Válogatott feladatok!

2018. június 12. (kedd) 18:15 - Szárszó Lajos

Makay Lilla és Mayer Gréta képviselték a magyar tornász válogatottban a dunaújvárosi színeket a nagyszombati nemzetközi viadalon.

Június 8-10. között rendezte a Szlovák Torna Szövetség Trnavában (Nagyszombat) a 31. nemzetközi tornaversenyét, melyen dunaújvárosi tornászok is érdekeltek voltak. A megmérettetés három korosztályban zajlott, meghatározva ezzel a delegációk összetételét is, így a Magyar Torna Szövetség egy 10 fős (6 versenyző, 3 edző, 1 bíró) csapatot küldött Szlovákiába. A felnőtteknél egy szombathelyi és egy budapesti, a junioroknál két békéscsabai, míg a serdülőknél két dunaújvárosi tornász képviselte hazánkat. Városunk fiatal tornászait, Makai Lillát és Mayer Grétát Török Dániel edző kísérhette a versenyen.

- Nagy megtiszteltetésként ért bennünket a szövetségi jelölés – foglalta össze a tornaverseny értékelését Török Dániel -, melyen a két fiatal tornászunk összeszedetten, lelkesen, ám a versenyszezon végi fáradtság terhével érkezett a viadalra. Lilla a verseny előtti edzésnapon egy balszerencsés ujjsérülést szenvedett, mely lehetetlenné tette szereplését, ám példaértékű felkészülése és sportszerű magatartása minden dicséretet megérdemel. Biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben lesz még lehetősége nemzetközi porondon megmutatnia magát. Mayer Gréti az előkelő 2. helyet szerezte meg egyéni összetettben.

A versenyen több nemzet, köztük a hazaiakon kívül Törökország, Csehország, Szlovénia, Németország, Románia, Lengyelország, Ukrajna kiváló tornászai szerepeltek. Nem volt titok, hogy ez a találkozó egy teszt is a junior korosztálynak az augusztusi Eb. előtt, így a szakemberek szemében egy térkép is kirajzolódott a felkészülés tekintetében.

- Ezen a térképen van helyük a fiatal dunaújvárosi tornászpalántáknak?

- Grétiék 2006-os születésűek. Korcsoportjukban jövőre még csak a 2005-ösek lesznek junior korúak, így mondhatnánk azt is, van idejük. Azonban, ha betekintünk a színfalak mögé, akkor láthatjuk, hogy nagyon sok idő, míg egy tornász beérik, s bizony a versenytársak felkészültsége minket is több munkára kell, hogy késztessen. A lengyelek meglepetésként robbantak be a korosztály élvonalába (Grétit másfél ponttal verte meg a lengyel kislány), az ukránok újra jönnek felfelé, és még nem beszéltünk a tavaly EYOF-ot (Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) nyerő olaszokról, akik itt most nem szerepeltek. Ahhoz tehát, hogy bent legyünk a legjobbak között, amikor majd kell, nagyon „fel kell kötnünk a nadrágot”. Ebben az esetben mi is felkerülhetünk arra a bizonyos térképre. Összességében elmondhatom, hogy sikerről, bakikról és terepszemléről is szólt ez a verseny, melynek minden mozzanatából lehetett és kellett is tanulnunk. Úgy gondolom, kitűnő lehetőség volt arra, hogy pontosabb haladási irányt jelöljön ki nekünk a jövőbeni felkészülésre.

A rovat további hírei: Sport

Futsal tábor az egyetemen

Futsal tábor az egyetemen

2018. június 23. (szombat)

Immáron második alkalommal rendezi meg futsal és sporttáborát a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata a mozogni vágyó gyermekeknek.

Biztos siker Szlovénia ellen

Biztos siker Szlovénia ellen

2018. június 22. (péntek)

Nagyon sima, 29-17-es győzelmet aratott a szlovénok elleni felkészülési mérkőzésen a magyar női junior kézilabda válogatott.

Kedvező csoportban a magyarok

Kedvező csoportban a magyarok

2018. június 22. (péntek)

Kazahsztán, Argentína és az Egyesült Államok lesz a magyar leány ifjúsági vízilabda válogatott ellenfele a belgrádi világbajnokság csoportkörében.

Első osztályú sikerek a kupában

Első osztályú sikerek a kupában

2018. június 22. (péntek)

A Siker Ablak GSV ötgólos győzelemmel, a Dunabiztos Micro meccs nélkül jutott a Dunaújváros Kupa második fordulójába.

Erste Liga - tizenegy csapattal indul a szezon

Erste Liga - tizenegy csapattal indul a szezon

2018. június 21. (csütörtök)

Végleges a jégkorong Erste Liga következő idényének mezőnye: 11 gárda vág neki a 2018/19-es szezonnak.

Tengerentúli ellenfelekkel készülünk

Tengerentúli ellenfelekkel készülünk

2018. június 21. (csütörtök)

Az olimpiai és világbajnok Egyesült Államok, valamint Ausztrália és Japán lesz az ellenfele a júliusi Európa-bajnokságra címvédőként készülő magyar női vízilabda-válogatottnak a jövő héten szerdától péntekig sorra kerülő Vodafone Kupán.

Nyertek az esélyesek

Nyertek az esélyesek

2018. június 21. (csütörtök)

A Dunaújváros Kupa szerda esti mérkőzésein a magasabban jegyzett csapatok jutottak tovább a sorozat következő fordulójába.