Drámai búcsú a Magyar Kupától

spigott - 2018. október 26. 21:18

Nagyon közel volt a győzelemhez, ám 2-0-után már nem tudott szettet nyerni, így búcsúzott a Magyar Kupától a Dunaferr SE röplabda csapata.

Miután a párharc első meccsén 3-2-es vereséget szenvedett, a győzelem és a továbbjutás reményében várta a Debrecen elleni Magyar Kupa nyolcaddöntő hazai visszavágóját ma este hét órától a Dunaferr SE röplabda csapata. Ehhez annyit kellett volna tennie Tomanóczy Tibor tanítványainak, hogy három, vagy négy szettben legyőzik ellenfelüket, de még egy ötszettes siker is hosszabbítást, úgynevezett aranyjátszmát jelentett volna továbbjutásért.

A dunaújvárosi fiatalok azonban nem foglalkoztak azzal, hogy a rutinos vendégek számítottak az esélyesebbnek, elszántan, nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe. Az első felvonás óriási csatát hozott, ám a hajrát a Dunaferr bírta jobban, s 26-24-es részsikerrel került előnybe, majd miután a második felvonást már valamivel simábban, 25-21-re megnyerte, így a következő két szettből elég lett volna egyet megnyernie ahhoz, hogy "túlórázás" nélkül bejusson a sorozat legjobb nyolc csapata közé. A Debrecen azonban egy pillanatig sem adta fel, s mivel a rendkívül izgalmas harmadik játszmában ezúttal a vendégek bírták jobban idegekkel a véghajrát, újra teljesen nyílt lett a meccs (24-26).

Főleg úgy, hogy a negyedik szettben állva hagyta fiataljainkat a DEAC, mely fokozatosan növelve előnyét, egy 25-10-re megnyert játszmával kiegyenlített, így a debreceni meccshez hasonlóan ezúttal is öt szettig jutottak a felek. A hatodikig, vagyis az aranyjátszmáig muszáj lett volna behúznia ezt a Dunaferrnek, ám a Debrecen sajnos ma pontosabbnak bizonyult a kiélezett helyzetekben, s mivel a vendégek 15-8-ra megnyerték az ötödik játékot is, így végül kettős győzelemmel jutottak be a Magyar Kupa legjobb nyolc együttese közé.

Dunaferr SE – DEAC 2-3 (24, 21, -24, -10, -8)

Dunaferr SE: Balázs, Tomanóczy B., Laczi, Iván G., Csizmadia, Majoros, Hatvany Zs., Iván B., Mihucz, Móró, Sárközi, Mayiák. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

DEAC: Remete, Bakács, Hubicska, Árvai, Pallós, Nagy, Budai, Szikszai, Kiss, Mészáros, Bagics, Tóth A. Vezetőedző: Fodor Antal.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.