Jól sikerült komáromi túra

2018. szeptember 10. (hétfő) 18:01 - Szárszó Lajos

Második helyen végzett a Dunaferr SE felnőtt röplabda csapata a Komáromban megrendezett nemzetközi viadalon.

Még ugyan a felkészülés közepén jár a Dunaferr SE NBI-es csapata, Tomanóczy Tibor azonban semmit nem bízva a véletlenre azonnal komoly ellenfelek ellen küldte pályára fiatal csapatát. A DSE Röplabda Akadémia együttesére épülő gárda a szlovákiai Komárnoban lépett pályára, mégpedig komoly ellenfelek, a SZESE Győr, a VK Spartak UJS Komárno, és a VK Mirad PU Presov ellen. A három szettes mérkőzéssorozat első összecsapását a Presov ellen játszotta Tomanóczy Tibor együttese, ahol minden szett nagyon kiélezett volt. Az első játék a ráadásban dőlt el (28-30), de a második felvonásban is jól játszottak a mieink (19-25). A harmadik szett végén a részsikernek örülhettünk (25-23), de összesítésben 2-1-es vereséggel kezdett a Dunaferr. Kisebb pihenő után a hazai Komárno volt az ellenfél, akikkel szemben az első játékot, még ha szűken is, de sikerült behúzni (25-23), de a második szettben visszavágtak a vendéglátók (22-25).

Kép: DO-archív

A döntő felvonásban megint a Dunaferr játéka volt a jobb, így azt 25-18-ra nyerte a fiatal csapat, összesítésben 2-1-es sikert aratva a későbbi tornagyőztes ellen. Talán a harmadik ellenfél volt az, aki ellen a biztos sikert előre is elkönyvelhettük volna, azonban a győriek az első játékban alaposan megnehezítették Hatvany Zsolték dolgát (25-23). A következő kettő már könnyebben ment (25-19 és 25-13), így sima 3-0-al zárult ez az összecsapás. A Dunaferr két győzelemmel és egy vereséggel a torna második helyén végzett, amely a felkészülésnek ebben a szakaszában jónak mondható.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Négy sérültünk volt, így igen foghíjas csapattal érkeztünk a tornára. A mérkőzéseken mutatott játék és teljesítmény meglepett, de ezúttal pozitívan. Ennek az volt az oka, hogy amiket a felkészülés eddigi szakaszában gyakoroltunk a csapattal, azok egy részét visszaláttam a meccseken. Ezzel együtt azt is látjuk, hogy milyen hibákat követtünk el, melyeket ki kell tudnunk javítani a bajnokság kezdetéig. Mivel mindegyik csapat a felkészülésének a közepén jár, így ez a torna arra is jó volt, hogy kizökkenjünk a hazai környezetből és mérkőzéseket játsszunk, valamint rámutatott arra, hogy milyen taktikai és technikai elemeket kell még gyakorolnunk.

A Dunaferr SE pályára lépett játékosai: Balázs Bálint, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás, Tajti Olivér, Hatvany Zsolt, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Móró Ákos, Sárközi Kálmán, Matyiák Árpád. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, edző: Szabó Gábor

Eredmények:

Dunaferr SE - VK Mirad PU Presov 1-2 (28-30, 19-25, 25-23)
Dunaferr SE – VK Spartak UJS Komárno 2-1 (25-23, 22-25, 25-18)
Dunaferr SE – SZESE Győr 3-0 (25-23, 25-19, 25-13)

A torna végeredménye: 1. VK Spartak UJS Komárno, 2. Dunaferr SE, 3. VK Mirad PU Presov, 4. SZESE Győr.

A rovat további hírei: Sport

Kecskemétre látogat a Dunaferr

Kecskemétre látogat a Dunaferr

2018. november 21. (szerda)

A röplabda első osztályú bajnokság nyolcadik fordulójában a Dunaferr SE csapata szerdán este 18 órakor Kecskemétről próbál szettet csenni.

A Haladás nyerte a rangadót

A Haladás nyerte a rangadót

2018. november 20. (kedd)

A futsal első osztály rangadóját a mesterhármasig jutó Melo José Michelnek köszönhetően a vártnál könnyebben nyerte a Haladás a Dunaferr csapata ellen.

Hibátlan forduló az utánpótlásnál

Hibátlan forduló az utánpótlásnál

2018. november 20. (kedd)

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak U17-es csapata huszonkét gólt szerzett a Százhalombatta elleni hazai bajnokin.

A Békéscsaba ellen a kupában

A Békéscsaba ellen a kupában

2018. november 20. (kedd)

A bajnokságban idén már egyszer legyőzött Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Vérüket adták a sportolók

Vérüket adták a sportolók

2018. november 20. (kedd)

A városi sportszakosztályok számára szervezett véradást ma délelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a sportcsarnok nagytermében.

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. november 20. (kedd)

Szombathelyen vágna vissza a Haladástól elszenvedett szeptemberi vereségért ma este a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Szépen csillog a bronz

Szépen csillog a bronz

2018. november 20. (kedd)

Parádés teljesítményt nyújtva szerzett bronzérmet Török Péter a súlyemelők szombathelyi Országos Felnőtt Bajnokságán.