Nyitva maradt a továbbjutás kérdése!

2018. október 21. (vasárnap) 19:26 - Szárszó Lajos

Ma ismét Debrecenben lépett pályára a Dunaferr SE NB I-es csapata, ám ezúttal a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A bajnoki mérkőzés után, melyet a DAEC nyert 3-0-ra a Dunaferr ellen, ezúttal a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében találkozott egymással a két együttes. Nagyon fontos volt, hogy melyik arcát mutatja fiatal gárdánk, hiszen a továbbjutás két mérkőzés összesítése alapján dől el, így minden pontnak, minden szettnek jelentősége van. Mint kiderült, ezúttal a jobbik oldalát mutatta Tomanóczy Tibor csapata, hiszen a legelejétől kezdve kiváló összpontosítással játszott. Bár az első szettet hatalmas csatában a Debrecen nyerte (25-23), fiaink a második játékban óriási összpontosítással egyenlítettek (22-25).

Kép: DO-archív

A harmadik felvonás hasonló küzdelmet hozott, mint az előző, melyben 21-18-as állásról fordított és nyert a Dunaferr (22-25). 1-2-es mérkőzés állásnál igazi izgalmat hozott a negyedik szett végjátéka, amely igen hosszúra nyúlt, azt végül a hazaiak nyerték (28-26). A végső szettben sajnos nem sikerült az összpontosítás, melyet kihasznált a Debrecen, és végül 15-8-ra nyerte meg azt, összesítésben pedig 3-2-re a párharc első felvonását. A dunaújvárosi visszavágóra, amely 2018. október 26-án, pénteken 19 kerül sor a továbbjutás kérdése nyitott maradt.

DEAC SNK Kft. - DUNAFERR SE 3-2 (25-23, 22-25, 22-25, 28-26, 15-8)

DEAC SNK Kft.: Remete László, Hubicska Patrik, Chin Chun-Ju, Pallós Gergő, Nagy Attila Ádám, Budai Balázs, Szikszai Marcell, Mészáros Zoltán (liberó), Bagics Balázs. Vezetőedző: Fodor Antal.

DUNAFERR SE: Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás Martin, Hatvany Zsolt, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Móró Ákos, Sárközi Kálmán (liberó), Matyiák Árpád. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Végül könnyed siker

Végül könnyed siker

2019. április 18. (csütörtök)

Az első félidőben még akadozott a gépezet, ám a fordulás után kinyitotta a gólzsák száját a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Kecskemét elleni edzőmeccsen.

Az UVSE ellen döntőznek a vízilabdázók

Az UVSE ellen döntőznek a vízilabdázók

2019. április 18. (csütörtök)

A címvédő UVSE ellen ugorhat medencébe a bajnoki finálé három nyert mérkőzésig tartó párharcában a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Második helyen a válogatott

Második helyen a válogatott

2019. április 18. (csütörtök)

Két győzelemmel és egy vereséggel fejezte be porecsi nemzetközi tornáját a két Dunaferr-játékossal felálló magyar futsal válogatott.

Óriási fordítás a Campusban

Óriási fordítás a Campusban

2019. április 17. (szerda)

Négygólos hátrányból jött vissza, s aratott fontos győzelmet a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának kedd esti fordulójában az Akrasz-Bau együttese.

Két bajnoki érem Dunakesziről

Két bajnoki érem Dunakesziről

2019. április 17. (szerda)

Egy arany- és egy bronzéremmel zárták a S.K.A.H. Duna Sportegyesület versenyzői az országos kungfu bajnokság első fordulóját.

Szép dunaújvárosi sikerek

Szép dunaújvárosi sikerek

2019. április 17. (szerda)

Pupp Viktória és Nyikos Veronika is aranyérmet szerzett a Dunakeszin megrendezett korosztályos birkózó országos bajnokságon.

Embert próbáló szezont zártak a röplabdázók

Embert próbáló szezont zártak a röplabdázók

2019. április 17. (szerda)

A Dunaferr SE férfi röplabda csapata az utolsó pillanatban tudta kiharcolni az NB I-ben maradást, ám ez is erőt adhat a következő szezonra Tomanóczy Tibor tanítványainak.