Nehéz meccs vár a Kohászra Békéscsabán

2018. szeptember 14. (péntek) 13:10 - spigott

A Békéscsaba vendégeként szerezné meg első pontjait az idei bajnokságban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Két forduló után még nem szerzett pontot a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata a K&H női kézilabda liga küzdelmeiben, s György László tanítványaira az előttünk álló hétvégén sem vár könnyű feladat. A Kohász kézilabdázói ugyanis ahhoz a Békéscsabához látogatnak szombaton este hat órától, melynek otthonában sokan megszenvedtek már, s a mieinknek is lehet keserű élményük a közelmúltból, mivel a viharsarki alakulat a Magyar Kupa tavalyi kiírásában 31-28-ra legyőzte együttesünket, elbúcsúztatva ezzel a sorozat további küzdelmeitől a DKKA gárdáját.

A Békéscsaba felemásan kezdte az idei szezont, hiszen az első fordulóban otthon ugyan legyőzte a Budaörs együttesét, ám a másodikban 37-25-ös vereséget szenvedett Debrecenben, majd szerdán a Ferencváros győzött Szögiék ellen 36-21-re.

A két nagyarányú vereség ellenére sem számíthat azonban könnyű meccsre együttesünk, s tisztában van ezzel Kohász vezetőedzője, György László is, aki tudja, hogy miben kell javulniuk az első két fordulóhoz képest.
- Két forduló ment le eddig a bajnokságból, láttuk az újoncokat, s eredményeiket, s láttuk a Békéscsaba eredményét is hazai pályán. Amennyiben visszagondolunk a tavalyi szezonra, sokan elkönyvelték, hogy ki fog esni a Békéscsaba, de nagyon sok csapatnak okozott kellemetlen perceket, s többet meg is vert szombati ellenfelünk. Békéscsabán játszani mindig nehéz feladat, én úgy érzem, hogy most is kemény, nehéz meccs vár ránk.

Képek: DO-archív

Erre is igyekszünk maximálisan felkészülni, s úgy érzem, hogy a hazaiaktól ezúttal is nagyon kemény, agresszív játékra számíthatunk. Ezt el kell tudnunk viselni és ezt tudatosítani kell önmagunkban, hogy erre kell számolnunk. Az biztos, hogy a küzdés a győzni akarás bennünk is meglesz, a győzelem kulcsa azonban az lesz, hogy mennyire tudjuk végrehajtani azt a taktikát, amit kidolgozunk a házigazdák ellen. Fontos lesz az is, hogy ne legyenek üresjárataink, mint a Siófok és a Vác ellen, s megfelelően élni tudjunk az adódó lehetőségekkel, gondolok itt az emberelőnyök, hetesek, ziccerek kihasználására, melyekkel sajnos adódtak problémáink az előző két fordulóban.

A rovat további hírei: Sport

Így nem volt esély

Így nem volt esély

2018. november 19. (hétfő)

Csúnya verést kapott hazai pályán a Csíkszeredától az erősen tartalékos Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga hétfő esti fordulójában.

Vereség a hazai rangadón

Vereség a hazai rangadón

2018. november 19. (hétfő)

Mindhárom harmadot megnyerve aratott 8-4-es győzelmet a Campus Arénában a Dunai Krokodilok floorball csapata.

A Csíkszereda következik

A Csíkszereda következik

2018. november 19. (hétfő)

Erősen tartalékos felállásban várja az Erste Liga második helyezettje elleni hazai találkozót a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Ezüstöt ért a csapategység!

Ezüstöt ért a csapategység!

2018. november 19. (hétfő)

Kiváló teljesítményt nyújtva a végzett a felnőtt szuper csapatbajnokság második helyén Dunaferr SE tornász csapata.

Kanadai vezetőedzője lesz az Acélbikáknak

Kanadai vezetőedzője lesz az Acélbikáknak

2018. november 19. (hétfő)

A 43 éves kanadai Corey Bricknell váltja Antti Karhulát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának vezetőedzői posztján. A fiatal szakember pénteken csatlakozik az Acélbikákhoz, ám először valószínűleg csak a vasárnapi Brassó elleni találkozón foglalja el helyét a dunaújvárosi kispadon.

Összeszokott párosok versenyeztek

Összeszokott párosok versenyeztek

2018. november 18. (vasárnap)

Rengetegen jelentkeztek az év utolsó dunaújvárosi rendezésű darts versenyére, ami ezúttal egy páros bajnokság volt, a végén hazai győztesekkel.

Mester a mesterek között!

Mester a mesterek között!

2018. november 18. (vasárnap)

Az egyéniben három arany- és egy ezüstérmet, míg Dunaferr csapatával ezüstérmet szerző Kovács Zsófia lett a tornászok mesterfokú országos bajnokságának legeredményesebb női tornásza.