Újabb ifi-siker a felnőtteknél

doszerk - 2018. október 17. 19:02

Remek teljesítményt nyújtva győzte le a Mohács együttesét a DKKA U19-es csapata az NB I/B-s felnőtt bajnokság legutóbbi fordulójában.

A Győr elleni bravúros pontszerzés után újabb nehéz feladat várt a DKKA U19-es csapatára az NB I/B-s felnőtt bajnokságban, ugyanis a tabella harmadik helyén álló Mohácsi TE volt Vártok Ákos tanítványainak ellenfele a negyedik fordulóban. Fiataljaink azonban nem ijedtek meg a vendégektől, az első tíz perc után magukhoz ragadták a kezdeményezést, s fokozatosan meglépve ellenfelüktől 17-12-es vezetéssel vonulhattak a félidei pihenőre. A térfélcserét követő nagy rohanásban sokáig sikerült is megtartani az előnyt, s bár a hajrában felzárkózott az ellenfél, végül a mieink örülhettek a 28-25-ös sikernek, amivel feljöttek a bajnoki tabella ötödik helyére.

Érthetően elégedett is volt a látottakkal U19-eseink edzője, Vártok Ákos, ám a szakember az újabb szép siker és a jó bajnoki helyezés ellenére is igyekszik a földön járni.

Kép: kohaszkezi.hu (Nagy Gergő felvétele)

- A Mohács jó helyen állt a tabellán, kicsit tartottunk is a mérkőzéstől, mert elég komoly játékosállományuk is van, ráadásul Füzesi Ferenc személyében egy nagyon jó edzővel rendelkeznek. Szerencsére hamar magunkhoz tudtuk ragadni a kezdeményezést, így sikerült elhúznunk ellenfelünktől, köszönhetően annak, hogy jól védekeztünk és a támadásainkat is jól, eredményesen tudtuk befejezni. A második félidő hektikusabb volt, mert mindkét csapat sokat hibázott, ám ebből is mi jöttünk ki jobban, így egészen a hajráig tartottuk vezetésünket. Ekkor azonban volt egy jó ötperces rövidzárlatunk, mely alatt feljött kettőre ellenfelünk, ám Matucza Gabriella nagyon fontos gólt lőtt beállóból, így végül háromgólos, 28-25-ös győzelmet arattunk. Négy mérkőzésből van öt pontunk, az ötödik helyen állunk, nem számítottunk ilyen jó kezdésre a bajnokságban, de a földön kell járnunk, a célunk továbbra is a biztos bennmaradás.

DKKA U19 – Mohácsi TE 28-25 (17-12)

A DKKA gólszerzői: Mihály Petra 6, Koronczai Petra 6, Husti Hanna 5, Jovana Jovovic 3, Fodor Neszta 2, Glofák Eszter 2, Gengeliczky Lili 2, Takács Cecília 1, Matucza Gabriella 1.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.