Kiütötte a Dunaferr a Szigetszentmiklóst

Szárszó Lajos - 2018. november 5. 22:16

A találkozó első félidejében nyolc gólt szerző Dunaferr könnyed játékkal győzte le idegenben a Szigetszentmiklós együttesét.

Az újonc Szigetszentmiklós otthonában lépett pályára a futsal NBI 8. fordulójában a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata. Mivel a mieink remek formában játszottak az utóbbi összecsapásokon, ezért mindenképpen ők számítottak a találkozó esélyesének még akkor is, ha Fehér Zsolt tanítványai között többen sérülésekkel bajlódtak. Ami a találkozó egyik érdekessége volt az Schrancz Balázs pályára lépése, aki az elmúlt években a Dunaferr sikereinek egyik kovácsa volt játékosként és edzőként egyaránt, de az idei szezontól a Szigetszentmiklóst erősíti. Fekete Róberthez fűződött az első lehetőség, aki csakúgy, mint Hosszú Ádám nem talált kaput, de fél perccel később már Matusnak kellett hárítania, mely egyértelmű bizonyítéka volt a Dunaferr fölényének. Ez gyorsan gólban is megmutatkozott, méghozzá Fekete Róbert révén, aki a szaggatottról a kapus lábai között talált a kapuba (0-1).

Szinte a középkezdés után azonnal megszerezte Fekete a második találatunkat is, aki a távolságot lemásolta, de ezúttal félmagasan a kapu bal oldalát lőtte ki (0-2). Klacsák Bence lábán volt a harmadik gólunk lehetősége, ő azonban mellé perdített. Revelandnak jó öt perc elteltével kellett először közbeavatkoznia, amikor Fülöp lövését tolta szögletre. Erre azonnal jött a „megtorlás” Hosszú Ádámtól, aki egy kontra végén növelte előnyünket (0-3). A folytatásban a hazaiak kapufáig, majd Schrancz Balázs klasszis mozdulata után, aki sarokkal irányította a labdát a Dunaferr kapujába gólig jutottak (1-3). Ezt azonban sem Fekete, sem Sáhó nem hagyta szó, vagyis gól nélkül (1-5). A hazai időkérés után Reich egy belőtt labdába tette bele a lábát, amely megtévesztette Revelandot (2-5), de erre is érkezett Dunaferr válasz, ezúttal Fridrich Dávidtól, aki jobbal remekül helyezte a labdát a kapuba (2-6). Ezzel azonban nem ért véget a gólparádé, hiszen egy oldalberúgást követően Fekete egy félmagasan érkező labdát továbbított kapásmozdulattal Matus kapujába (2-7), majd Szeghy harcolt meg csapatunk nyolcadik góljáért, aki a felső lécet hívta segítségül ehhez (2-8).

Kép: DO-archív

A térfélcsere után folytatódott a Dunaferr örömjátéka. Sorra alakították ki helyzeteiket Fehér Zsolt tanítványai, melyek közül az újabbat Hosszú Ádám váltotta gólra (2-9). A következő időszakban kissé visszavett a tempóból a Dunaferr, amely a Szigetszentmiklósnak kedvezett, akik több alkalommal dolgoztatták meg Revelandot. Ezek egyikénél, Fülöp lövésénél már ő is tehetetlennek bizonyult (3-9), csakúgy, mint Gergályénál, aki kontra végén szépített (4-9). Ez felpörgette a mieinket, akik azonnal ritmust váltottak, melyből Hosszú volt eredményes (4-10), majd Pál Patrik lőtte ki hihetetlen pontossággal a bal felső sarkot (4-11). Fülöp azonban mindezt nem hagyta zokszó nélkül, aki egy gyors kontra végén szerezte meg csapata ötödik gólját (5-11). Ekkor vészkapussal játszottunk, hogy esetleg Cseresnyés is gólt szerezzen, de ez nem sikerült, így maradt a hatgólos különbségű Dunaferr siker.

Szigetszentmiklós Futsal - Dunaferr DUE Dutrade FC 5-11 (2-8)

Szigetszentmiklós Futsal: Matus Tamás - Gál Máté, Schrancz Balázs 1, Gergály Gyula 1, Fülöp Viktor 2. Cserék: Klicsó Gábor - Reich Martin 1, Pászti Bence Alfréd, Faragó Bálint, Varga Bence Lajos, Vörös László, Déri Csaba, Östör Martin Tamás, Nagy Roland. Vezetőedző: Somogyi Gábor.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Reveland Zoltán - Németh Péter, Pál Patrik Krisztián 1, Fekete Róbert 4, Hosszú Ádám 3. Cserék: Cseresnyés Alex - Szabó Tibor, Klacsák Bence, Fridrich Dávid 1, Szeghy Szabolcs Géza 1, Szabó Kristóf, Sáhó Kristóf 1, Csányi Dávid István, Kovács Krisztián. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.