Közel volt a bronzérem

spigott - 2018. november 21. 12:47

Óriási csatában végeztek az utánpótlás korú leány csapatbajnokság negyedik helyén a Dunaferr SE birkózói.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is egyszerre rendezték meg a Diák- és Utánpótlás Korú Leány Csapatbajnokság küzdelmeit november 11-én, Kaposváron. A két korosztályban összesen 25 csapat képviseltette magát: az idősebbeknél 14, a fiatalabbaknál pedig 11 sportegyesület szállt harcba a bajnoki címekért. A Dunaferr SE mindkét korosztályban képviseltette magát, s az utánpótlás korosztályban a 2017-es év első két helyezettje élvezhetett kiemelést a négyes vigaszágas rendszerben.
A dunaújvárosi lányokat az alsóházba sorsolták be, s első mérkőzésükön az Orosházi Spartacus Birkózó Klubbal meccseltek, s arattak magabiztos, 18-5-ös sikert, így bejutottak a negyeddöntőbe. A következő fordulóban a Kőbánya Sport Club már túl nagy falatnak bizonyult. A számos válogatottal felálló KSC 18-5-re legyőzte a dunaújvárosiakat, ám mivel a fővárosiak egészen a fináléig jutottak, így a mieink a vigaszágon folytathatták a küzdelmeket.

Balról-jobbra: Kiss Károly edző, Kiss Ella Gréta, Pupp Viktória, Győri Viviána, Iváncsics Babita, Takács Petra, Péntek Vanessza, Potesz Diána, Fábián Orsolya, Nyikos Veronika, Nárai Alexa, Tombor István vezetőedző! (Kép forrása: Dunaferr SE)

Itt a CVSE csapatát 16-6-ra, a Kecskemétet 1311-re, míg a Sárospatakot 18-10-re győzte le együttesünk, mely újabb három sikerével kiérdemelte azt, hogy a bronzéremért játsszon a nap végén. A helyosztón a Dél-Zselic csapatával mérték össze erejüket a dunaújvárosi birkózók, ám hiába értek el óriási csatában 15-15-ös döntetlent, a szabályok szerint az ellenfél szerezte meg végül a bronzérmet, míg a mieink a negyedik helyen végeztek. Mint az a Dunaferr SE szakvezetésének értékeléséből megtudtuk, az utánpótlás korúak közül Potesz Diánát lehetett ezúttal kiemelni, de az egész csapat erőn felül teljesítve birkózott a nap folyamán.
A diák korcsoportban a résztvevők három csoportra lettek osztva, ahol körmérkőzéseken dőlt el, hogy ki juthat tovább. Bár a csapatból sajnos többen is hiányoztak, ennek ellenére az első fordulóban így is sikerült 14-10-re legyőzni az Érdi Spartacus alakulatát. A második fordulóban a Kiskunfélegyházi BSE azonban már túl nagy falat volt együttesünk számára, így a Dunaferr fiataljai nem jutottak tovább a csoportjukból.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.