akkor láthatjuk, hogy nagyon sok idő, míg egy tornász beérik, s bizony a versenytársak felkészültsége minket is több munkára kell, hogy késztessen. A lengyelek meglepetésként robbantak be a korosztály élvonalába (Grétit másfél ponttal verte meg a lengyel kislány), az ukránok újra jönnek felfelé, és még nem beszéltünk a tavaly EYOF-ot (Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) nyerő olaszokról, akik itt most nem szerepeltek. Ahhoz tehát, hogy bent legyünk a legjobbak között, amikor majd kell, nagyon „fel kell kötnünk a nadrágot”. Ebben az esetben mi is felkerülhetünk arra a bizonyos térképre. Összességében elmondhatom, hogy sikerről, bakikról és terepszemléről is szólt ez a verseny, melynek minden mozzanatából lehetett és kellett is tanulnunk. Úgy gondolom, kitűnő lehetőség volt arra, hogy pontosabb haladási irányt jelöljön ki nekünk a jövőbeni felkészülésre.

A rovat további hírei: Sport

Viborgi siker a nyitómeccsen

Viborgi siker a nyitómeccsen

2018. augusztus 15. (szerda)

Támadásban rengeteg hibát vétett, így kétgólos, 22-20-as vereséget szenvedett a dán Viborgtól a DKKA női kézilabda csapata a Kohász Kupa első napján.

Hibátlan Tízpróbások

Hibátlan Tízpróbások

2018. augusztus 15. (szerda)

A Tízpróbások együttese nyerte a VII. Decathlon Nyári Kispályás Foci Bajnokság küzdelmeit.

Komoly kihívás előtt az utánpótlás

Komoly kihívás előtt az utánpótlás

2018. augusztus 15. (szerda)

Az U20-as bajnokságban a rájátszás elérését, míg az U18-asoknál a középmezőnyt célozta meg a dunaújvárosi jégkorongozók szakvezetése.

A Vidi az AEK Athén ellen mehet a BL-főtábláért

A Vidi az AEK Athén ellen mehet a BL-főtábláért

2018. augusztus 14. (kedd)

A Vidi FC hazai pályán gól nélküli döntetlennel megőrizte az első mérkőzésen elért 1-1-s eredményt a svéd Malmö együttesével szemben, így bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik fordulójába.

Nyolc csapat a strandfoci kupán

Nyolc csapat a strandfoci kupán

2018. augusztus 14. (kedd)

Elkészült a csoportbeosztás, összesen nyolc együttes vághat neki nemzeti ünnepünkön az I. Szent István Strandfoci Kupának.

A kijutást célozza meg a magyar válogatott

A kijutást célozza meg a magyar válogatott

2018. augusztus 14. (kedd)

Az Európa-bajnoki részvétel a célja a férfi röplabda-válogatottnak, amely szerdán, hazai pályán, Macedónia ellen kezdi meg selejtezős szereplését.

Bl-selejtező - A továbbjutás főtáblát érne a Vidinek

Bl-selejtező - A továbbjutás főtáblát érne a Vidinek

2018. augusztus 14. (kedd)

Hat év után szerepelhet ismét főtáblán magyar klub az európai kupaporondon, amennyiben ma a hazai visszavágón a Vidi FC kiharcolja a továbbjutást a svéd Malmö ellen a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában.