Nyitva maradt a továbbjutás kérdése!

2018. október 21. (vasárnap) 19:26 - Szárszó Lajos

Ma ismét Debrecenben lépett pályára a Dunaferr SE NB I-es csapata, ám ezúttal a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A bajnoki mérkőzés után, melyet a DAEC nyert 3-0-ra a Dunaferr ellen, ezúttal a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében találkozott egymással a két együttes. Nagyon fontos volt, hogy melyik arcát mutatja fiatal gárdánk, hiszen a továbbjutás két mérkőzés összesítése alapján dől el, így minden pontnak, minden szettnek jelentősége van. Mint kiderült, ezúttal a jobbik oldalát mutatta Tomanóczy Tibor csapata, hiszen a legelejétől kezdve kiváló összpontosítással játszott. Bár az első szettet hatalmas csatában a Debrecen nyerte (25-23), fiaink a második játékban óriási összpontosítással egyenlítettek (22-25).

Kép: DO-archív

A harmadik felvonás hasonló küzdelmet hozott, mint az előző, melyben 21-18-as állásról fordított és nyert a Dunaferr (22-25). 1-2-es mérkőzés állásnál igazi izgalmat hozott a negyedik szett végjátéka, amely igen hosszúra nyúlt, azt végül a hazaiak nyerték (28-26). A végső szettben sajnos nem sikerült az összpontosítás, melyet kihasznált a Debrecen, és végül 15-8-ra nyerte meg azt, összesítésben pedig 3-2-re a párharc első felvonását. A dunaújvárosi visszavágóra, amely 2018. október 26-án, pénteken 19 kerül sor a továbbjutás kérdése nyitott maradt.

DEAC SNK Kft. - DUNAFERR SE 3-2 (25-23, 22-25, 22-25, 28-26, 15-8)

DEAC SNK Kft.: Remete László, Hubicska Patrik, Chin Chun-Ju, Pallós Gergő, Nagy Attila Ádám, Budai Balázs, Szikszai Marcell, Mészáros Zoltán (liberó), Bagics Balázs. Vezetőedző: Fodor Antal.

DUNAFERR SE: Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás Martin, Hatvany Zsolt, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Móró Ákos, Sárközi Kálmán (liberó), Matyiák Árpád. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Két csapattal a döntőben!

Két csapattal a döntőben!

2019. január 21. (hétfő)

A Hild és a Pannon röplabda csapata is hibátlan teljesítményt nyújtva jutott be az Országos Diákolimpia fináléjába.

Tovább menetelnek a röplabdázók

Tovább menetelnek a röplabdázók

2019. január 21. (hétfő)

Kiütéses győzelmet aratva erősítette meg első helyét a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata az NB II-es bajnokság Közép Csoportjában.

Kétarcú Acélbikák

Kétarcú Acélbikák

2019. január 20. (vasárnap)

Negyven percnyi jó játék, háromgólos vezetés után kapott ki 6-3-ra a Debrecentől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

2019. január 20. (vasárnap)

A röplabda férfi NBI Liga alapszakaszának első mérkőzésén a Dunaferr SE izgalmas találkozón öt szettben győzte le a PTE-PEAC gárdáját. 

Ez nem álom, hanem valóság

Ez nem álom, hanem valóság

2019. január 20. (vasárnap)

Koronczai Petrának, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia irányítójának igazi meglepetéssel indult a 2019-es esztendő, hiszen bekerült az elitek közé.

Négy dunaújvárosi érem a sportcsarnokban

Négy dunaújvárosi érem a sportcsarnokban

2019. január 20. (vasárnap)

Két arany- és két bronzéremmel zárták a Danubius KSE tollaslabdázói a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett Országos Felnőtt Ranglista Versenyt.

Négy bónuszpontra hajt a DAB

Négy bónuszpontra hajt a DAB

2019. január 20. (vasárnap)

A Debrecen elleni hazai találkozóval zárja az Erste Liga alapszakaszát ma délután öt órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.