Aranyérem egyéniben is!

2018. november 17. (szombat) 17:14 - Szárszó Lajos

Kovács Zsófia a Győrben zajló tornászok mesterfokú országos bajnokságának egyéni döntőjében felemáskorláton nyert aranyérmet.

A tegnapi összetett aranyérem után Kovács Zsófia ma már az egyéni viadalban lépett a bírák elé. A szombati versenynapon ugrás és felemáskorlát szerepelt a női programban, melyek közül Trenka János tanítványa az utóbbin szerepelt, tudtuk meg a vezetőedzőtől:
- Az ugrás egyéni döntőben nem szerepeltünk, melynek oka az volt, hogy most csak egy ugrással készültünk, míg a döntőben kettőt kellett volna bemutatni. Így ma a felemáskorláton volt Zsófia érdekelt. Mint az a tegnapi versenynap után kiderült a második helyen jutott a fináléba, így mindenképpen szoros verseny várt rá. A célunk az volt, hogy az ellenfelénél alacsonyabb pontszámból kiinduló gyakorlatát tisztán mutassa be. Ezt azonban megnehezítette, hogy a bemelegítés során rontott, és a hátára esett, ami ettől meghúzódott. Ennek ellenére szép gyakorlatot mutatott be, melyben egy kötése nem sikerült ugyan, de végül, ha kis különbséggel is, mindössze öt százados előnnyel megnyerte a szer döntőjét.

Kép: DO-archív (Freschli József felvétele)

Mint azt Trenka János hozzátette, a győzelem nagyban annak volt köszönhető, hogy Kovács Zsófia gyakorlata pontosabb, tisztább volt, mint ellenfeléé. A Dunaferr SE tornászára holnap újabb feladatok várnak, hiszen gerendán és talajon is versenyezni fog. Azt azonban nem lehet megjósolni, hogy milyen eredményre lesz képes, hiszen az csak a délután folyamán fog kiderülni, hogy a hátsérülése mennyire akadályozhatja őt a gyakorlatok elvégzésében. A lényeg azonban most nem az eredmény centrikusságon, hanem lesz azon, hogy holnap délelőtt mindkét szeren tiszta gyakorlatot mutasson be.

A rovat további hírei: Sport

Kiváló szereplés Gyöngyösön

Kiváló szereplés Gyöngyösön

2019. május 20. (hétfő)

Összesen öt érmes helyezéssel zártak a Spartan SE sportolói a Gyöngyösön megrendezett III. Cheerstars International Open és Cheerleading Magyar Bajnokságon.

Harminc euróba kerülnek a legolcsóbb budapesti jegyek

Harminc euróba kerülnek a legolcsóbb budapesti jegyek

2019. május 20. (hétfő)

Harminc euróba, vagyis körülbelül tízezer forintba kerülnek a legolcsóbb jegyek a jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzésére, az értékesítés június 12-én kezdődik.

Nem hibáztak a fiatalok

Nem hibáztak a fiatalok

2019. május 20. (hétfő)

A DFVE serdülő leány vízilabdázói tizenhárom, míg az ifik huszonnyolc gólos különbséggel nyerték hétvégi mérkőzésüket a korosztályos bajnoságban.

Megosztoztak a pontokon

Megosztoztak a pontokon

2019. május 19. (vasárnap)

Küzdelmes mérkőzésen ért el döntetlent a harmadik helyezett SZEOL SC elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Elkezdte a felkészülést a válogatott

Elkezdte a felkészülést a válogatott

2019. május 19. (vasárnap)

Napi három edzés, majd a jövő hét második felében egy ausztrálok elleni edzőmérkőzés vár a magyar női vízilabda válogatott tagjaira Montenegróban.

Nyerő huszonegyes

Nyerő huszonegyes

2019. május 19. (vasárnap)

Kiütéses győzelemmel zárta az harmadosztályú bajnokság Közép-Nyugat csoportját a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Vereséggel búcsúzott a Kohász

Vereséggel búcsúzott a Kohász

2019. május 18. (szombat)

Nyolcgólos, 32-24-es vereséget szenvedett az Érd elleni szezonzárón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a sportcsarnokban ma este. Galériával!