Eger várát is bevették a vízilabdázók

Szárszó Lajos - 2018. október 20. 21:06

A gólokban gazdag első negyed után magához ragadta az irányítást, s végül 16-9-re nyert Egerben a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a bajnokság negyedik fordulójában.

A két volt dunaújvárosival, Szilágyi Dorottyával és Mchunu Hlengiwe-vel megerősített Eger otthonában játszotta negyedik bajnokiját a DUE-Maarsk Graphics. A mieink igen jó formában várták az összecsapást, hiszen Garda Krisztináék az eddigi három meccsüket nagy fölénnyel nyerték meg. Ma este azonban nehezebb feladat várt Mihók Attila tanítványaira, akik ennek megfelelő összpontosítással várták a derbit, melynek első ráúszását szokásához híven megnyerte Szilágyi Dorottya, de a mieink jó védekezéssel megoldották szituációt. A harmadik hazai akció azonban gólt eredményezett, mégpedig egy szintén volt újvárosi, Somhegyi Noémi jóvoltából (1-0). Fél perccel később a hazai kapu előtt Horváth Brigitta harcolt ki ötméterest, melyet Garda Krisztina magabiztosan értékesített (1-1).

Az egriek válasza viszont azonnal érkezett, ezúttal Ráski Lilla akcióból volt eredményes (2-1). Ez volt az a pillanat, amely alaposan felrázta az egyetemistákat, hiszen gyors három találattal megfordították az állást. Brezovszki Gerda találata után Horváth Brigitta rázta meg magát, aki gyors két gólt lőtt (2-4). A folytatásban Slingi használta ki lehetőségét (3-4), majd ismét Somhegyi keze sült el (4-4). A két kapott gólra Vályi Vanda adott választ (4-5), de a negyed végeredményét Ráski állította be (5-5). A második ráúszást Vályi Vanda nyerte, majd két perc gólcsend következett, amely a védelmek dicsérete volt. Ezt Menczinger Kata törte meg, aki Vályi passzából szerezte hatodik találatunkat (5-6), majd Szilágyi Dorottya lőtt klasszisgólt (6-6). A vezetést Menczinger Kata révén vettük vissza (6-7), majd az első félidő végére Vályi Vanda kétgólosra növelte előnyünket (6-8). A térfélcserét követően mindkét oldalon remekül működött a védekezés, hiszen bő három percig nem esett gól. De ebből is a DUE jött ki jobban, ezúttal Gurisatti Gréta vette be Horváth Anna kapuját (6-9). Somhegyi emberelőnyből csökkentette csapata hátrányát (7-9), majd Garda Krisztina állította vissza a háromgólos különbséget (7-10).

Képek: DO-archív

A negyed hajrájában ötmétereshez jutottak az Egriek, melyet Szilágyi Dorottya végzett el, azt Laura Aarts bravúrral védte, míg a túloldalon Gurisatti Gréta harcolt ki büntetőt, melyet ő végzett el hibátlanul (7-11). A záró nyolc percre a feladat adott volt, vagyis megőrizni négygólos előnyünket, amely Garda Krisztina jóvoltából gyorsan ötre nőtt (7-12). Ez alaposan megnyugtatta lányainkat, hiszen miután kivédekezték emberhátrányukat, Vályi Vanda szerzett labdát, aki szép megúszás után már a 13. gólunkat lőtte (7-13). Hazai szépségtapaszként érkezett Szilágyi és Ráski találata (9-13), hiszen a túloldalon Gurisatti büntető, majd Vályi Vanda akciógóljai után megnyugtatták a kedélyeket (9-15). A találkozót Vályi zárta le (9-16), így a DUE ezzel a győzelemmel továbbra is száz százalékos a bajnokságban.

ZF-Eger – DUE-Maarsk Graphics 9-16 (5-5, 1-3, 1-3, 2-5)

ZF-Eger: Horváth Anna- Szilágyi Dorottya 2, Miklós Réka, Tóth Csenge, Somhegyi Noémi 3, Mchunu Hlengiwe 1, Szilágyi Szabina. Cserék: Aranyi Réka Rebeka - Kékesi Borbála, Kocsis Szabina Gabriella, Molnár Daniella, Ráski Lilla 3, Pulyblank Amelia, Szűcs Petra. Vezetőedző: Biros Péter.

DUE-Maarsk Graphics: Laura Aarts – Menczinger Kata 2, Gurisatti Gréta 3, Horváth Brigitta 2, Garda Krisztina 3, Vályi Vanda 5, Szellák Csenge. Cserék: Kiss Alexandra - Brezovszki Gerda 1, Geraldine Mahieu, Lara Luka, Ziegler Diána, Huszti Vanda, Szabó Nikolett. Vezetőedző: Mihók Attila

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.