Nehéz meccs vár a Kohászra Békéscsabán

2018. szeptember 14. (péntek) 13:10 - spigott

A Békéscsaba vendégeként szerezné meg első pontjait az idei bajnokságban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Két forduló után még nem szerzett pontot a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata a K&H női kézilabda liga küzdelmeiben, s György László tanítványaira az előttünk álló hétvégén sem vár könnyű feladat. A Kohász kézilabdázói ugyanis ahhoz a Békéscsabához látogatnak szombaton este hat órától, melynek otthonában sokan megszenvedtek már, s a mieinknek is lehet keserű élményük a közelmúltból, mivel a viharsarki alakulat a Magyar Kupa tavalyi kiírásában 31-28-ra legyőzte együttesünket, elbúcsúztatva ezzel a sorozat további küzdelmeitől a DKKA gárdáját.

A Békéscsaba felemásan kezdte az idei szezont, hiszen az első fordulóban otthon ugyan legyőzte a Budaörs együttesét, ám a másodikban 37-25-ös vereséget szenvedett Debrecenben, majd szerdán a Ferencváros győzött Szögiék ellen 36-21-re.

A két nagyarányú vereség ellenére sem számíthat azonban könnyű meccsre együttesünk, s tisztában van ezzel Kohász vezetőedzője, György László is, aki tudja, hogy miben kell javulniuk az első két fordulóhoz képest.
- Két forduló ment le eddig a bajnokságból, láttuk az újoncokat, s eredményeiket, s láttuk a Békéscsaba eredményét is hazai pályán. Amennyiben visszagondolunk a tavalyi szezonra, sokan elkönyvelték, hogy ki fog esni a Békéscsaba, de nagyon sok csapatnak okozott kellemetlen perceket, s többet meg is vert szombati ellenfelünk. Békéscsabán játszani mindig nehéz feladat, én úgy érzem, hogy most is kemény, nehéz meccs vár ránk.

Képek: DO-archív

Erre is igyekszünk maximálisan felkészülni, s úgy érzem, hogy a hazaiaktól ezúttal is nagyon kemény, agresszív játékra számíthatunk. Ezt el kell tudnunk viselni és ezt tudatosítani kell önmagunkban, hogy erre kell számolnunk. Az biztos, hogy a küzdés a győzni akarás bennünk is meglesz, a győzelem kulcsa azonban az lesz, hogy mennyire tudjuk végrehajtani azt a taktikát, amit kidolgozunk a házigazdák ellen. Fontos lesz az is, hogy ne legyenek üresjárataink, mint a Siófok és a Vác ellen, s megfelelően élni tudjunk az adódó lehetőségekkel, gondolok itt az emberelőnyök, hetesek, ziccerek kihasználására, melyekkel sajnos adódtak problémáink az előző két fordulóban.

A rovat további hírei: Sport

Így is jár a dicséret!

Így is jár a dicséret!

2018. szeptember 22. (szombat)

Nagyot küzdött, de végül négygólos, 28-24-es vereséget szenvedett a címvédő Győri Audi ETO KC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a sportcsarnokban ma este.

Kezdő tornászok Trenka János kezei alatt

Kezdő tornászok Trenka János kezei alatt

2018. szeptember 22. (szombat)

A Dunaferr SE vezetőedzője Hunyady Dominikával közösen új korosztály, az első tagozatos általános iskolás lányok munkáját irányítja.

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

2018. szeptember 22. (szombat)

Negyedik mérkőzésén elveszítette első pontjait a városi kispályás labdarúgó bajnokág Campus Osztályában a Gaszisportvideo együttese.

Több jó teljesítmény kell

Több jó teljesítmény kell

2018. szeptember 22. (szombat)

A bajnoki ezüstérmes Ferencváros után a címvédő győrieket látja vendégül ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

2018. szeptember 21. (péntek)

A Szombathelyen zajló tornász Swietelsky Hun Challenge World Cup versenyen a Dunaferr SE versenyzője két szeren lépett porondra.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2018. szeptember 21. (péntek)

A második harmad elején már háromgólos hátrányban volt, s bár nagyot hajrázott, végül 3-2-es vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a Fradi otthonában.

Már csak a bajnok hibátlan

Már csak a bajnok hibátlan

2018. szeptember 21. (péntek)

Elszenvedte idei első vereségét a Steelworkers gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának harmadik fordulójában.