Jól sikerült komáromi túra

2018. szeptember 10. (hétfő) 18:01 - Szárszó Lajos

Második helyen végzett a Dunaferr SE felnőtt röplabda csapata a Komáromban megrendezett nemzetközi viadalon.

Még ugyan a felkészülés közepén jár a Dunaferr SE NBI-es csapata, Tomanóczy Tibor azonban semmit nem bízva a véletlenre azonnal komoly ellenfelek ellen küldte pályára fiatal csapatát. A DSE Röplabda Akadémia együttesére épülő gárda a szlovákiai Komárnoban lépett pályára, mégpedig komoly ellenfelek, a SZESE Győr, a VK Spartak UJS Komárno, és a VK Mirad PU Presov ellen. A három szettes mérkőzéssorozat első összecsapását a Presov ellen játszotta Tomanóczy Tibor együttese, ahol minden szett nagyon kiélezett volt. Az első játék a ráadásban dőlt el (28-30), de a második felvonásban is jól játszottak a mieink (19-25). A harmadik szett végén a részsikernek örülhettünk (25-23), de összesítésben 2-1-es vereséggel kezdett a Dunaferr. Kisebb pihenő után a hazai Komárno volt az ellenfél, akikkel szemben az első játékot, még ha szűken is, de sikerült behúzni (25-23), de a második szettben visszavágtak a vendéglátók (22-25).

Kép: DO-archív

A döntő felvonásban megint a Dunaferr játéka volt a jobb, így azt 25-18-ra nyerte a fiatal csapat, összesítésben 2-1-es sikert aratva a későbbi tornagyőztes ellen. Talán a harmadik ellenfél volt az, aki ellen a biztos sikert előre is elkönyvelhettük volna, azonban a győriek az első játékban alaposan megnehezítették Hatvany Zsolték dolgát (25-23). A következő kettő már könnyebben ment (25-19 és 25-13), így sima 3-0-al zárult ez az összecsapás. A Dunaferr két győzelemmel és egy vereséggel a torna második helyén végzett, amely a felkészülésnek ebben a szakaszában jónak mondható.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Négy sérültünk volt, így igen foghíjas csapattal érkeztünk a tornára. A mérkőzéseken mutatott játék és teljesítmény meglepett, de ezúttal pozitívan. Ennek az volt az oka, hogy amiket a felkészülés eddigi szakaszában gyakoroltunk a csapattal, azok egy részét visszaláttam a meccseken. Ezzel együtt azt is látjuk, hogy milyen hibákat követtünk el, melyeket ki kell tudnunk javítani a bajnokság kezdetéig. Mivel mindegyik csapat a felkészülésének a közepén jár, így ez a torna arra is jó volt, hogy kizökkenjünk a hazai környezetből és mérkőzéseket játsszunk, valamint rámutatott arra, hogy milyen taktikai és technikai elemeket kell még gyakorolnunk.

A Dunaferr SE pályára lépett játékosai: Balázs Bálint, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás, Tajti Olivér, Hatvany Zsolt, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Móró Ákos, Sárközi Kálmán, Matyiák Árpád. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, edző: Szabó Gábor

Eredmények:

Dunaferr SE - VK Mirad PU Presov 1-2 (28-30, 19-25, 25-23)
Dunaferr SE – VK Spartak UJS Komárno 2-1 (25-23, 22-25, 25-18)
Dunaferr SE – SZESE Győr 3-0 (25-23, 25-19, 25-13)

A torna végeredménye: 1. VK Spartak UJS Komárno, 2. Dunaferr SE, 3. VK Mirad PU Presov, 4. SZESE Győr.

A rovat további hírei: Sport

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.

Hétvégi éremeső

Hétvégi éremeső

2019. február 20. (szerda)

Mindhárom hétvégi versenyükről érmekkel térhettek haza a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

2019. február 20. (szerda)

A Vasas elleni fővárosi mérkőzéssel kezdi meg az Erste Liga középszakaszának hajráját a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Újra a Centrum Kupáért fociztak!

Újra a Centrum Kupáért fociztak!

2019. február 19. (kedd)

A fiúknál a rudasosok, a lányoknál a Kereskedelmi diákjai nyertek a Centrum Kupa második fordulójában.

Telt ház lesz az első hazai Eb-selejtezőn

Telt ház lesz az első hazai Eb-selejtezőn

2019. február 19. (kedd)

Telt ház előtt játszhat majd a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki ezüstérmes horvátokkal az Európa-bajnoki selejtezősorozat első hazai mérkőzésén.

Mindenből jutott a kajak-kenusoknak

Mindenből jutott a kajak-kenusoknak

2019. február 19. (kedd)

Egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták a Pakson megrendezett fizikai felmérő versenyt a Dunaferr SE ifjú kajak-kenusai.

A Fradi ellen elődöntőzik a Kohász!

A Fradi ellen elődöntőzik a Kohász!

2019. február 18. (hétfő)

A Ferencváros együttese lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa négyes döntőjének első elődöntőjében.