Kettős győzelemmel tovább a Magyar Kupában

2018. november 17. (szombat) 11:49 - Szárszó Lajos

Tizenkét, illetve tizenhét gólos győzelemmel jutott tovább a Szeged elleni párharcól a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a Magyar Kupában.

A múlt hétvégi vízilabda Női Európai Szuperkupa megnyerése után a 2018. évi Női Magyar Kupa negyeddöntőjében játszott a DUE-Maarsk Graphics. Ebben a fordulóban négy páros került sorsolás útján meghatározásra, így RB Tatabánya – UVSE, BVSC-Zugló Diapolo - HUNGERIT SZENTES, ZF-Eger - FTC-Telekom és a DUE-Maarsk Graphics - SZEGED SZTE összecsapásokat rendeztek, rendeznek. Mivel Mihók Attila tanítványai hazai medence híján vannak, ezért a szövetség és a Szeged egyetértésével a Szegedi Ligetfürdő Uszodában egy nap alatt letudták a két meccses kupafordulót. Az első meccset délelőtt tíz órakor játszották a felek, melynek első negyedében el is dőlt a győztes kiléte, hiszen azt az újvárosiak 7-0-ra nyerték meg. A második nyolc percre felébredtek a hazaiak, akik ekkor kissé kozmetikáztak az álláson (11-2), de Menczinger Katáék ezt követően rátettek még egy lapáttal, és 12 gólosra növelték előnyüket (15-3). A záró negyedben már csak a végső dudaszót várták a felek, akik ebben a részben 1-1-es döntetlent játszottak, így a végére is közte maradt az egy tucat (16-4).

Kép: DO-archív

A visszavágóra, melyet délután játszottak már eldőlt, hogy a DUE jut tovább a kupában, így ennek a meccsnek igazi tétje nem volt. Ennek ellenére becsülettel játszott mindkét fél, akik az első negyedben összesen öt gólt szórtak, melyből négyet a mieink jegyeztek (1-4). A második nyolc perc kiegyenlítettebb volt, de ekkor sem veszélyeztette semmi a DUE győzelmét, hiszen Horváth Brigittáék a nagyszünetig ötgólos különbségre tettek szert (2-7). A harmadik negyedre azonban ennél nagyobb lett a távolság, hiszen míg a hazaiak fáradni látszottak, addig a mieink nem, és plusz hat találattal terhelték meg a hazai kaput (2-13). A legvégén sem engedélyeztek lányaink gólt a Szegednek, miközben újabb hatot lőttek, így a délelőttinél még nagyobb különbségű győzelmet arattak (2-19). A DUE-Maarsk Graphics így összesítésben két győzelemmel, 35-6-os gólkülönbséggel jutott tovább a Magyar kupában, ahol ellenfélre vár, hiszen a többiek ma döntik el a továbbjutás sorsát.

DUE-Maarsk Graphics – Szeged SZTE 16-4 (7-0, 4-2, 4-1, 1-1)

DUE-Marsk Graphics: Kiss Alexandra - Menczinger Kata 4, Gurisatti Gréta 3, Geraldine Mahieu 2, Lara Luka 1, Garda Krisztina 4, Szellák Csenge 1. Cserék: Laura Aarts - Brezovszki Gerda, Horváth Brigitta 1, Ziegler Diána, Vályi Vanda, Sajben Nikolett, Szabó Nikolett. Vezetőedző: Mihók Attila.

Szeged SZTE - DUE-Maarsk Graphics 2-19 (1-4, 1-3, 0-6, 0-6)

DUE-Marsk Graphics: Laura Aarts - Horváth Brigitta 2, Lara Luka 2, Ziegler Diána, Vályi Vanda 2, Sajben Nikolett, Szellák Csenge 3. Cserék: Kiss Alexandra - Menczinger Kata 1, Gurisatti Gréta 2, Geraldine Mahieu 2, Garda Krisztina 3, Brezovszki Gerda 1, Szabó Nikolett 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Véget ért a harmadik forduló

Véget ért a harmadik forduló

2018. december 15. (szombat)

Négy mérkőzésen húztak szerelést az elmúlt napokban a városi futsal bajnokságban résztvevő csapatok.

Vereség az elődöntőben

Vereség az elődöntőben

2018. december 14. (péntek)

A női vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében végletekig kiélezett mérkőzésen szenvedett egygólos vereséget a DUE-Maarsk Graphics a BVSC-Zugló ellen.

Szoros siker a fővárosban

Szoros siker a fővárosban

2018. december 14. (péntek)

Tetemes hátrányból fordítva aratott 27-26-os győzelmet az MTK és a Fradi vegyes csapata elleni edzőmeccsen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Budapesten lesz a szuperdöntő

Budapesten lesz a szuperdöntő

2018. december 14. (péntek)

Budapesten rendezik 2019. június 4. és 9. között a női vízilabda világliga szuperdöntőjét.

A BVSC-n keresztül vezet az út a döntőbe

A BVSC-n keresztül vezet az út a döntőbe

2018. december 14. (péntek)

A Női Vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében a DUE-Maarsk Graphics a BVSC-Zugló ellen játszik ma este fél hattól a Tüskeuszodában.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2018. december 13. (csütörtök)

Kiélezett, fordulatokban gazdag mérkőzésen szenvedett egygólos, 4-3-as vereséget Veszprémben a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. december 13. (csütörtök)

A harmadik helyen álló Veszprém otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este nyolc órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.