Könnyed győzelem a sereghajtó ellen

spigott - 2018. november 16. 20:31

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a BME elleni hazai bajnokin a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

A sereghajtó BME elleni hazai mérkőzéssel folytatta a bajnoki küzdelmeket ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely egyértelműen a győzelem reményében lépett pályára az NB I 10. fordulójában.
A mieink ennek megfelelően kezdték is a mérkőzést, s már 63 másodperc elteltével megszerezték a vezetést Fekete Róbert közeli találatával, s mikor a 4. percben egy legurított labdát is a kapuba vágott a hazaiak 11-ese, már muszáj volt időt kérnie a vendégeknek (2-0). A rövid pauzát követően valamivel kiegyenlítettebb lett a játék, kétszer Revelandnak is védenie kellett, ám a 8. perc végén ismét megvillant a Dunaferr, s hosszú, valamint fekete remek összjátéka után előbbinek már csak az üres kapuba kellett továbbítania a játékszert (3-0).

Nem sokkal később, a 12. percben időt kért Fehér Zsolt, mert úgy láthatta, hogy a korán szerzett előny miatt csökkent a koncentráció, s az intelmek hatottak is a hazaiakra, mert a 14. perc végén hosszú Ádám erőszakos labdaszerzése után Sáhó Kristóf is bevette a BME kapuját, négygólosra növelve ezzel a Dunaferr előnyét (4-0). A félidőből hátralévő időben is fölényben játszott együttesünk, adódtak helyzetei is, s bár újabb gólt már nem sikerült szerezni, így is magabiztos vezetéssel mehettek pihenőre futsalosaink.

A térfélcsere után sem kellett sokat várni az újabb dunaújvárosi találatra, melyet Hosszú Ádám szerzett alig másfél percnyi játékot követően, s innentől már tényleg csak az lehetett a kérdés, hogy milyen arányban nyeri a mérkőzést a Dunaferr (5-0). A tetemes előny tudatában ismét valamivel visszább vett a tempóból együttesünk, s ezt a második felvonás derekán góllal büntette a fővárosi alakulat, mely Horváth találatával szépített az álláson (5-1).

Nem sokáig mutatott azonban négygólos hazai fórt az eredményjelző, mert a 32. percben Klacsák lőtt szép gólt, igaz ennek sem sokáig örülhettünk, mert újabb másfél perc elteltével Szalmás is mattolni tudta Rigó kapust. (6-2). A mérkőzésből hátralévő időre már nem maradt túl sok izgalom, s ugyan lehetőségek adódtak mindkét csapat előtt az újabb gólok szerzésére, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A Dunaferr azonban így is simán, 6-2-re nyerte a találkozót, s ezzel átvette a vezetést a tabellán, igaz a Berettyóújfalu két mérkőzéssel kevesebbet játszott Fehér Zsolt együttesénél.

Dunaferr DUE Dutrade FC – BME-BT FC 6-2 (4-0)

Dunaferr DUE Dutrade FC: Reveland - Németh, Fridrich, Fekete 2, Hosszú 2. Csere: Oroszi, Szabó T., Klacsák 1, Szeghy, Szabó K., Sáhó 1, Hajdú, Kovács. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

BME-BT FC: Sikur - Szigeti, Viza, Csernai, Horváth 1. Csere: Tyukász, Veres, Fehér, Szalmás 1, Csőh, Rónaszéki, Szegő. Vezetőedző: Szabó Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.