Jól sikerült komáromi túra

2018. szeptember 10. (hétfő) 18:01 - Szárszó Lajos

Második helyen végzett a Dunaferr SE felnőtt röplabda csapata a Komáromban megrendezett nemzetközi viadalon.

Még ugyan a felkészülés közepén jár a Dunaferr SE NBI-es csapata, Tomanóczy Tibor azonban semmit nem bízva a véletlenre azonnal komoly ellenfelek ellen küldte pályára fiatal csapatát. A DSE Röplabda Akadémia együttesére épülő gárda a szlovákiai Komárnoban lépett pályára, mégpedig komoly ellenfelek, a SZESE Győr, a VK Spartak UJS Komárno, és a VK Mirad PU Presov ellen. A három szettes mérkőzéssorozat első összecsapását a Presov ellen játszotta Tomanóczy Tibor együttese, ahol minden szett nagyon kiélezett volt. Az első játék a ráadásban dőlt el (28-30), de a második felvonásban is jól játszottak a mieink (19-25). A harmadik szett végén a részsikernek örülhettünk (25-23), de összesítésben 2-1-es vereséggel kezdett a Dunaferr. Kisebb pihenő után a hazai Komárno volt az ellenfél, akikkel szemben az első játékot, még ha szűken is, de sikerült behúzni (25-23), de a második szettben visszavágtak a vendéglátók (22-25).

Kép: DO-archív

A döntő felvonásban megint a Dunaferr játéka volt a jobb, így azt 25-18-ra nyerte a fiatal csapat, összesítésben 2-1-es sikert aratva a későbbi tornagyőztes ellen. Talán a harmadik ellenfél volt az, aki ellen a biztos sikert előre is elkönyvelhettük volna, azonban a győriek az első játékban alaposan megnehezítették Hatvany Zsolték dolgát (25-23). A következő kettő már könnyebben ment (25-19 és 25-13), így sima 3-0-al zárult ez az összecsapás. A Dunaferr két győzelemmel és egy vereséggel a torna második helyén végzett, amely a felkészülésnek ebben a szakaszában jónak mondható.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Négy sérültünk volt, így igen foghíjas csapattal érkeztünk a tornára. A mérkőzéseken mutatott játék és teljesítmény meglepett, de ezúttal pozitívan. Ennek az volt az oka, hogy amiket a felkészülés eddigi szakaszában gyakoroltunk a csapattal, azok egy részét visszaláttam a meccseken. Ezzel együtt azt is látjuk, hogy milyen hibákat követtünk el, melyeket ki kell tudnunk javítani a bajnokság kezdetéig. Mivel mindegyik csapat a felkészülésének a közepén jár, így ez a torna arra is jó volt, hogy kizökkenjünk a hazai környezetből és mérkőzéseket játsszunk, valamint rámutatott arra, hogy milyen taktikai és technikai elemeket kell még gyakorolnunk.

A Dunaferr SE pályára lépett játékosai: Balázs Bálint, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás, Tajti Olivér, Hatvany Zsolt, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Móró Ákos, Sárközi Kálmán, Matyiák Árpád. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, edző: Szabó Gábor

Eredmények:

Dunaferr SE - VK Mirad PU Presov 1-2 (28-30, 19-25, 25-23)
Dunaferr SE – VK Spartak UJS Komárno 2-1 (25-23, 22-25, 25-18)
Dunaferr SE – SZESE Győr 3-0 (25-23, 25-19, 25-13)

A torna végeredménye: 1. VK Spartak UJS Komárno, 2. Dunaferr SE, 3. VK Mirad PU Presov, 4. SZESE Győr.

A rovat további hírei: Sport

Játékkal emlékeznek a röplabdázók

Játékkal emlékeznek a röplabdázók

2018. szeptember 25. (kedd)

Négy csapat részvételével rendezi meg szeptember 29-én a Dunaferr SE Röplabda Szakosztálya a Szász Antal emléktornát.

Parázs meccs a bajnok ellen

Parázs meccs a bajnok ellen

2018. szeptember 25. (kedd)

Óriásit hajrázott a Komárom ellen, ám végül egygólos, 7-6-os vereséget szenvedett idei első bajnoki mérkőzésén a DUE-RFT OB II-es floorball csapata.

Hazai éremeső a Dunaferr Kupán

Hazai éremeső a Dunaferr Kupán

2018. szeptember 25. (kedd)

Összesen huszonhat éremmel zárták a hétvégén megrendezett Dunaferr Kupa küzdelmeit a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának versenyzői.

Három érem a diákolimpiáról

Három érem a diákolimpiáról

2018. szeptember 24. (hétfő)

Egy arany- és két bronzéremmel zárták a püspökladányi országos diákolimpiai döntőt a dunaújvárosi birkózók.

Szép hétvége az utánpótlásnál

Szép hétvége az utánpótlásnál

2018. szeptember 24. (hétfő)

Öt forduló után sem kaptak gólt a korosztályos bajnokságban a Dunaújváros PASE U15-ös labdarúgói.

A hajrát nem bírták a fiatalok

A hajrát nem bírták a fiatalok

2018. szeptember 24. (hétfő)

Az első félidő után még öttel vezetett, ám végül háromgólos, 33-30-as vereséget szenvedett a Dorog elleni NB I/B-s felnőtt mérkőzésen a DKKA U19-es kézilabda csapata.

Remek siker az újonc ellen

Remek siker az újonc ellen

2018. szeptember 23. (vasárnap)

Kiváló támadójátékkal aratott magabiztos, 7-2-es győzelmet a Gyergyói HK elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.