Eb-győztes serdülők

doszerk - 2018. július 8. 8:15

Mind a nyolc mérkőzését megnyerve végzett a svédországi nyílt Európa-bajnokság első helyén a magyar női serdülő kézilabda válogatott.

Svédországban rendezték meg a közelmúltban a serdülő leány kézilabdázók nyílt Európa-bajnokságát, melyen a dunaújvárosi Koronczai Petrával felálló magyar csapat komoly esélyekkel indult. Fiataljaink már a csoportkörben brillíroztak, a grúzokat 34-11-re, Feröer-szigeteket 28-7-re, Litvániát 36-14-re, míg a hollandokat 24-13-ra verték, s természetesen első helyen jutottak tovább a középdöntőbe. Itt a legszorosabb mérkőzésük a csehek elleni volt, melyet hét góllal, 23-16-ra nyertek meg, a spanyolokat 32-16-ra, míg a románokat 30-20-ra győzték le, így magabiztosan jutottak be a fináléba, ahol óriási csatában, hosszabbítás után diadalmaskodtak a franciák ellen (31-30).

Érthetően elégedett is volt csapata teljesítményével ifjabb Kiss Szilárd szövetségi kapitány, aki a Magyar Kézilabda Szövetség honlapján értékelte a mieink teljesítményét.

Kép forrása: keziszovetseg.hu

"Az egész magyar kézilabdázás sikere a mostani győzelem, a kluboké és persze a lányoké is. 16 évesek számára először rendeztek nyílt Európa-bajnokságot, ebben a korban a sikert sem alul-, sem túl nem szabad becsülni – mondta el ifj. Kiss Szilárd, a csapat szövetségi edzője. – A jelenlegi válogatott bő, majd szűkebb keretét több lépcsős folyamat során választottuk ki, úgy tűnik, jól sikerült. A legfőbb célunk a tavaly kezdett munka során az volt, hogy minél többet fejlődjünk csapatként is, és ennek szellemében szeretnénk folytatni a továbbiakban is. Nagy hozadéka a versenynek, hogy számos csapat megkeresett minket, hogy szeretne velünk felkészülési mérkőzéseket játszani, ami a további fejlődés szempontjából nagyon hasznos. Szeretném megköszönni a munkát a stábnak, Papp Györgynek, Kun Attilának, Seck Györgynek, Nagy Zoltánnak, a Magyar Kézilabda Szövetségnek és azoknak a szurkolóknak is, akik Svédországban biztatták a csapatot." – fogalmazott a szakember.

A magyar női serdülő válogatott eredményei az U16-os nyílt Európa-bajnokságon:

Csoportmérkőzések:
Magyarország-Grúzia 34-11
Magyarország-Feröer-szigetek 28-7
Magyarország-Litvánia 36-14
Magyarország Hollandia 24-13

Középdöntő:
Magyarország-Csehország 23-16
Magyarország-Spanyolország 32-16
Magyarország-Románia 30-20

Döntő:
Magyarország-Franciaország 31-30 – hosszabbítás után

Az U16-os Európa-bajnok magyar csapat:

Kapusok: Hibácska Blanka (NEKA), Bukovszky Anna (Vác)

Mezőnyjátékosok: Bánhidi Barbara (NEKA), Faragó Luca (NEKA), Farkas Johanna (Győri Audi ETO), Horváth Nikolett (Győri Audi ETO), Kajdon Blanka (NEKA), Koronczai Petra (Dunaújváros), Kürti Laura (Győri Audi ETO), Mérai Maja (NEKA), Németh Imola (NEKA), Rittlinger Lotti (Mohács), Rónai Diána (Bajnok DSE Nemesvámos), Vámos Míra (NEKA), Világos Diána (Győri Audi ETO), Woth Viktória (NEKA), Zsigmond Panna (FTC-Rail Cargo Hungaria).

Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd
Edző: Papp György

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.