Parádés győzelem az uszoda búcsúztatóján

Szárszó Lajos - 2018. október 6. 18:23

Kiütéses, 14-5-ös győzelmet aratott a Szentes elleni hazai bajnokin a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely utolsó mérkőzését játszotta a felújítás előtt álló Fabó Éva Sportuszodában.

A Tatabánya elleni győztes bajnoki rajt után hazai medencében fogadta a Hungerit Szentes gárdáját a DUE-Maarsk Graphics első osztályú női csapata. A találkozó érdekessége volt, hogy a mieink ezzel a találkozóval búcsúztatták el a felújításra váró Fabó Éva Sportuszodát. Ebből az okból kifolyólag is fogadkoztak Mihók Attila tanítványai, hogy ezt mindenképpen győzelemmel szeretnék megtenni. Palaro és Garda kapufájával indult a derbi, majd Horváth Brigitta harcolt ki ötméterest, melyet Garda Krisztina értékesített (1-0). Több kimaradt lehetőség után Laura Aarts védett két alkalommal, majd Garda átlövésből növelte előnyünket (2-0).

Lara Lukáé volt a harmadik hazai gól egy szép akció végén (3-0), miközben hátul remekül működött a védekezés. A második nyolc perc elején Ziegler Diána pontos lövéssel vette be a Szentes kapuját (4-0), melyet csapatkapitányunk, Garda büntetője követett, aki kilőtte a jobb alsó sarkot (5-0). A vendégek még emberelőnyből sem találtak rést a védekezésen, köszönhetően a fantasztikus formában védő Laura Aartsnak. Elől Ziegler Dia szépségdíjas kapufás gólt lőtt (6-0), amely az első félidő méltó lezárása volt. A térfélcserét követően Garda Krisztina ismét büntetőből volt eredményes (7-0), majd 16 és fél perc után betalált a Szentes Perez lövésével (7-1). Erre azonnal két hazai válaszgól érkezett, melyeket Geraldine Mahieau és Vályi Vanda szereztek (9-1), míg a túloldalon Palaro használta ki az emberelőny adta lehetőséget (9-2).

Ezekre is hatásos választ adott a DUE, hiszen Huszti Vanda után még kétszer talált Lekrinszki kapujába Gurisatti Gréta, aki így közétette a tízgólos különbséget (12-2). Kundella büntetőből faragta a hátrányt a záró nyolc percben (12-3), majd Perez is betalált a csereként beállt Kiss Alexandra kapujába (12-4), aki a következő szentesi akció végén bravúrral ütötte oldalra Kövér-Kis büntetőjét. Elől több kapufát lőttünk, de ezek miatt nem kellett bosszankodnunk, hiszen már csak három perc volt hátra. Gurisatti Gréta bombagólja zörgette meg a hálót (13-4), aki a következő akció végén közelről is betalált (14-4). A végeredményt Kövér.Kis Réka állította be (14-5), így fölényes győzelemmel búcsúztatta a Fabó Éva Sportuszodát a DUE.

DUE Maarsk Graphics – Hungerit Szentes 14-5 (3-0, 3-0, 6-2, 2-3)

Dunaújváros: Laura Aarts, - Szellák Csenge, Horváth Brigitta, Geraldine Mahieu 1, Lara Luka 1, Garda Krisztina 4, Ziegler Diána 2, Vályi Vanda 1. Cserék :Kiss Alexandra - Brezovszki Gerda, Gurisatti Gréta 4, Szabó Nikolett, Sajben Nikolett, Huszti Vanda 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

Hungerit Szentes: Lekrinszki Gina Petra - Hevesi Anita, Mihály Kinga, Kádár Ildikó, Palaro Dias Melani 1, Mandic Nada, Kövér-Kis Réka 1. Cserék: Füsti Molnár Janka – Sperez Mora Noelia 2, Szabó Krisztina, Kundella Panna 1, Dömsödi Dalma, Korom Réka, Dávid Cila Edző: Brávik Fruzsina és Vidumansky László

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.