Amerika még mindig messze van

spigott - 2018. július 6. 8:02

A hazaiaktól négy, míg az amerikaiaktól nyolcgólos vereséget szenvedett hollandiai felkészülési tornáján a magyar női vízilabda válogatott.

Hollandiában, egy nemzetközi tornán szerepel a napokban a barcelonai Európa-bajnokságra készülő magyar női vízilabda válogatott, mely a viadal nyitónapján a házigazdákkal, míg csütörtökön este az olimpiai és világbajnok Egyesült Államokkal nézett farkasszemet. A négy dunaújvárosi játékossal, Gurisatti Grétával, Garda Krisztinával, Horváth Brigittával és Szilágyi Dorottyával felálló magyar csapat nem is kezdte rosszul a hollandok elleni összecsapást, mert az első negyed után kettő, míg a félidei szünethez érve három találattal vezetett, ám hiába az 5-2-es előny, végül sima vereséget szenvedett. A harmadik felvonásban ugyanis a házigazdák egymás után öt gólt szereztek úgy, hogy a mieink képtelenek voltak betalálni ellenfelük kapujába, s mivel a negyedik negyedben is jobb volt a holland csapat, így a vendéglátók örülhettek a 10-6-os győzelemnek.

Kép forrása: mvlsz.hu (Madar Dávid felvétele)

A második játéknapon a világ legjobb csapata várt a mieinkre, s mivel a két gárda közelmúltban lejátszott magyarországi meccsét 12-3-ra az amerikaiak nyerték, így a mieink célja csak az lehetett, hogy ezúttal szorosabb mérkőzést játsszanak az olimpiai és világbajnokkal. Az első negyedben ezt még sikerült is megvalósítani, mert a tengerentúliak három találatára a mieink is hárommal válaszoltak, ám a folytatás ismét az amerikaiak dominanciáját hozta, hiszen a második és harmadik felvonást egyaránt 5-2-re, míg a negyediket 4-2-re nyerte ellenfelünk, mely végül 17-9-es sikernek örülhetett.

Bíró Attila együttese ma délután fél négytől a hollandokat 8-7-re legyőző olaszok ellen fejezi be a torna küzdelmeit.

Eredmények, gólszerzőink

Hollandia - Magyarország 10-6 (1-3, 1-2, 5-0, 3-1)
Gólszerzőink: Horváth B., Keszthelyi, Illés, Gyöngyössy, Leimeter, Szilágyi.

Egyesült Államok – Magyarország 17-9 (3-3, 5-2, 5-2, 4-2)
Gólszerzőink: Keszthelyi 2, Gyöngyössy 2, Gurisatti 2, Garda, Szilágyi, Horváth B.

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.