Újabb drogosok rendőrkézen

2018. július 30. (hétfő) 13:18 - doszerk

A dunaújvárosi rendőrök kábítószer birtoklása és új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos bűncselekmény miatt intézkedtek a városban az elmúlt hétvégén két alkalommal is.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az elmúlt hétvégén kábítószer birtoklása vétség, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást, mindkét esetben lakossági bejelentés alapján.

Dunaújvárosban, a Mátyás király útra egy bódult állapotban lévő személyhez kértek rendőri segítséget múlt szombaton délelőtt. A rendőrök a férfit biztonsági intézkedés keretében az Országos Mentőszolgálat bevonásával kórházba szállították, majd gondoskodtak a mintavételről.

A nyomozók szintén szombaton, az esti órákban, egy Római körúti lakásban végeztek házkutatást, ahol többek között kábítószer adagolásához szükséges eszközök, valamint zöld növényi törmelék lefoglalására került sor. Az ügyben új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt rendeltek el nyomozást.  

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a hasonló ügyek felderítése érdekében kéri, hogy akinek jogsértő cselekmény jut a tudomására, vagy gyanús körülményt észlel, tegyen bejelentést a „Telefontanú” ingyenesen hívható 06-80/555-111 telefonszámán, vagy a 107 illetve 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A rovat további hírei: Sziréna

Eltűnt egy 16 éves mezőfalvi lány!

Eltűnt egy 16 éves mezőfalvi lány!

2019. június 19. (szerda)

A 16 éves Brajnovics Noémit eltűnés miatt keresik a dunaújvárosi rendőrök.

Baleset a 6-os úton

Baleset a 6-os úton

2019. június 18. (kedd)

Közúti közlekedési baleset történt kora este a 6-os úton Kisapostag térségében, ahol egy gépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között felborult. A helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon forgalomkorlátozás van érvényben

Letartóztatták a gyilkossággal fenyegetőző újvárosi férfit

Letartóztatták a gyilkossággal fenyegetőző újvárosi férfit

2019. június 18. (kedd)

A Fejér Megyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt indítványozta annak a 18 éves férfinek a letartóztatását, aki a nyomozás adatai szerint június 14-én, Dunaújvárosban emberöléssel fenyegető videofelvételt készített, amelyet továbbított két televíziócsatornának.

Kihallgatták, majd elengedték

Kihallgatták, majd elengedték

2019. június 18. (kedd)

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei Adonyban, az Ady Endre utcában fogtak el és állítottak elő egy férfit a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, egy folyamatban lévő bűnügyben. A 22 éves adonyi lakost könnyű testi sértés vétsége és más bűncselekmények elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd szabadon bocsátották.

Alkalom szüli a tolvajt

Alkalom szüli a tolvajt

2019. június 17. (hétfő)

A nyári időszakban a turisztikai szempontból kiemelten fontos területeken tájékoztatnak a bűnmegelőzési szakemberek.

Megöli az első embert, akivel találkozik

Megöli az első embert, akivel találkozik

2019. június 15. (szombat)

A dunaújvárosi férfi egy videóüzenetben fenyegetőzött azzal, hogy megöli az első embert, akit meglát az utcán.

Tűz pusztított Sándorházán

Tűz pusztított Sándorházán

2019. június 14. (péntek)

Tűz keletkezett egy körülbelül százhúsz négyzetméter alapterületű gazdasági tárolóépületben péntek este Dunaújváros külterületén. Többi között berendezési tárgyak és munkagép égett mintegy harminc négyzetméteren. A tűzesethez a dunaújvárosi és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett előbb megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet.