Egy győzelem, egy vereség

Szárszó Lajos - 2018. október 7. 13:28

Kecskeméten győzött, Zalaegerszegen viszont vereséget szenvedett a DSE Röplabda Akadémia NB II-es röplabda csapata.

A Pénzügyőr elleni győztes NB II-es bajnoki rajt után ismét idegenben, ezúttal a kecskeméti Röpke SE otthonában lépett pályára a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata a bajnokság közép csoportjában. A találkozó igazi csemegének számított, hiszen bármely kecskeméti csapat elleni összecsapás rangadónak számít. Fiataljaink ennek megfelelően koncentráltan kezdtek, akik mindössze 14 perc alatt lerendezték az első szettet, melyet hatalmas különbséggel, 25-12-re nyertek meg. A térfélcsere után is a mieink irányították a találkozót. A második felvonás legelejétől kezdve magukhoz ragadták a vezetést, melyet ki sem adtak a kezükből. Bár ez a játék húsz percig tartott, a vége megint sima lett (25-16). A befejező szett sem okozott gondot a Szabó Gábor által irányított Újvárosnak, melyet hét pontos különbséggel nyertek meg (25-18), így összesítésben sima 3-0-val zárták a találkozót. A DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata így két fordulót követően a Szeged előtt vezeti a bajnoki táblázatot.

Az akadémisták másik csapata az NB II nyugati csoportjában Zalaegerszegen játszott, ahol idősebb, jóval rutinosabb ellenfelétől 3-0-ás vereséget szenvedett. Erről a dunaújvárosi csapatról érdemes tudni, hogy játékosai jóval fiatalabbak, mint ellenfeleik, így céljuk az, hogy ebben az idényben minél többet tanuljanak, fejlődjenek. A hazaiak rutinja ezen a találkozón egyértelműen nyerő volt, ennek ellenére kétségbe sem kell azonban kétségbe esni, hiszen a fiatalok végre olyan erősségű csapattal találkoztak, mely rámutatott a hibáikra.
 
Bartal Gergely, edző, DSE Röplabda Akadémia: - Az első, illetve a harmadik szettet leszámítva elégedett vagyok a fiúkkal. Nekik egyelőre nem itt kell bizonyítaniuk, hiszen az NB II-es felnőtt bajnokságban tanulunk, és minden egyes részsikernek örülünk. Itt a gyorsabb ritmust és a küzdeni tudást kell nagyon megtanulniuk a fiúknak. Olyan új hibák jelentek meg, amelyeket, ha mihamarabb kijavítunk, gyakorlunk, akkor még jobban meg tudjuk nehezíteni erősebb ellenfeleink dolgát. A jövő héten készülünk a hétvégi OSB fordulóra, ott az itt jelentkező hibák kiküszöbölésével szeretnénk magabiztosan játszani.

Eredmények

Röpke SE – DSE Röplabda Akadémia 0-3 (12-25, 16-25, 18-25)

DSE Röplabda Akadémia U21: Balázs Bálint, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás Martin, Majoros Balázs, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Móró Ákos, Sárközi Kálmán (liberó), Matyiák Árpád. Vezetőedző: Szabó Gábor.

ZTE RK – DSE Röplabda Akadémia 3-0 (25-13, 25-22, 25-10)

DSE Röplabda Akadémia: Ambrus Bence, Dulcz Bende Levente, Juhász Barnabás, Kecskeméti Bálint Olivér, Lombos Gábor, Pukánszky Bálint, Quintz Tamás, Sümegi Kristóf András, Tamási Dávid Marcell, Amdegha Ádám. Vezetőedző: Bartal Gergely.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.