Szép siker hazai pályán

Szárszó Lajos - 2018. szeptember 16. 20:03

A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata két remekbe szabott góllal, kiváló mérkőzésen győzte le a Kecskemét együttesét.

A labdarúgó NBIII 7. fordulójában a harmadik helyen álló Dunaújváros a hetedik Kecskeméti TE együttesét fogadta. Mivel a vendégek eddig stabil teljesítményt mutattak, igen érdekesnek tűnő mérkőzésre számíthattunk. Selyem lövésével melegített be Pokorni, majd a hazaiak vették át az irányítást. A 13. perc meghozta a hazai vezetést, amikor Mundi vállalt el egy átlövést úgy huszonhét méterről, amely védhetetlenül vágódott a vendégek kapujába (1-0).

Mundi Roland óriási góllal szerzett vezetést!

A szépségdíjas, ritkán látható találat után Balog bombáját védte Pokorni, jelezve, hogy a Kecskemét pontokért érkezett Dunaújvárosba. A 22. percben szép jobb oldali akció végén Puskás középre ívelésére érkezett Szepessy, de fejese nem volt sem erős, sem helyezett, így Mészáros könnyen hárított. Barna lábában volt a következő lehetőség, aki lövés helyett inkább perdített a kapu felé, amely kapus könnyű zsákmányává vált. Nádudvari egyenlíthetett volna, de pontatlanul célzott, mely után fellélegezhetett a védelmünk, majd két perccel ezt követően Szepessy szabadrúgását védte vetődve Mészáros. A 40. percben remek akció végén Szepessy egy csel után vállalta el a lövést a tizenhatos vonaláról, a labda azonban a kapufáról kifelé pattant. Az első 45 percet egyértelműen irányító Újváros a második játékrész elején védekezni kényszerült a kitámadó kecskemétiek ellen, akik igen erőteljes támadássorozatba kezdtek. Hazai lábon nem is igen járt a labda, de a védekezésen nem találtak rést a vendégek.

Tóth Tibor hasznos játékkal vette ki részét a győzelemből!

Ez bő negyedóráig tartott, majd Tóth szöglet utáni fejese ment kapu mellé. Mundi hagyta ki a kihagyhatatlant a 66. percben, aki a kapuval szemben állva 12 méterről nem találta el a jobb alsó sarkot. Tíz perccel később Tóth ugrott fel erőszakosan fejelni, de a fejest fogta Mészáros. A 78. percben végleg eldőlt a találkozó, amikor Szepessy szerzett labdát az ellenfél tizenhatosánál, aki a kapujából kifutó kapus fölött tanári módon emelte a kapuba a labdát (2-0). Balogra nem figyeltek oda a védőink, aki 18 méterről ragasztotta a labdát a hazai hálóba (2-1), ezzel izgalmassá téve a végjátékot. A 90. percben szabadrúgáshoz jutott a Kecskemét, de azt Balog csúnyán fölé rúgta, mely le is zárta az összecsapást.

Dunaújváros PASE – Kecskeméti TE 2:1 (1:0)

Dunaújváros PASE: Pokorni Péter – Kis Balázs, Zvara Dávid (Tóth Ákos Károly a 91. percben), Puskás Gábor Sándor, Mundi Roland, Dorogi Renátó, Tóth Tibor (Kiss Patrik Márk a 81. percben), Szepessy Róbert, Sándor Tamás, Hompót Dániel, Barna Zsolt. Edző: Lőrincz Emil.

Kecskeméti TE: Mészáros Dávid - Farkas István, Nemesvári Dániel (Takács Krisztofer Lajos a 61. percben), Nádudvari Alex (Vladul Stefan a 75. percben), Balog Szabolcs Marcell, Urbán Pál, Selyem Zsolt (Rozsi Dominik a 61. percben), Zámbó Dániel, Szabó Dávid, Markó Ádám, Zámbori Dániel. Vezetőedző: Szabó Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.