Megtörte a Veszprémet a Dunaferr!

Szárszó Lajos - 2018. október 1. 20:54

Kiváló első félidő után egy izgulós második, ám a Dunaferr futsal csapata végül megérdemelt, 5-3-as győzelmet aratott a Veszprém elleni hazai rangadón.

A Nyírgyulaj otthonában győzelmet szerző Dunaferr DUE Dutrade FC az idei szezonban még veretlen, és az utóbbi időszakban kiválóan összeállt, jelenleg hat válogatottat a keretében tudó Veszprém együttesét fogadta az NBI-es futsal bajnokság negyedik fordulójában. Mivel a két gárda évek óta ki-ki mérkőzést vív egymás ellen, így a mai, ízig-vérig magyar játékosokból álló csapatok kiélezett mérkőzésre készülhettek. Hosszú Ádám kilenc méterről leadott lövése okozta az első veszélyt, majd Bencsik közeli lövését védte lábbal Cseresnyés kapus. Mindkét fél nagyon megbecsülte a labdákat vigyázva, hogy hátul ne nyíljon meg túlságosan a védelem. Az ötödik percben váratlanul szerzett vezetést a hazai csapat. Pál iramodott meg a jobbszélen, aki egy jó csel után kapura tört és kilőtte a hosszú sarkot (1-0).

A mieink játéka még összeszedettebb lett, amely a második találathoz vezetett. Fekete kapott remek indítást, aki keresztben előtte a kapu elé érkező Némethnek a labdát, rutinos játékosunk közelről nem hibázott (2-0). A folytatásban újabb taktikai húzással élt a Dunaferr, mellyel sikerült kézben tartani a vezetést és a játék irányító szerepét egyaránt. Fekete sarkazását védte Spandler, majd csatárunk alig lőtt a bal kapufa mellé. Egyértelműen fölényben játszott Fehér Zsolt alakulata, míg a Veszprém ennek nem találta az ellenszerét. Dávid próbálta felrázni csapatát egy távoli kapufán csattanó lövéssel, majd Gyurcsányi gurítását védte bravúrral Cseresnyés. Ez jelezte, hogy megszólalt a vendégek ébresztőórája, még ha kicsit későn is. Főként, hogy egy mintaszerű akció végén Sáhó Kristóf növelte előnyünket (3-0). Sőt! Fekete a vége előtt megszerezte a negyedik találatunkat, így megnyugtató előnnyel mehettek a szünetre játékosaink (4-0). Fordulás után Hosszú Ádám köszönte meg góllal Németh passzát (5-0), mely után eldőlni látszott a találkozó.

A vendégek erre taktikai váltással feleltek, akik kapusuk helyett mezőnyjátékost küldtek a pályára. Ez azonban jelentős változást nem hozott a játék képében, csak annyit, hogy többet védekezett a Dunaferr. A 28. percben megtört a veszprémi gólcsend, Tar Tamás szépített (5-1), mely feltüzelte a vendégeket. Villámgyorsan jött a második találatuk Tatai Józseftől (5-2), ami viszont a mieink számára jelentett ébresztőt. Főként, miután Tatai ismét bevette Cseresnyés kapuját (5-3)! Ezzel izgalmassá vált a maradék bő öt perc, melyben egy kontra végén Németh Péter labdája ment pár centivel mellé, majd a hősies védekezést kellett elővenni, hiszen ismét öt játékossal támadott a Veszprém. Ez végül sikerült, csakúgy, mint a vezetésből megőrizni kettőt, ezzel megőrizni a hazai pályán a fontos három pontot.

Dunaferr DUE Dutrade FC – Futsal Club Veszprém 5-3 (4-0)

Dunaferr DUE Dutrade FC: Cseresnyés Alex– Németh Péter 1, Pál Patrik Krisztián 1, Fekete Róbert 1, Hosszú Ádám 1. Cserék: Reveland Zoltán - Rigó László – Oroszi László Krisztián, Klacsák Bence, Fridrich Dávid, Szeghy Szabolcs Géza, Szabó Kristóf, Sáhó Kristóf 1, Hajdú Norbert. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Futsal Club Veszprém: Spandler Mátyás – Komáromi Péter, Dávid Richárd István, Gyurcsányi Zsolt, Bencsik Roland. Cserék: Schmidmajer Ádám - Tatai József 2, Tar Tamás 1, Márkus Gábor, Bormisza Dániel, Bencsik Áron, Bognár Péter, Bencsik Ádám. Vezetőedző: Madarász János.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.