Aranyérem egyéniben is!

2018. november 17. (szombat) 17:14 - Szárszó Lajos

Kovács Zsófia a Győrben zajló tornászok mesterfokú országos bajnokságának egyéni döntőjében felemáskorláton nyert aranyérmet.

A tegnapi összetett aranyérem után Kovács Zsófia ma már az egyéni viadalban lépett a bírák elé. A szombati versenynapon ugrás és felemáskorlát szerepelt a női programban, melyek közül Trenka János tanítványa az utóbbin szerepelt, tudtuk meg a vezetőedzőtől:
- Az ugrás egyéni döntőben nem szerepeltünk, melynek oka az volt, hogy most csak egy ugrással készültünk, míg a döntőben kettőt kellett volna bemutatni. Így ma a felemáskorláton volt Zsófia érdekelt. Mint az a tegnapi versenynap után kiderült a második helyen jutott a fináléba, így mindenképpen szoros verseny várt rá. A célunk az volt, hogy az ellenfelénél alacsonyabb pontszámból kiinduló gyakorlatát tisztán mutassa be. Ezt azonban megnehezítette, hogy a bemelegítés során rontott, és a hátára esett, ami ettől meghúzódott. Ennek ellenére szép gyakorlatot mutatott be, melyben egy kötése nem sikerült ugyan, de végül, ha kis különbséggel is, mindössze öt százados előnnyel megnyerte a szer döntőjét.

Kép: DO-archív (Freschli József felvétele)

Mint azt Trenka János hozzátette, a győzelem nagyban annak volt köszönhető, hogy Kovács Zsófia gyakorlata pontosabb, tisztább volt, mint ellenfeléé. A Dunaferr SE tornászára holnap újabb feladatok várnak, hiszen gerendán és talajon is versenyezni fog. Azt azonban nem lehet megjósolni, hogy milyen eredményre lesz képes, hiszen az csak a délután folyamán fog kiderülni, hogy a hátsérülése mennyire akadályozhatja őt a gyakorlatok elvégzésében. A lényeg azonban most nem az eredmény centrikusságon, hanem lesz azon, hogy holnap délelőtt mindkét szeren tiszta gyakorlatot mutasson be.

A rovat további hírei: Sport

Véget ért a harmadik forduló

Véget ért a harmadik forduló

2018. december 15. (szombat)

Négy mérkőzésen húztak szerelést az elmúlt napokban a városi futsal bajnokságban résztvevő csapatok.

Vereség az elődöntőben

Vereség az elődöntőben

2018. december 14. (péntek)

A női vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében végletekig kiélezett mérkőzésen szenvedett egygólos vereséget a DUE-Maarsk Graphics a BVSC-Zugló ellen.

Szoros siker a fővárosban

Szoros siker a fővárosban

2018. december 14. (péntek)

Tetemes hátrányból fordítva aratott 27-26-os győzelmet az MTK és a Fradi vegyes csapata elleni edzőmeccsen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Budapesten lesz a szuperdöntő

Budapesten lesz a szuperdöntő

2018. december 14. (péntek)

Budapesten rendezik 2019. június 4. és 9. között a női vízilabda világliga szuperdöntőjét.

A BVSC-n keresztül vezet az út a döntőbe

A BVSC-n keresztül vezet az út a döntőbe

2018. december 14. (péntek)

A Női Vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében a DUE-Maarsk Graphics a BVSC-Zugló ellen játszik ma este fél hattól a Tüskeuszodában.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2018. december 13. (csütörtök)

Kiélezett, fordulatokban gazdag mérkőzésen szenvedett egygólos, 4-3-as vereséget Veszprémben a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. december 13. (csütörtök)

A harmadik helyen álló Veszprém otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este nyolc órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.