Ismét benépesül a Szalki-sziget

Szárszó Lajos - 2018. július 20. 7:34

Óriási csatákra számíthatunk péntektől vasárnapig a Strandröplabda Magyar Bajnokság dunaújvárosi fordulójában a Szalki-szigeten kialakított pályákon, melyen rekordszámú, 35 női és 29 férfi páros vesz részt.

A pénteken 10 órakor kezdődő tornán a tét igazán nagy, hiszen ez az utolsó alkalom arra, hogy a férfi- és női párosok biztosítsák a helyüket az MKB-Pannónia Alapkezelő támogatásával zajló ob augusztusi Lupa-tavi döntőjében, így az ingyenesen látogatható eseményre érkező nézők biztosan nem fognak unatkozni.

A mezőnyben ezúttal a fiatalokkal együtt található a rutinos Rácz László, aki három héttel ezelőtt a strandröplabda bajnokság egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatta. Ennek oka, hogy ötven éves kora felett is az ötödik helyig jutott, ráadásul úgy, hogy párjával, Lukács Róberttel a selejtezőből indult, és többször is döntő szettben nyerte meg a meccseket. Persze a rutinos róka el is fáradt, de amíg a pályán volt, sem a sok lejátszott meccs, sem a kora nem látszott meg rajta egy pillanatra sem. Rácz parádéja bizonyos szempontból nem meglepő, hiszen teremben magyar bajnok és válogatott volt, míg a strandon is négy bajnoki címet nyert.

Ehhez, mint azt elmondta az kellett, hogy megfelelő kondícióban legyen, mely azért van meg számára, mert strandröplabdaedzőként többször is beáll a tréningeken a játékosaihoz, Háfra Dominikához és Szabó Dorkához, emellett figyel a súlyára és naponta biciklizik. A versenyen elért eredménye azonban figyelemre méltó, hiszen az elmúlt három évben nem játszott jelentősebb versenyen, viszont a jól sikerült nyíregyházi torna után kedvet kapott a folytatáshoz, így itt lesz a pályán Dunaújvárosban. Ezúttal azonban nem Lukács Róbert oldalán szerepel, hanem Jánossy Bálinttal alkot majd párost, akit kiválóan ismerhetünk a teremröplabda bajnokságból. Rácz így összeállt Jánossyval, s részben a hatalmas, 29 kettőst felvonultató mezőny miatt ismét a selejtezőből indul. De mint múltkor láttuk, ez nem biztos, hogy akadályt jelent.

- Szerdán már edzettünk közösen, és egész jól sikerült – jegyezte meg Rácz László. – A sorsolás nagyon nehéz, de mert szerény soha nem voltam, azt mondom, nem fognak minket szeretni a pályán.

Képek: DO-archív

Az előkészületekről Engyel László, a DSE Röplabda Akadémia szakosztályvezetője és a Magyar Röplabda Szövetség elnökségének tagja számolt be honlapunknak.

- Még talán a szövetségben is meglepődtek a rekordnevezés miatt, hiszen a férfiaknál 30, míg a nőknél 36 páros adta le a nevezését. A szervezésből, az előkészületi munkákból a DSE Röplabda Akadémia és Dunaújváros Önkormányzata is jelentős szerepet vállalt. Az Akadémia cserélte le az elhasználódott homokot, míg a szállás, az étkeztetés, és a helyszín biztosítása a DVG Zrt-n keresztül az önkormányzat támogatása. A sportolók az egyetem kollégiumában, a Campingben, és a Klub Hotelben foglalhatnak szállást. A tavalyi évhez képest jelentősen változik a látvány, ezenkívül egyéb programokkal - lesz például autós bemutató - várjuk a családokat, kicsiket és nagyokat egyaránt. A gyermekekre sok-sok játék és szimulátor vár, így biztosan jól fogják magukat érezni, miközben a szülők élvezhetik a mérkőzéseket. Reményeink szerint lesz Cheerleading bemutató és show egyaránt.

A háromnapos rendezvény megtekintése mindenki számára ingyenes, melynek vasárnapi játéknapján lesznek a felnőtt és az utánpótlás párosok döntői, melyet az MTVA sportcsatornája élőben közvetít.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.