Aranyérem egyéniben is!

Szárszó Lajos - 2018. november 17. 17:14

Kovács Zsófia a Győrben zajló tornászok mesterfokú országos bajnokságának egyéni döntőjében felemáskorláton nyert aranyérmet.

A tegnapi összetett aranyérem után Kovács Zsófia ma már az egyéni viadalban lépett a bírák elé. A szombati versenynapon ugrás és felemáskorlát szerepelt a női programban, melyek közül Trenka János tanítványa az utóbbin szerepelt, tudtuk meg a vezetőedzőtől:
- Az ugrás egyéni döntőben nem szerepeltünk, melynek oka az volt, hogy most csak egy ugrással készültünk, míg a döntőben kettőt kellett volna bemutatni. Így ma a felemáskorláton volt Zsófia érdekelt. Mint az a tegnapi versenynap után kiderült a második helyen jutott a fináléba, így mindenképpen szoros verseny várt rá. A célunk az volt, hogy az ellenfelénél alacsonyabb pontszámból kiinduló gyakorlatát tisztán mutassa be. Ezt azonban megnehezítette, hogy a bemelegítés során rontott, és a hátára esett, ami ettől meghúzódott. Ennek ellenére szép gyakorlatot mutatott be, melyben egy kötése nem sikerült ugyan, de végül, ha kis különbséggel is, mindössze öt százados előnnyel megnyerte a szer döntőjét.

Kép: DO-archív (Freschli József felvétele)

Mint azt Trenka János hozzátette, a győzelem nagyban annak volt köszönhető, hogy Kovács Zsófia gyakorlata pontosabb, tisztább volt, mint ellenfeléé. A Dunaferr SE tornászára holnap újabb feladatok várnak, hiszen gerendán és talajon is versenyezni fog. Azt azonban nem lehet megjósolni, hogy milyen eredményre lesz képes, hiszen az csak a délután folyamán fog kiderülni, hogy a hátsérülése mennyire akadályozhatja őt a gyakorlatok elvégzésében. A lényeg azonban most nem az eredmény centrikusságon, hanem lesz azon, hogy holnap délelőtt mindkét szeren tiszta gyakorlatot mutasson be.

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.