Kiütéses győzelemmel tovább a kupában!

Szárszó Lajos - 2018. szeptember 23. 17:38

Az Eger otthonában már az első játékrészben bebiztosította továbbjutását a Magyar Kupa 64 csapata közé a Dunaújváros PASE.

Az NBIII-as bajnokság szünetében a DPASE labdarúgó csapata a Magyar Kupa sorozatának 6. fordulójában az Eger együtteséhez látogatott. Mivel mindkét gárda azonos szinten, az NBIII-as bajnokságban szerepel, ezért kiélezett összecsapásra volt kilátás. Talán egy kisebb esély a Dunaújváros mellett szólt, hiszen amíg Tóth Tiborék 16 ponttal a középcsoport második helyén állnak, addig a vendéglátók a Keleti csoportban 11 pontjukkal a hetedikek. A DPASE összeállításából látható volt, hogy a szakvezetés és a csapat komolyan veszi a Magyar Kupa mérkőzést, hiszen az a kezdő tizenegy állt fel a találkozóra, amely a bajnoki összecsapásokon már összeszokott. Azonnal kezdeményezően lépett fel csapatunk, már a meccs elején több helyzetet kidolgozva. Ennek a gyümölcse a 21. percben érett góllá, amikor Zvara Dávid vette be a hazai kaput (0-1). A folytatásban megmaradt a Dunaújváros fölénye, majd a 28. percben érkezett a második találat a hazai bajnokin hatalmas gólt szerző Mundi Rolandtól (0-2). És ezzel még nem volt vége, hiszen az első félidő lefújása előtt egy perccel Tóth Tibor is betalált, így megnyugtató vezetéssel mehetett a Lőrincz csapat a pihenőre. A második játékrészben nem tudott újítani az Eger, miközben az Újváros növelni tudta előnyét. Kiss Patrik szerezte meg a mieink negyedik találatát a 73. percben (0-4), majd a vége előtt hét perccel Horváth Kevin is betalált, ezzel kialakítva a végeredményt (0-5). Ezzel a győzelemmel a Dunaújváros simán jutott tovább a Magyar Kupa következő körébe.

Eger SE – Dunaújváros PASE 0-5 (0-3)

Vezették: Horváth Tibor, asszisztensek Szalai Dániel és Gavalla-Kulcsár Judit

Eger SE: Giák Tamás – Mikolka Márk, Farkas Krisztián, Antal Zsolt, Vajda Ákos, Titkó Krisztián (Kacsó Attila az 56. percben), Lőrincz Patrik Márton (Czéh Márton a 68. percben), Busai Barna, Debreceni Dávid, Rjaskó Viktor (Fekete Viktor az 56.percben), Lakatos Béla. Vezetőedző: Vígh Ferenc

Dunaújváros PASE: Pokorni Péter – Kis Balázs, Zvara Dávid (Vajda Brendon a 79. percben), Puskás Gábor Sándor, Mundi Roland (Horváth Kevin a 77. percben), Dorogi Renátó, Tóth Tibor, Szepessy Róbert (Kiss Patrik Márk a 61. percben), Sándor Tamás, Hompót Dániel, Barna Zsolt. Vezetőedző: Lőrincz Emil

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.