A serdülőknek jobban ment

spigott - 2018. november 26. 8:04

A DFVE ifjúsági vízilabdázói kikaptak, a serdülők viszont nyerni tudtak a korosztályos bajnokságok hétvégi fordulójában.

Egerben folytatták a korosztályos bajnokságok küzdelmeit vasárnap délután a DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapatai. Az ötödik helyen álló ifjúságiakra nem várt könnyű feladat, ugyanis az egriek a mieinkhez hasonlóan 15 szerzett ponttal büszkélkedhettek a mérkőzés előtt. A kezdésre nem lehetett még különösebb panasz, mert a dunaújvárosiak 3-2-re elhozták az első negyedet, a folytatás azonban egyáltalán nem úgy alakult, ahogy vízilabdázóink eltervezték. Az Eger ugyanis a második felvonást 5-0-ra, míg a harmadikat 7-4-re nyerte, így az utolsóban hiába volt jobb három góllal ellenfelénél a DFVE, a találkozót végül 18-14-re a hazaiak nyerték, akik ezzel a sikerrel visszaszorították a mieinket a tabella hatodik helyére.

Kép: DO-archív

Hasonlóan nehéz meccs várt a serdülőkre is, hiszen a forduló előtt a mieink a hatodik, míg a hazaiak a hetedik helyen álltak 9-9 szerzett ponttal. Ez a találkozó azonban lényegesen jobban alakult a DFVE számára, ugyanis az első negyedet 3-1-re, míg a másodikat 3-2-re nyerte meg Kardos Krisztina csapata (3-6). A térfélcserét követően is jobban, pontosabban játszott ellenfelénél együttesünk, mely a következő két felvonásban is behúzta, így összességében sima, 13-8-as sikerrel erősítette meg hatodik helyét a bajnoki tabellán.

Eredmények, gólszerzők

Ifjúságiak
ZF-Eger – DFVE 18-14
(2-3, 5-0, 7-4, 4-7)
Gólszerzőink: Lara Luka 7, Sümegi Nóra Virág 2, Pál Réka 2, Szabó Nikolett 2, Szellák Csenge 1.

Serdülők
ZF-Eger – DFVE 8-13
(1-3, 2-3, 3-4, 2-3)
Gólszerzőink: Szabó Nikolett 5,  Sümegi Nóra Virág 3, Zalay Flóra 2, Velics Flóra 2, Kardos Dominika 1.

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.