Dunaújváros Hetilap

Hatszázan tekertek a Bátor Táborért

doszerk - 2018. szeptember 25. 11:58

Szeptember 22-én lezárult a Hankook „Tekerd jobbra!” kerékpáros jótékonysági programja, amelyet a vállalat 2018-ban immár harmadik alkalommal indított útjára.

A résztvevők idén is kerékpározás közben gyűjthették a kilométereket, ezúttal a súlyosan beteg gyerekek táboroztatásával foglalkozó Bátor Tábor részére. A hazai kerékpáros társadalom képviselői közel három hónap alatt több mint 64.415, jó ügyért letekert kilométert halmoztak fel munkába menet, hétvégi kirándulás, vagy épp sportolás közben, ami végül 8 millió forintnyi adományt jelentett a szervezetnek. A „tekerők” aktív részvételének köszönhetően minden egyes, a Hello Bringás applikációban mért és regisztrált kilométerrel nőtt a Bátor Tábornak nyújtott adomány összege.

  • A legtöbbet tekerő résztvevő egymaga 3.968 kilométert gyűjtött
  • A kampány ideje alatt összesen 2.490 alkalommal ültek biciklire a résztvevők
  • A szombati napok voltak a legaktívabbak
  • A legtöbb kilométert pedig augusztus 15-től 22-ig regisztrálták

A Hankook az adományt egy 8 millió forintról szóló óriáscsekk formájában, vasárnap adta át a Bátor Tábor képviselőinek a szervezet éves Támogatói Családi Napján.

„Örömmel látjuk, hogy milyen sokan hajlandóak egy nemes ügyért nyeregbe pattanni, hogy egyre többen buzdítják egymást a kilométerek gyűjtésére, amiket mi végül adománnyá változtathatunk. A Hankook számára fontos, hogy érték- és hagyományteremtő céllal, a közösségépítést is szem előtt tartva bonyolítsa le jótékonysági programjait. A Bátor Tábor a súlyosan beteg gyermekek támogatásával nélkülözhetetlen munkát végez, bízunk benne, hogy az adományunk nagy segítséget nyújthat nekik tevékenységük során. Ezúton is köszönöm azoknak, akik akár csak egy kilométerrel is hozzájárultak a végeredményhez” – mondta Hwang Seong-Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

„Köszönjük a Hankooknak, hogy ránk esett a választásuk, és hálásak vagyunk mind az 571 lelkes bringásnak, hogy értünk pattantak nyeregbe. A 8 millió forint fedezi a nemsokára kezdődő családi táboraink teljes étkezési költségét. Egy-egy őszi turnusban közel 140 főnek, táborozóknak és önkénteseknek biztosítunk napi hatszor egészséges étkezést. Családi táborainkba olyan családokat várunk, ahol 7 évnél fiatalabb súlyosan beteg gyermek nevelkedik. Tapasztalataink szerint a szülőknek és a testvéreknek is rengeteget jelent, ha akár csak egy hosszú hétvégére a tábor kapuin kívül hagyhatják a külvilág gondjait” – mondta Kindli Erna, a Bátor Tábor Alapítvány ügyvezető igazgatója.

A „Tekerd jobbra!” kampányt a Hankook 2016 óta idén harmadszor bonyolította le: a 2016-os akció során a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Szülészet-nőgyógyászati Összevont Osztályát és a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot támogatták, míg 2017-ben a Gyermekétkeztetési Alapítvány és a Mosoly Alapítvány lettek a program kedvezményezettjei.

A rovat további hírei: Közélet

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

2024. ápr. 26.

A város 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

2024. ápr. 26.

A rotterdami tanácskozásról már olvashattak, de most itt a DSTV összeállítása arról, hogy városunk is kapcsolódott az Új Városok Nemzetközi Hálózatának munkájához. Az uniós pályázat részleteiről, az új városokkal kapcsolatos kutatásokról és tervekről Zsinka Gabriella és Gyöngyössy Csaba számolt be. Hangkép.

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat. 

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.