Döntetlen a főpróbán

doszerk - 2018. július 6. 18:01

Rosszul sikerült első negyed után feljavult, s 9-9-es döntetlent játszott az olaszok elleni mérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.

Az olaszok elleni találkozóval zárta a rotterdami Spido-kupát ma délután a magyar női vízilabda válogatott. A négy dunaújvárosi játékossal Gurisatti Grétával, Garda Krisztinával, Horváth Brigittával és Szilágyi Dorottyával felálló magyar csapat a hollandok és az amerikaiak ellen is vereséget szenvedett, s mivel ez volt a barcelonai Európa-bajnokság előtti utolsó mérkőzése, így a célja természetesen az volt, hogy javítson játékán a kontinensviadal előtt. Ehhez képest az első negyedben az olaszok négyszer is bevették a mieink kapuját úgy, hogy a túloldalon mindössze egy találat született, vagyis igen korán el kellett kezdeni a rohanást az eredmény után. A folytatásra azért összekapta magát válogatottunk, s a második felvonásban egy, míg a harmadikban két góllal volt jobb ellenfelénél, így a záró etap előtt újra teljesen nyílt volt a meccs. Az utolsó nyolc percben két-két gól született mindkét oldalon, így a mieink végül 9-9-es döntetlent értek el, ám így is a negyedik helyen fejezték be a hollandiai torna küzdelmeit.

Gurisatti Gréta két gólt szerzett az olaszok ellen! (Kép forrása: mvlsz.hu/archív felvétel)

A mérkőzést követően Bíró Attila szövetségi kapitány is értékelte a látottakat a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján.

"Ilyen meccsek kellettek ennek a csapatnak. Az olaszok elleni azért is volt rendkívül hasznos, mert saját bőrükön tapasztalták azt, hogy milyen az, amikor az ellenfél verekedős, agresszív stílusban vízilabdázik. Nincs mit tenni, mint felvenni a kesztyűt – nos, ezt megtették a lányok! Az első negyedben még kerestük magunkat, ám utána alkalmazkodtunk az ellenfélhez, a játékvezetői stílushoz, így értékes döntetlent harcoltunk ki. Benne volt a meccsben a győzelem is, hiszen a negyedik negyedben vezettünk, de ki is kaphattunk volna, összességében tényleg értékes ez a 9-9. Kellett a társaságnak egy harcos, küzdelmes meccs, ebből csak profitálhatunk. Az jó, hogy az Európa-bajnoki címre esélyes holland és olasz csapattal ilyen meccseket vívtunk – kiderült, leginkább a helyzetkihasználásunkon kell még javulni, lesz erre még egy hetünk. Hétfőn folytatjuk a munkát, addigra kijelölöm az Európa-bajnokságon résztvevő csapatot" – fogalmazott a szakember.

Olaszország - Magyarország 9-9 (4-1, 2-3, 1-3, 2-2)
Gólszerzőink: Gurisatti 2, Leimeter 2, Keszthelyi 2, Szilágyi, Parkes, Garda.

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos siker idegenben

Végül biztos siker idegenben

2024. már. 19.

Négy gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a sereghajtó Érd SZISE otthonában a Dunaújváros Futsal csapata hétfőn este.

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.