Kettős győzelemmel tovább a Magyar Kupában

2018. november 17. (szombat) 11:49 - Szárszó Lajos

Tizenkét, illetve tizenhét gólos győzelemmel jutott tovább a Szeged elleni párharcól a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a Magyar Kupában.

A múlt hétvégi vízilabda Női Európai Szuperkupa megnyerése után a 2018. évi Női Magyar Kupa negyeddöntőjében játszott a DUE-Maarsk Graphics. Ebben a fordulóban négy páros került sorsolás útján meghatározásra, így RB Tatabánya – UVSE, BVSC-Zugló Diapolo - HUNGERIT SZENTES, ZF-Eger - FTC-Telekom és a DUE-Maarsk Graphics - SZEGED SZTE összecsapásokat rendeztek, rendeznek. Mivel Mihók Attila tanítványai hazai medence híján vannak, ezért a szövetség és a Szeged egyetértésével a Szegedi Ligetfürdő Uszodában egy nap alatt letudták a két meccses kupafordulót. Az első meccset délelőtt tíz órakor játszották a felek, melynek első negyedében el is dőlt a győztes kiléte, hiszen azt az újvárosiak 7-0-ra nyerték meg. A második nyolc percre felébredtek a hazaiak, akik ekkor kissé kozmetikáztak az álláson (11-2), de Menczinger Katáék ezt követően rátettek még egy lapáttal, és 12 gólosra növelték előnyüket (15-3). A záró negyedben már csak a végső dudaszót várták a felek, akik ebben a részben 1-1-es döntetlent játszottak, így a végére is közte maradt az egy tucat (16-4).

Kép: DO-archív

A visszavágóra, melyet délután játszottak már eldőlt, hogy a DUE jut tovább a kupában, így ennek a meccsnek igazi tétje nem volt. Ennek ellenére becsülettel játszott mindkét fél, akik az első negyedben összesen öt gólt szórtak, melyből négyet a mieink jegyeztek (1-4). A második nyolc perc kiegyenlítettebb volt, de ekkor sem veszélyeztette semmi a DUE győzelmét, hiszen Horváth Brigittáék a nagyszünetig ötgólos különbségre tettek szert (2-7). A harmadik negyedre azonban ennél nagyobb lett a távolság, hiszen míg a hazaiak fáradni látszottak, addig a mieink nem, és plusz hat találattal terhelték meg a hazai kaput (2-13). A legvégén sem engedélyeztek lányaink gólt a Szegednek, miközben újabb hatot lőttek, így a délelőttinél még nagyobb különbségű győzelmet arattak (2-19). A DUE-Maarsk Graphics így összesítésben két győzelemmel, 35-6-os gólkülönbséggel jutott tovább a Magyar kupában, ahol ellenfélre vár, hiszen a többiek ma döntik el a továbbjutás sorsát.

DUE-Maarsk Graphics – Szeged SZTE 16-4 (7-0, 4-2, 4-1, 1-1)

DUE-Marsk Graphics: Kiss Alexandra - Menczinger Kata 4, Gurisatti Gréta 3, Geraldine Mahieu 2, Lara Luka 1, Garda Krisztina 4, Szellák Csenge 1. Cserék: Laura Aarts - Brezovszki Gerda, Horváth Brigitta 1, Ziegler Diána, Vályi Vanda, Sajben Nikolett, Szabó Nikolett. Vezetőedző: Mihók Attila.

Szeged SZTE - DUE-Maarsk Graphics 2-19 (1-4, 1-3, 0-6, 0-6)

DUE-Marsk Graphics: Laura Aarts - Horváth Brigitta 2, Lara Luka 2, Ziegler Diána, Vályi Vanda 2, Sajben Nikolett, Szellák Csenge 3. Cserék: Kiss Alexandra - Menczinger Kata 1, Gurisatti Gréta 2, Geraldine Mahieu 2, Garda Krisztina 3, Brezovszki Gerda 1, Szabó Nikolett 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Kiváló szereplés Gyöngyösön

Kiváló szereplés Gyöngyösön

2019. május 20. (hétfő)

Összesen öt érmes helyezéssel zártak a Spartan SE sportolói a Gyöngyösön megrendezett III. Cheerstars International Open és Cheerleading Magyar Bajnokságon.

Harminc euróba kerülnek a legolcsóbb budapesti jegyek

Harminc euróba kerülnek a legolcsóbb budapesti jegyek

2019. május 20. (hétfő)

Harminc euróba, vagyis körülbelül tízezer forintba kerülnek a legolcsóbb jegyek a jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzésére, az értékesítés június 12-én kezdődik.

Nem hibáztak a fiatalok

Nem hibáztak a fiatalok

2019. május 20. (hétfő)

A DFVE serdülő leány vízilabdázói tizenhárom, míg az ifik huszonnyolc gólos különbséggel nyerték hétvégi mérkőzésüket a korosztályos bajnoságban.

Megosztoztak a pontokon

Megosztoztak a pontokon

2019. május 19. (vasárnap)

Küzdelmes mérkőzésen ért el döntetlent a harmadik helyezett SZEOL SC elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Elkezdte a felkészülést a válogatott

Elkezdte a felkészülést a válogatott

2019. május 19. (vasárnap)

Napi három edzés, majd a jövő hét második felében egy ausztrálok elleni edzőmérkőzés vár a magyar női vízilabda válogatott tagjaira Montenegróban.

Nyerő huszonegyes

Nyerő huszonegyes

2019. május 19. (vasárnap)

Kiütéses győzelemmel zárta az harmadosztályú bajnokság Közép-Nyugat csoportját a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Vereséggel búcsúzott a Kohász

Vereséggel búcsúzott a Kohász

2019. május 18. (szombat)

Nyolcgólos, 32-24-es vereséget szenvedett az Érd elleni szezonzárón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a sportcsarnokban ma este. Galériával!