Nyitva maradt a továbbjutás kérdése!

2018. október 21. (vasárnap) 19:26 - Szárszó Lajos

Ma ismét Debrecenben lépett pályára a Dunaferr SE NB I-es csapata, ám ezúttal a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A bajnoki mérkőzés után, melyet a DAEC nyert 3-0-ra a Dunaferr ellen, ezúttal a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében találkozott egymással a két együttes. Nagyon fontos volt, hogy melyik arcát mutatja fiatal gárdánk, hiszen a továbbjutás két mérkőzés összesítése alapján dől el, így minden pontnak, minden szettnek jelentősége van. Mint kiderült, ezúttal a jobbik oldalát mutatta Tomanóczy Tibor csapata, hiszen a legelejétől kezdve kiváló összpontosítással játszott. Bár az első szettet hatalmas csatában a Debrecen nyerte (25-23), fiaink a második játékban óriási összpontosítással egyenlítettek (22-25).

Kép: DO-archív

A harmadik felvonás hasonló küzdelmet hozott, mint az előző, melyben 21-18-as állásról fordított és nyert a Dunaferr (22-25). 1-2-es mérkőzés állásnál igazi izgalmat hozott a negyedik szett végjátéka, amely igen hosszúra nyúlt, azt végül a hazaiak nyerték (28-26). A végső szettben sajnos nem sikerült az összpontosítás, melyet kihasznált a Debrecen, és végül 15-8-ra nyerte meg azt, összesítésben pedig 3-2-re a párharc első felvonását. A dunaújvárosi visszavágóra, amely 2018. október 26-án, pénteken 19 kerül sor a továbbjutás kérdése nyitott maradt.

DEAC SNK Kft. - DUNAFERR SE 3-2 (25-23, 22-25, 22-25, 28-26, 15-8)

DEAC SNK Kft.: Remete László, Hubicska Patrik, Chin Chun-Ju, Pallós Gergő, Nagy Attila Ádám, Budai Balázs, Szikszai Marcell, Mészáros Zoltán (liberó), Bagics Balázs. Vezetőedző: Fodor Antal.

DUNAFERR SE: Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás Martin, Hatvany Zsolt, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Móró Ákos, Sárközi Kálmán (liberó), Matyiák Árpád. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

A Békéscsaba ellen a kupában

A Békéscsaba ellen a kupában

2018. november 20. (kedd)

A bajnokságban idén már egyszer legyőzött Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Vérüket adták a sportolók

Vérüket adták a sportolók

2018. november 20. (kedd)

A városi sportszakosztályok számára szervezett véradást ma délelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a sportcsarnok nagytermében.

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. november 20. (kedd)

Szombathelyen vágna vissza a Haladástól elszenvedett szeptemberi vereségért ma este a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Szépen csillog a bronz

Szépen csillog a bronz

2018. november 20. (kedd)

Parádés teljesítményt nyújtva szerzett bronzérmet Török Péter a súlyemelők szombathelyi Országos Felnőtt Bajnokságán.

Így nem volt esély

Így nem volt esély

2018. november 19. (hétfő)

Csúnya verést kapott hazai pályán a Csíkszeredától az erősen tartalékos Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga hétfő esti fordulójában.

Vereség a hazai rangadón

Vereség a hazai rangadón

2018. november 19. (hétfő)

Mindhárom harmadot megnyerve aratott 8-4-es győzelmet a Campus Arénában a Dunai Krokodilok floorball csapata.

A Csíkszereda következik

A Csíkszereda következik

2018. november 19. (hétfő)

Erősen tartalékos felállásban várja az Erste Liga második helyezettje elleni hazai találkozót a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.