Továbbra is hibátlanok az U21-esek

Szárszó Lajos - 2018. november 12. 16:03

A röplabda bajnokság másodosztályának középcsoportjában a DSE Röplabda akadémia U21-es együttese a Pécs, míg az NB II-es gárda a Szombathely ellen lépett pályára.

Egyértelmű esélyesként lépett pályára a listavezető, Szabó Gábor által irányított DSE Röplabda Akadémia U21-es együttese a hetedik helyen álló Pécs ellen az NB II-es bajnokságban. Ennek megfelelően kezdtek fiataljaink, akik ugyan egy-egy pontot odaajándékoztak ellenfelüknek, de miután elkapták a játék ritmusát, állva hagyták PEAC-ot, és 17 percnyi játék után tíz pontos különbséggel megnyerték az első szettet (25-15). A térfélcserét követően ott folytatták Tomanóczy Bálinték, ahol azt előtte befejezték. Villámgyorsan kézbe vették az irányítást, és bár azért hibák becsúsztak, egyre jobban növekvő előnnyel, 12 ponttal nyerték, mindössze 16 perc alatt ezt a felvonást (25-13). A harmadik szettben még jobban érvényesült a mieink akarata, akik ekkor már csak 11 pontot engedélyeztek a pécsieknek (25-11). Összességében a játék minden elemében jobb DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata megérdemelt győzelmet aratott, ezzel továbbra is száz százalékos a sorozatban.

A Bartal Gergely edző által irányított DSE Röplabda Akadémia NBII-es csapata arra készült, hogy meglepetést okozzon Szombathelyen, a rutinos játékosokból álló SZOESE ellen. Tudtuk, hogy ez nehéz lesz, de a mieink ennek érdekében mindent megtettek. Ez látszott már az első szettben is, melyet kiváló játékkal nyertek meg 25-20-ra. A folytatásban igen hosszú labdameneteket láttunk, amely megint csak dicséretes a fiataloktól, viszont a végjáték nem sikerült (20-25). A harmadik szett igen parádés volt, melynek csak a legvégén, „hosszabbítás” után dőlt el, hogy azt ki nyeri (25-27). Ekkor összesítésben 2-1-r vezettek a hazaiak, így a mieink akár össze is zuhanhattak volna a teher miatt, de nem így történt. Ambrus Bencéék alaposan összeszedték magukat, és parádés csapatjátékkal 25-20-ra nyerték a negyedik szettet. Következett tehát a záró felvonás, mely a lehető legkisebb különbséggel dőlt el a hazaiak javára (13-15), akik így összesítésben 3-2-re győztek. A megszerzett egy pontért azonban maximális dicséret illeti a fiatalokat.

Képek: DO-archív

Bartal Gergely: - A héten a főhangsúly a regenerálódásról szólt, hiszen az elkövetkezendő két hétvégén korosztályos versenyeket rendeznek, és nekünk az a fontos, hogy ott jó eredményt érjünk el. A mai mérkőzésen bebizonyosodott, jól döntöttünk, hogy pihentetjük játékosainkat. Jól játszottak a srácok, a fiatalságunk, amely a kapkodásban mutatkozott meg pecsételte meg a sorsunkat. Sajnos Amdegha Ádám bokája megsérült az ötödik szett 11:13-as állásánál, ami még inkább megzavart minket. Alakulhatott volna másképp is az eredmény, de most már a következő hetekre koncentrálunk. Ádámnak mielőbbi felépülést kívánunk.

Eredmények

DSE Röplabda Akadémia U21 - PTE-PEAC 3-0 (25-15, 25-13, 25-11)

DSE Röplabda Akadémia U21: Balázs Bálint, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás Martin, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Móró Ákos, Matyiák Árpád, Sárközi Kálmán (liberó). Vezetőedző: Szabó Gábor.

SZOESE - DSE Röplabda Akadémia NBII 3-2 (20-25, 25-20, 27-25, 20-25, 15-13)

DSE Röplabda Akadémia NBII: Amdegha Ádám, Ambrus Bence, Kecskeméti Bálint Olivér, Sümegi Kristóf András, Pukánszky Bálint, Dulcz Bende Levente, Quintz Tamás, Tamási Dávid Marcell, Juhász Barnabás. Vezetőedző: Bartal Gergely.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.