Kettős győzelemmel tovább a Magyar Kupában

2018. november 17. (szombat) 11:49 - Szárszó Lajos

Tizenkét, illetve tizenhét gólos győzelemmel jutott tovább a Szeged elleni párharcól a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a Magyar Kupában.

A múlt hétvégi vízilabda Női Európai Szuperkupa megnyerése után a 2018. évi Női Magyar Kupa negyeddöntőjében játszott a DUE-Maarsk Graphics. Ebben a fordulóban négy páros került sorsolás útján meghatározásra, így RB Tatabánya – UVSE, BVSC-Zugló Diapolo - HUNGERIT SZENTES, ZF-Eger - FTC-Telekom és a DUE-Maarsk Graphics - SZEGED SZTE összecsapásokat rendeztek, rendeznek. Mivel Mihók Attila tanítványai hazai medence híján vannak, ezért a szövetség és a Szeged egyetértésével a Szegedi Ligetfürdő Uszodában egy nap alatt letudták a két meccses kupafordulót. Az első meccset délelőtt tíz órakor játszották a felek, melynek első negyedében el is dőlt a győztes kiléte, hiszen azt az újvárosiak 7-0-ra nyerték meg. A második nyolc percre felébredtek a hazaiak, akik ekkor kissé kozmetikáztak az álláson (11-2), de Menczinger Katáék ezt követően rátettek még egy lapáttal, és 12 gólosra növelték előnyüket (15-3). A záró negyedben már csak a végső dudaszót várták a felek, akik ebben a részben 1-1-es döntetlent játszottak, így a végére is közte maradt az egy tucat (16-4).

Kép: DO-archív

A visszavágóra, melyet délután játszottak már eldőlt, hogy a DUE jut tovább a kupában, így ennek a meccsnek igazi tétje nem volt. Ennek ellenére becsülettel játszott mindkét fél, akik az első negyedben összesen öt gólt szórtak, melyből négyet a mieink jegyeztek (1-4). A második nyolc perc kiegyenlítettebb volt, de ekkor sem veszélyeztette semmi a DUE győzelmét, hiszen Horváth Brigittáék a nagyszünetig ötgólos különbségre tettek szert (2-7). A harmadik negyedre azonban ennél nagyobb lett a távolság, hiszen míg a hazaiak fáradni látszottak, addig a mieink nem, és plusz hat találattal terhelték meg a hazai kaput (2-13). A legvégén sem engedélyeztek lányaink gólt a Szegednek, miközben újabb hatot lőttek, így a délelőttinél még nagyobb különbségű győzelmet arattak (2-19). A DUE-Maarsk Graphics így összesítésben két győzelemmel, 35-6-os gólkülönbséggel jutott tovább a Magyar kupában, ahol ellenfélre vár, hiszen a többiek ma döntik el a továbbjutás sorsát.

DUE-Maarsk Graphics – Szeged SZTE 16-4 (7-0, 4-2, 4-1, 1-1)

DUE-Marsk Graphics: Kiss Alexandra - Menczinger Kata 4, Gurisatti Gréta 3, Geraldine Mahieu 2, Lara Luka 1, Garda Krisztina 4, Szellák Csenge 1. Cserék: Laura Aarts - Brezovszki Gerda, Horváth Brigitta 1, Ziegler Diána, Vályi Vanda, Sajben Nikolett, Szabó Nikolett. Vezetőedző: Mihók Attila.

Szeged SZTE - DUE-Maarsk Graphics 2-19 (1-4, 1-3, 0-6, 0-6)

DUE-Marsk Graphics: Laura Aarts - Horváth Brigitta 2, Lara Luka 2, Ziegler Diána, Vályi Vanda 2, Sajben Nikolett, Szellák Csenge 3. Cserék: Kiss Alexandra - Menczinger Kata 1, Gurisatti Gréta 2, Geraldine Mahieu 2, Garda Krisztina 3, Brezovszki Gerda 1, Szabó Nikolett 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2019. február 22. (péntek)

Csalódottan, nagyon rossz passzban várja a 2018/2019-es szezon utolsó mérkőzését ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Pécsre utazik a Dunaferr

Pécsre utazik a Dunaferr

2019. február 21. (csütörtök)

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapatára újabb nehéz feladat vár a Liga alapszakaszának hatodik fordulójában, hiszen ismét idegenből kellene hazahozna a bajnoki pontokat.

A Ferencváros következik

A Ferencváros következik

2019. február 21. (csütörtök)

A női vízilabda bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában a DUE-Maarsk Graphics együttese a Ferencváros ellen száll medencébe.

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

2019. február 21. (csütörtök)

Megtartotta alakuló ülését a budapesti vízilabda Európa-bajnokság szervezőbizottsága, melynek tagjai elvállalták az idei női Világliga Szuperdöntő szervező bizottságának tagsági feladatait is.

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.

Hétvégi éremeső

Hétvégi éremeső

2019. február 20. (szerda)

Mindhárom hétvégi versenyükről érmekkel térhettek haza a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

2019. február 20. (szerda)

A Vasas elleni fővárosi mérkőzéssel kezdi meg az Erste Liga középszakaszának hajráját a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.