Válogatott feladatok!

2018. június 12. (kedd) 18:15 - Szárszó Lajos

Makay Lilla és Mayer Gréta képviselték a magyar tornász válogatottban a dunaújvárosi színeket a nagyszombati nemzetközi viadalon.

Június 8-10. között rendezte a Szlovák Torna Szövetség Trnavában (Nagyszombat) a 31. nemzetközi tornaversenyét, melyen dunaújvárosi tornászok is érdekeltek voltak. A megmérettetés három korosztályban zajlott, meghatározva ezzel a delegációk összetételét is, így a Magyar Torna Szövetség egy 10 fős (6 versenyző, 3 edző, 1 bíró) csapatot küldött Szlovákiába. A felnőtteknél egy szombathelyi és egy budapesti, a junioroknál két békéscsabai, míg a serdülőknél két dunaújvárosi tornász képviselte hazánkat. Városunk fiatal tornászait, Makai Lillát és Mayer Grétát Török Dániel edző kísérhette a versenyen.

- Nagy megtiszteltetésként ért bennünket a szövetségi jelölés – foglalta össze a tornaverseny értékelését Török Dániel -, melyen a két fiatal tornászunk összeszedetten, lelkesen, ám a versenyszezon végi fáradtság terhével érkezett a viadalra. Lilla a verseny előtti edzésnapon egy balszerencsés ujjsérülést szenvedett, mely lehetetlenné tette szereplését, ám példaértékű felkészülése és sportszerű magatartása minden dicséretet megérdemel. Biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben lesz még lehetősége nemzetközi porondon megmutatnia magát. Mayer Gréti az előkelő 2. helyet szerezte meg egyéni összetettben.

A versenyen több nemzet, köztük a hazaiakon kívül Törökország, Csehország, Szlovénia, Németország, Románia, Lengyelország, Ukrajna kiváló tornászai szerepeltek. Nem volt titok, hogy ez a találkozó egy teszt is a junior korosztálynak az augusztusi Eb. előtt, így a szakemberek szemében egy térkép is kirajzolódott a felkészülés tekintetében.

- Ezen a térképen van helyük a fiatal dunaújvárosi tornászpalántáknak?

- Grétiék 2006-os születésűek. Korcsoportjukban jövőre még csak a 2005-ösek lesznek junior korúak, így mondhatnánk azt is, van idejük. Azonban, ha betekintünk a színfalak mögé, akkor láthatjuk, hogy nagyon sok idő, míg egy tornász beérik, s bizony a versenytársak felkészültsége minket is több munkára kell, hogy késztessen. A lengyelek meglepetésként robbantak be a korosztály élvonalába (Grétit másfél ponttal verte meg a lengyel kislány), az ukránok újra jönnek felfelé, és még nem beszéltünk a tavaly EYOF-ot (Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) nyerő olaszokról, akik itt most nem szerepeltek. Ahhoz tehát, hogy bent legyünk a legjobbak között, amikor majd kell, nagyon „fel kell kötnünk a nadrágot”. Ebben az esetben mi is felkerülhetünk arra a bizonyos térképre. Összességében elmondhatom, hogy sikerről, bakikról és terepszemléről is szólt ez a verseny, melynek minden mozzanatából lehetett és kellett is tanulnunk. Úgy gondolom, kitűnő lehetőség volt arra, hogy pontosabb haladási irányt jelöljön ki nekünk a jövőbeni felkészülésre.

A rovat további hírei: Sport

Fölényes siker a serdülőknél

Fölényes siker a serdülőknél

2018. október 16. (kedd)

Veretlenül, 18-0-s szettaránnyal nyerte meg a DSE Röplabda Akadémia U17-es csapata a Buzek László U17 férfi OSB alapszakaszát!

Nem hibázott az éllovas

Nem hibázott az éllovas

2018. október 16. (kedd)

A Fejó-Therm és az SZP-Asztalos együttese is könnyedén nyerte újabb mérkőzését a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Nem volt esély a címvédő ellen

Nem volt esély a címvédő ellen

2018. október 15. (hétfő)

Nem tudta megszorítani a Phoenix Fireball együttesét a DUE-RFT floorball csapata a Magyar Kupa második fordulójában.

Nagy hátrányból fordított a DSE

Nagy hátrányból fordított a DSE

2018. október 15. (hétfő)

A röplabda bajnokság másodosztályú küzdelemsorozatában a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a rutinos játékosokkal felálló Szegedet fogadták.

Egy siker a csapatbajnokságon

Egy siker a csapatbajnokságon

2018. október 15. (hétfő)

Egy győzelemmel és három vereséggel zárta az Országos Csapatbajnokság harmadosztályának első fordulóját a Danubius KSE tollaslabda szakosztálya.

A Szentlőrinc nyerte a rangadót

A Szentlőrinc nyerte a rangadót

2018. október 14. (vasárnap)

A szervezetten játszó Szentlőrinc Luka góljának köszönhetően megérdemelten győzte le a Dunaújváros PASE labdarúgóit.

Újabb vereség Erdélyben

Újabb vereség Erdélyben

2018. október 14. (vasárnap)

Ahogy itthon, úgy Csíkszeredán is 6-4-re kapott ki a listavezető erdélyiektől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.