Előrébb lépett a válogatott

doszerk - 2018. július 20. 13:04

Elégedetten értékelte az oroszok elleni Európa-bajnoki győzelmet Bíró Attila, a magyar női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya.

Mint arról beszámoltunk, végig vezetve aratott 8-7-es sikert az orosztok elleni Európa-bajnoki csoportrangadón a magyar női vízilabda válogatott. Nemzeti csapatunk nagy valószínűséggel még ezzel a győzelemmel sem végezhet csoportja első helyén, ugyanakkor a második hely elérésére reális esély van, így a negyeddöntőben a másik csoport harmadikja ellen szállhatnak vízbe a mieink. A négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar csapat teljesítményét a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján értékelte a válogatott szövetségi kapitánya, Bíró Attila.

"Ugyanazt mondanám, ha kikaptunk volna, de persze jobban esik a vacsora így, hogy nyertünk: jobb védekezést mutattunk be, mint a spanyolok ellen. Az volt a lényeg, hogy olyan csapatépítő meccset játsszunk, amely a hétfői negyeddöntőre segít összeérni. Támadásban, védekezésben vannak még hiányosságaink, de tudunk fejlődni. Az eredmény sem volt mindegy, presztízsmeccset vívtunk, az oroszokat bármikor, bármilyen szinten jó legyőzni, így nyerni akartunk.

MTI-fotó: Illyés Tibor felvétele

Azt mondtam a lányoknak, hogy játsszunk olyan jó meccset, amely hétfőre, a negyeddöntőre bárki ellen esélyessé építi fel a csapatot. Hét gólon tartani az orosz csapatot bravúr, ez kevés csapatnak sikerül, a védekezéssel elégedett lehetek, de a támadásban bizony van még hiányérzetem. Még tudunk hova fejlődni, volt olyan játékos, akinek a lövőteljesítményével nem voltam elégedett – bízom benne, hogy hétfőn már az is jobb lesz. Nagyon fontos, hogy a ki nevet a végén című társasjátékban a végén ott legyünk. Eddig saját magunkat büntettük az első meccsen, négy kockával hátrébb küldtük magunkat. Most egy-két kockával előbbre léptünk, remélem, a negyeddöntőben az élmezőnyben leszünk a játékot nézve" – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Az Európa-bajnokság B-csoportjának állása a 4. forduló után: 1. Spanyolország 12 pont, 2. Magyarország 9, 3. Oroszország 6, 4. Németország 6, 5. Szerbia, 6. Törökország 0.

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos siker idegenben

Végül biztos siker idegenben

2024. már. 19.

Négy gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a sereghajtó Érd SZISE otthonában a Dunaújváros Futsal csapata hétfőn este.

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.