Nehéz meccs vár a Kohászra Békéscsabán

2018. szeptember 14. (péntek) 13:10 - spigott

A Békéscsaba vendégeként szerezné meg első pontjait az idei bajnokságban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Két forduló után még nem szerzett pontot a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata a K&H női kézilabda liga küzdelmeiben, s György László tanítványaira az előttünk álló hétvégén sem vár könnyű feladat. A Kohász kézilabdázói ugyanis ahhoz a Békéscsabához látogatnak szombaton este hat órától, melynek otthonában sokan megszenvedtek már, s a mieinknek is lehet keserű élményük a közelmúltból, mivel a viharsarki alakulat a Magyar Kupa tavalyi kiírásában 31-28-ra legyőzte együttesünket, elbúcsúztatva ezzel a sorozat további küzdelmeitől a DKKA gárdáját.

A Békéscsaba felemásan kezdte az idei szezont, hiszen az első fordulóban otthon ugyan legyőzte a Budaörs együttesét, ám a másodikban 37-25-ös vereséget szenvedett Debrecenben, majd szerdán a Ferencváros győzött Szögiék ellen 36-21-re.

A két nagyarányú vereség ellenére sem számíthat azonban könnyű meccsre együttesünk, s tisztában van ezzel Kohász vezetőedzője, György László is, aki tudja, hogy miben kell javulniuk az első két fordulóhoz képest.
- Két forduló ment le eddig a bajnokságból, láttuk az újoncokat, s eredményeiket, s láttuk a Békéscsaba eredményét is hazai pályán. Amennyiben visszagondolunk a tavalyi szezonra, sokan elkönyvelték, hogy ki fog esni a Békéscsaba, de nagyon sok csapatnak okozott kellemetlen perceket, s többet meg is vert szombati ellenfelünk. Békéscsabán játszani mindig nehéz feladat, én úgy érzem, hogy most is kemény, nehéz meccs vár ránk.

Képek: DO-archív

Erre is igyekszünk maximálisan felkészülni, s úgy érzem, hogy a hazaiaktól ezúttal is nagyon kemény, agresszív játékra számíthatunk. Ezt el kell tudnunk viselni és ezt tudatosítani kell önmagunkban, hogy erre kell számolnunk. Az biztos, hogy a küzdés a győzni akarás bennünk is meglesz, a győzelem kulcsa azonban az lesz, hogy mennyire tudjuk végrehajtani azt a taktikát, amit kidolgozunk a házigazdák ellen. Fontos lesz az is, hogy ne legyenek üresjárataink, mint a Siófok és a Vác ellen, s megfelelően élni tudjunk az adódó lehetőségekkel, gondolok itt az emberelőnyök, hetesek, ziccerek kihasználására, melyekkel sajnos adódtak problémáink az előző két fordulóban.

A rovat további hírei: Sport

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.

Hétvégi éremeső

Hétvégi éremeső

2019. február 20. (szerda)

Mindhárom hétvégi versenyükről érmekkel térhettek haza a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

2019. február 20. (szerda)

A Vasas elleni fővárosi mérkőzéssel kezdi meg az Erste Liga középszakaszának hajráját a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Újra a Centrum Kupáért fociztak!

Újra a Centrum Kupáért fociztak!

2019. február 19. (kedd)

A fiúknál a rudasosok, a lányoknál a Kereskedelmi diákjai nyertek a Centrum Kupa második fordulójában.

Telt ház lesz az első hazai Eb-selejtezőn

Telt ház lesz az első hazai Eb-selejtezőn

2019. február 19. (kedd)

Telt ház előtt játszhat majd a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki ezüstérmes horvátokkal az Európa-bajnoki selejtezősorozat első hazai mérkőzésén.

Mindenből jutott a kajak-kenusoknak

Mindenből jutott a kajak-kenusoknak

2019. február 19. (kedd)

Egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták a Pakson megrendezett fizikai felmérő versenyt a Dunaferr SE ifjú kajak-kenusai.

A Fradi ellen elődöntőzik a Kohász!

A Fradi ellen elődöntőzik a Kohász!

2019. február 18. (hétfő)

A Ferencváros együttese lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa négyes döntőjének első elődöntőjében.