Tatabányán kezdenek a vízilabdázók

Szárszó Lajos - 2018. október 2. 18:03

Szerdán este kezdetét veszi a női első osztályú vízilabda bajnoksága, melynek nyitómeccsén a DUE a fiatal erőkből álló Tatabányához látogat.

A vízilabdázóknál is megkezdődik a szezon, vagyis a 2018-2019-es OBI-es bajnokság, melynek szerda este 20 órakor kezdődő nyitómeccsén a DUE-Maarks Graphics gárdája Tatabányára látogat. Ha az elmúlt szezon végeredményéből indulunk ki, melyet a DUE a második, míg a Tatabánya a kilencedik helyen zárt, akkor egyértelműen elmondható, hogy a találkozó esélyesének a mieink számítanak. Az erőviszonyokat tekintve a szezonnyitó nem igazán tartogathat meglepetést, hiszen Mihók Attila együttesének a kerete jóval erősebb, mint a még mindig nagyon fiatal tehetségekből álló Zaintleitner Krisztina által irányított vendéglátóké.

Kép: DO-archív

Azt azonban az esélylatolgatásnál érdemes figyelembe venni, hogy a mieinktől három alapember, McHunu Hlengiwe, Vályi Fanni és Szilágyi Dorottya távoztak, akiket pótolni nagyon nehéz lesz, viszont örömünkre egy évnyi idegenlégióskodást követően visszatért Menczinger Katalin, amely nagy erősítést jelent, és nevelőegyesületében folytatja pályafutását az éppen Tatabányáról visszatért Szellák Csenge. A DUE a bajnoki nyitány előtt Rómában nemzetközi tornán vett részt, amely kitűnő alkalom volt arra, hogy az új, illetve visszatérő játékosok beilleszkedjenek a csapatba. Mint azt a csapat honlapján nyilatkozó Garda Krisztina elmondta, az idei alapozást keményebbnek érezte az előzőeknél, de a cél az, hogy az ebben az évben több szerephez jutó fiatalok átérezzék, milyen fontos szerepük lesz abban, hogy a bajnokság során a DUE két közel azonos erősségű sorral tudjon kiállni.

A DUE-Maarsk Graphics 2018/2019. évi kerete: Kiss Alexandra, Laura Aarts (kapusok) - Lara Luka, Brezovszki Gerda, Garda Krisztina, Géraldine Mahieu, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Huszti Vanda, Menczinger Kata, Sajben Viktória, Sajben Nikolett, Szellák Csenge, Szabó Nikolett, Vályi Vanda, Ziegler Diána.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.