Nincs vesztenivalónk a FINO ellen

Szárszó Lajos - 2018. október 30. 8:04

A férfi röplabda NB I Nyugati csoportkörének negyedik fordulójában a Dunaferr SE a bajnoki címre is esélyes FINO Kaposvár otthonában lép pályára.

Ma este 18 órától folytatódik a pontvadászat a férfiak röplabda NB I-es bajnokságában, ezúttal azonban idegenben lép pályára a Dunaferr fiatal együttese. Ráadásul a mieinknél jóval nagyobb játékerőt képviselő FINO Kaposvár otthonában. A mieinknek ebben a sorozatban eddig nem sikerült pontot szerezniük, így jelenleg a Szolnokot megelőzve a csoport ötödik helyén állnak, míg a vendéglátók a Kecskemét mögött a másodikak. A fentiek alapján egyértelműen a kaposvári alakulat a találkozó esélyese, akikkel az idén a Szász Antal Emléktornán találkoztak Tomanóczy Tibor tanítványai, melyen a Dunaferr könnyű zsákmánynak bizonyult. Valószínűleg hasonló, vagyis 3-0-s győzelemre készülnek Nagy Péterék, mi azonban abban bízhatunk, hogy az esti összecsapáson nem fogják magukat könnyen adni Hatvany Zsolték.

Kép: DO-archív

Ezt azért lehet kijelenteni, mivel annak ellenére, hogy a Dunaferr SE csapata a felnőttek között eddig minden találkozóját elveszítette, már érezhetően jobb játékot mutatott, mint a szezon elején. Ráadásul a DSE Röplabda Akadémiára épülő gárda a saját korosztályos bajnokságában minden szinten kiválóan teljesít, melyből a fiúknak most erőt kell meríteniük. Ami még plusz erőt kell, hogy adjon az az, hogy ilyen szintű csapat ellen, mint a Kaposvár, akik tele vannak rutinos, felnőtt és korosztályos válogatott játékosokkal, csak örömmel, és minden teher nélkül, felszabadult játékot mutatva szabad pályára lépni. Ezen a találkozón csak nyerhet a Dunaferr, hiszen olyan tapasztalatokkal fognak gazdagodni játékosai, melyek majd jól jönnek a bajnokság folytatásában. Az azonban, ha a mieink netán szettet tudnának rabolni Demeter György csapatától, az hatalmas bravúr lenne.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.