Aranyérem egyéniben is!

2018. november 17. (szombat) 17:14 - Szárszó Lajos

Kovács Zsófia a Győrben zajló tornászok mesterfokú országos bajnokságának egyéni döntőjében felemáskorláton nyert aranyérmet.

A tegnapi összetett aranyérem után Kovács Zsófia ma már az egyéni viadalban lépett a bírák elé. A szombati versenynapon ugrás és felemáskorlát szerepelt a női programban, melyek közül Trenka János tanítványa az utóbbin szerepelt, tudtuk meg a vezetőedzőtől:
- Az ugrás egyéni döntőben nem szerepeltünk, melynek oka az volt, hogy most csak egy ugrással készültünk, míg a döntőben kettőt kellett volna bemutatni. Így ma a felemáskorláton volt Zsófia érdekelt. Mint az a tegnapi versenynap után kiderült a második helyen jutott a fináléba, így mindenképpen szoros verseny várt rá. A célunk az volt, hogy az ellenfelénél alacsonyabb pontszámból kiinduló gyakorlatát tisztán mutassa be. Ezt azonban megnehezítette, hogy a bemelegítés során rontott, és a hátára esett, ami ettől meghúzódott. Ennek ellenére szép gyakorlatot mutatott be, melyben egy kötése nem sikerült ugyan, de végül, ha kis különbséggel is, mindössze öt százados előnnyel megnyerte a szer döntőjét.

Kép: DO-archív (Freschli József felvétele)

Mint azt Trenka János hozzátette, a győzelem nagyban annak volt köszönhető, hogy Kovács Zsófia gyakorlata pontosabb, tisztább volt, mint ellenfeléé. A Dunaferr SE tornászára holnap újabb feladatok várnak, hiszen gerendán és talajon is versenyezni fog. Azt azonban nem lehet megjósolni, hogy milyen eredményre lesz képes, hiszen az csak a délután folyamán fog kiderülni, hogy a hátsérülése mennyire akadályozhatja őt a gyakorlatok elvégzésében. A lényeg azonban most nem az eredmény centrikusságon, hanem lesz azon, hogy holnap délelőtt mindkét szeren tiszta gyakorlatot mutasson be.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2019. február 22. (péntek)

Csalódottan, nagyon rossz passzban várja a 2018/2019-es szezon utolsó mérkőzését ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Pécsre utazik a Dunaferr

Pécsre utazik a Dunaferr

2019. február 21. (csütörtök)

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapatára újabb nehéz feladat vár a Liga alapszakaszának hatodik fordulójában, hiszen ismét idegenből kellene hazahozna a bajnoki pontokat.

A Ferencváros következik

A Ferencváros következik

2019. február 21. (csütörtök)

A női vízilabda bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában a DUE-Maarsk Graphics együttese a Ferencváros ellen száll medencébe.

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

2019. február 21. (csütörtök)

Megtartotta alakuló ülését a budapesti vízilabda Európa-bajnokság szervezőbizottsága, melynek tagjai elvállalták az idei női Világliga Szuperdöntő szervező bizottságának tagsági feladatait is.

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.

Hétvégi éremeső

Hétvégi éremeső

2019. február 20. (szerda)

Mindhárom hétvégi versenyükről érmekkel térhettek haza a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

2019. február 20. (szerda)

A Vasas elleni fővárosi mérkőzéssel kezdi meg az Erste Liga középszakaszának hajráját a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.