Óriási sikert hozott az Üstökös Kupa

spigott - 2018. október 23. 18:02

Közel száz csapat, ezernél is több fiatal vett részt a 14. alkalommal megrendezett Üstökös Kupa elnevezésű országos utánpótlás kézilabda tornán.

Immáron tizennegyedik alkalommal rendezték meg Dunaújvárosban és Rácalmáson az Üstökös Kupa elnevezésű országos utánpótlás kézilabda torna küzdelmeit október 20. és 22. között. Az idei viadalon a lányoknál hat (U9-U14), míg a fiúknál négy korcsoportban (U10-U13) mérték össze egymással erejüket a résztvevő csapatok, melyekből ezúttal is volt bőséggel: a lányok versengésében ezúttal 70, a fiúknál 26 együttes rugaszkodott neki a háromnapos torna küzdelmeinek a Rácalmási Sportcsarnokban, a Campus Arénában, valamint a Dunaferr, az Arany, a Gárdonyi és a Vasvári iskola tornatermeiben. A végig kiváló hangulatú rendezvényen remek mérkőzéseket láthattak azok, akik az elmúlt három napjukat a kézilabdának szentelték.

A fiúk versenyében az U13-as és az U12-es korosztályban az Éles KISE szerezte meg a győzelmet, míg az U11-es korcsoportban a Farkasvár DSE örülhetett a végső sikernek. A lányoknál minden korosztályban más klub diadalmaskodott, az U14-eseknél a Dabas II., az U13-asoknál a Győr, U12-ben a PC Trade Szeged I., U11-ben a Szeged SE szerezte meg az első helyet. Az alacsonyabb, vagyis az U9-es és az U10-es korosztályban nem hirdettek győztest, itt a gólokat sem számolták, mert a legfiatalabbaknál még nem elsősorban az eredmény, hanem a játék a legfontosabb.

A torna végén elégedetten értékelt a rendező Fejér Megyei Kézilabda Szövetség Fellebbviteli Bizottságának elnöke és szervezési referense, Németh Miklós is.

- Azt beszéltük tegnap este a szervezőkkel, hogy nagyon jól sikerült a viadal, talán ez volt a legflottabb tornánk az utóbbi három évben, a legkevesebb problémával. A három nap alatt 96 csapat küzdött meg egymással a fiúk és a lányok versengésében, összesen 1140 gyermek kézilabdázhatott az idei Üstökös Kupán, ami óriási szám. A hangulatra sem lehetett panasz, s bár az utánpótlás tornákon azért előfordul, hogy a szülők olykor a sportszerűség határain túllépve szurkolnak, ezúttal csak egy-két ilyen eset volt, többségében tényleg kiváló hangulatot teremtettek a hozzátartozók.

Az U9-es és U10-es korosztályokban nem számolunk eredményeket, gólokat sem, mert itt nincsenek vesztesek, csak győztesek, s ezekben a korosztályokban minden gyermek ajándékkal távozott, míg az idősebbeknél az első három helyezett egyaránt egy százezer forintos mezvásárlási utalványt kapott a helyi Decathlon áruháztól. Ki kell emelnem a háromfős szervezői gárdát, Csöregi Lászlót, Butty Andreát és Varga Kornéliát, akik Csöregi László vezetésével óriási munkát fektettek abba bele, hogy ezt a tornát ilyen jól meg tudjuk rendezni. Természetesen tervezzük a folytatást, jövőre jöhet a jubileumi 15. Üstökös Kupa. Itt volt most a Magyar Kézilabda Szövetség utánpótlás szakág-vezetője, Gyömrei István, akivel már megállapodtunk abban, hogy jövőre is szeretnénk megrendezni a viadalt. A versenynaptárat figyelembe véve lesz eldöntve, hogy pontosan mikor, mi szeretnénk az őszi szünetben, lehetőleg hétköznap megrendezni a tornát, mert több helyünk lenne, a szállást is jobban meg tudnánk oldani, arról nem is beszélve, hogy talán még több együttest láthatnánk vendégül az Üstökös Kupán.

Eredmények

Lányok
U14 (12 csapat): 1. Dabas II., 2. Tatabánya, 3. Dabas I, 4. DKKA
U13 (12 csapat): 1. Győri ETO KC, 2. Bajnok DSE Nemesvámos, 3. Debreceni Sport I., ...9. DKKA
U12 (12 csapat): 1. PC Trade Szeged I., 2. DKKA, 3. Kozármisleny SE
U11 (12 csapat): 1. Szeged SE, 2. Kozármisleny, 3. Bajnok DSE Nemesvámos, ...10. DKKA, ...12. DKKA-Arany

Fiúk
U13 (6 csapat): 1. Éles KISE, 2. FKSE-Algyő, 3. Pénzügyőr SE, ...6. Duna-Pent NKSE
U12 (6 csapat): 1. Éles KISE, 2. Angyalföldi Sportiskola, 3. Tatabánya, ...6. Virág SE Dunaújváros
U11 (6 csapat): 1. Farkasvár DSE, 2. KISTEXT, 3. Éles KISE, ...6. Virág SE Dunaújváros

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.