Hazai éremeső a diákolimpián

doszerk - 2018. október 18. 17:01

Tizenegy érmes helyezésnek örülhettek a Dunaferr SE és a Gurics György BDSE birkózói a Mezőfalván megrendezett területi szabadfogású diákolimpián.

A Dunaferr SE, a Gurics György BDSE és a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvány közösen rendezte meg a GURICS KUPA elnevezésű Közép-Magyarország Diák II-Diák I. Területi Szabadfogású Diákolimpiát a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében. Ezzel egy időben öt másik területen küzdöttek a 10-11 és a 12-13 éves ifjú birkózó palánták az országos döntőbe jutásért. A Közép-Magyarország területi egységébe Pest, és Fejér megyében működő szakosztályok tartoznak, s az induló létszám alapján ez a legnépesebb terület.

Ezúttal sem volt ez másképp, hiszen 133 gyerek mérette meg magát és harcolt az országos diákolimpiai döntőbe jutásért. A látványos és izgalmas küzdelmeket még az sem zavarta meg, hogy az áthelyezett munkanap miatt tanítás volt a versenynek otthont adó Petőfi Sándor Általános Iskolában. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a névadó Gurics György fia, a Magyar Birkózó Szövetség képviseletében Szőnyi János egykori kötöttfogású szövetségi kapitány, valamint Mendi Tamás a Gurics György BDSE elnöke. Mátyás Gábor a Dunaferr Sportegyesület ügyvezető elnöke hosszan méltatta, és méltó példaként állította a gyerekek elé az egykori világbajnok, majd szövetségi kapitányként is sikereket halmozó sportember munkásságát.

Garbacz Bence két vállra fekteti ellenfelét! (Kép: Dunaferr SE)

A beszédek után azonban a gyerekeké volt a főszerep. A Dunaferr SE és a Gurics György BDSE versenyzői megfogadták a félvezetőben elhangzott intelmeket és a névadó szellemiségéhez méltóan küzdöttek az egész nap folyamán. Több olyan diák is akadt, akinek az első nagyobb megméretése volt ez a hétvégi kupa. Nekik külön gratuláció jár, hiszen nem mindennapi bátorság kell fölmenni a szőnyegre és megküzdeni az ellenféllel. Kinek jobban, kinek kevésbé sikerült ez a nap, de egy biztos, hogy mindenki hasznos tapasztalatokkal térhetett haza nap végén. A fiatalabbaknál Garbacz Bence és Morva Patrik, az idősebb korosztálynál Góczán Barnabás és Rostás Arnold teljesítményével lehetett elégedett Tombor István vezetőedző.

A hazaiak eredményei

Diák II-es korcsoport

26 kg
Garbacz Bence 1.
Morva Patrik 4.

29 kg - Désa Gábor 5.
32 kg - Paddi Boldizsár 3.
42 kg - Marosi Richárd 5.
46 kg - Nagy Botond 5.

54 kg
Tóth Nimród 2.
Szecs Csaba 3.
Tóth Zalán 5.

58 kg - Domján Mihály 2.

+69 kg
Éva Bence 1.
Bodor Máté 2.

Diák I-es korcsoport

35 kg - Góczán Barnabás 1.
38 kg - Gajzer Bálint 2.
42 kg - Rostás Arnold 2.
46 kg
Angyal Márk 3.
Szentpáli Zalán 5.

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.