Biztos siker Szlovénia ellen is

2018. július 10. (kedd) 17:47 - spigott

Szoros első félidő után nagyon sima győzelmet aratva jutott be a világbajnokság legjobb nyolc együttese köz a magyar női junior kézilabda válogatott.

A csoportkör magabiztos megnyerését követően ma már az egyenes kieséses szakaszban lépett pályára a magyar női junior kézilabda válogatott a debreceni világbajnokságon. A sorozat nyolcaddöntőjében a B csoport negyedikje, Szlovénia volt a mieink ellenfele, s a papírforma alapján nem okozhatott gondot együttesünknek a továbbjutás kivívása. A kezdés azonban nem alakult a legjobban, mert az első két gólt az ellenfél szerezte, s bár gyorsan sikerült egyenlíteni, a támadójátékba meglehetősen sok hiba csúszott, így a 12. percben már időt kellett kérnie Golovin Vlagyimirnak, hogy rendezze a sorokat (3-4).

Úgy tűnt, hogy a rövid pauzát követően magára talál együttesünk, mely ismét egalizált, majd Klujber Katrin találatával végre a vezetést is sikerült átvennie a 15. percben (6-5). Hiába jött egy újabb Klujber-gól, s lépett el kettővel ellenfelétől a magyar csapat, a szlovénok könyörtelenül kihasználták a mieink hibáit, s öt perccel a félidő vége előtt ismét magukhoz ragadták az előnyt (9-10). a hajrára szerencsére összekapta magát a magyar csapat, mely Klujber negyedik találatával egyenlített, majd a Kácsor utolsó perces góljainak köszönhetően 12-10-es vezetéssel vonulhatott a félidei pihenőre.

Klujber Katrin ezúttal is a válogatott egyik legjobbja volt! (Kép hungaryhandball2018.hu)

A térfélcserét követően pillanatok alatt megduplázta előnyét együttesünk, mely a 38. percben már 18-13-ra vezetett, így a szlovénoknak igen korán muszáj volt időt kérniük. Ez sem sokat segített azonban vetélytársunknak, mert Klujber hatodik és hetedik, valamint Márton második találata után már nyolcgólos előnynek örülhettek a Főnix csarnokba kilátogató magyar drukkerek (22-14). Innentől pedig már nem volt megállás, mert hiába adott lehetőséget ekkor már minden játékosának a magyar szakvezetés, a különbség csak nőtt a két gárda között, s a mieink végül nagyon sima, 31-17-es sikert aratva jutottak be a világbajnokság legjobb nyolc együttese közé. Sok pihenője azonban nem lesz a magyar válogatottnak, mert szerdán délután negyed öttől már a négy közé jutás lesz a tét, méghozzá a románok ellen. Klujber Katrin, s Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia játékosa ezúttal is kulcsszerepet kapott, s hét góllal vette ki a részét a mieink magabiztos győzelméből.

Magyarország – Szlovénia 31-17 (12-10)

A magyar gólszerzők: Klujber 7, Márton 6, Kácsor 4, Háfra 3, Szabó 3, Pásztor 2, Lakatos 2, Tóvizi 1, Giricz 1, Hornyák 1, Kuti 1.

A rovat további hírei: Sport

Növekvő létszám az akadémián

Növekvő létszám az akadémián

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Egy éve jött létre, de a kiváló szervezettségnek, a céltudatos szakvezetői gárdának, a rutinos és fiatalos lendületű edzői csapatnak köszönhetően egyre népszerűbb a röplabda akadémia.

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Tizennégy óvodás csapat részvételével kezdődött meg a Margaréta tagóvoda udvarán ma délelőtt az ovi foci bajnokság harmadik fordulója.

Most nem ment az utánpótlásnak

Most nem ment az utánpótlásnak

2018. szeptember 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán, az ifik nagy csatában szenvedtek vereséget a vendég győriektől.

Nem volt esély a Fradi ellen

Nem volt esély a Fradi ellen

2018. szeptember 19. (szerda)

A mérkőzés első szakaszában támadásban, a végén védekezésben hibázott sokat, így tizenhárom gólos, 36-23-as vereséget szenvedett a Ferencváros elleni hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Abonyban remekeltek a birkózók

Abonyban remekeltek a birkózók

2018. szeptember 19. (szerda)

A Dunaferr SE és fiókegyesületeinek tizenegy birkózója jutott be az országos diákolimpiai döntőbe a Diák I. és Diák II-es korcsoportban.

Még szoros az élmezőny

Még szoros az élmezőny

2018. szeptember 19. (szerda)

Nem hozott túl sok izgalmat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának első három mérkőzése a sorozat negyedik fordulójában.

Vereség a Hepp Kupában

Vereség a Hepp Kupában

2018. szeptember 19. (szerda)

Harmincpontos vereséget szenvedett a MAFC Csepel ellen az erősen tartalékos Dunaújvárosi Sárkányok kosárlabda csapata a Hepp Kupában.