Visszavágott a Kohász

spigott - 2018. augusztus 11. 13:22

Végig vezetve aratott 28-22-es sikert a szlovén bajnok Ljubljana elleni edzőmérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A csütörtöki 24-32-es vereség után ma délelőtt tizenegy órától ismét a szlovén bajnok Ljubljana ellen lépett pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata. A kezdés előtt Imre Vilmos sportigazgató elmondta, hogy a Viborgban megsérült Camila Micijevic keresztszalag-szakadást szenvedett, így a horvát válogatott átlövő játékára sajnos várhatóan hónapokig nem számíthat György László vezetőedző.

Csapatunk ezúttal lényegesen frissebben kezdett, mint két nappal ezelőtt, látszott, hogy nem edzésből vágtak neki a meccsnek kézilabdázóink, s ez a játék képén, illetve az eredmény alakulásán is érezhető volt. A jó védekezésből bátran támadta ellenfele kapuját a Kohász, mely öt perc elteltével 4-1-re, az első tíz perc végén már 8-3-ra vezetett, így nem volt véletlen, hogy a vendégek edzője hamar magához is hívta tanítványait.

A rövid pauza segített is a Ljubljanán, mert ekkor a mieink kezdtek el hibázgatni, s ezt kihasználva fel is zárkózott kettőre az ellenfél (8-6). Szerencsére még időben kapcsolt együttesünk, mely a játékrész második felében a játék minden elemében a sokat hibázó szlovénok fölé nőtt. Támadásban szinte nem tudtak hibázni játékosaink, míg a jó védekezés mögött Tomasevics is hozta a bravúrokat, így az akadémisták fokozatosan növelték előnyüket, s a szünetre már 17-8-as vezetéssel vonulhattak.

Talán a tetemes előny miatt, de a térfélcsere után igen kényelmesen kezdett együttesünk, több technikai hiba mellett azért is bosszankodhattunk, mert ezekből sorozatban szerezte góljait a vendégcsapat, mely a félidő derekára ismét nyílttá tette a találkozót (21-18). jött is az újabb hazai időkérés, ami szerencsére felrázta a csapat tagjait, s Klujber, Kazai és Grosch találataival sikerült ismét meglógni egy kicsit az ellenféltől (24-19). A véghajrához érve szerencsére pontosabban játszott vetélytársánál a Kohász, mely újra meglépett nyolc találattal, s bár a vendégek lőtték a meccs utolsó két gólját, a DKKA végül meggyőző, 28-22-es sikert aratott a szlovén BL-csapat ellen.

György László: - A mai meccsen nem voltunk annyira fáradtak, mint az elmúlt találkozókon, volt sebessége a támadójátékunknak, míg a védekezésünk kellően agresszív volt. fontos volt ez a győzelem a csapat hangulata szempontjából is, ebből most lehet egy kis erőt, önbizalmat meríteni, mert a közelmúlt mérkőzései nem úgy alakultak, ahogy azt szerettük volna. Sokat számított persze az is, hogy ez volt az első olyan meccsünk a felkészülés alatt, amelyre nem edzésből érkeztünk, s emiatt láthatóan frissebben mozogtunk.

DKKA – RK Krim Ljubljana 28-22 (17-8)

DKKA: Tomasevics – Grosch 3, Szekerczés 5, Sirián 1, Klujber 7, Szalai 3, Kazai 5. Csere: Csapó (kapus), Nick 1, Ferenczy 3, Cifra, Molnár, Dombi. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.