Felemás hétvégi mérleg

Szárszó Lajos - 2018. december 17. 12:45

A DSE Röplabda Akadémia mindkét NB II-es csapata pályára lépett a bajnokság hétvégi fordulójában.

Az NB II nyugati csoportjában a DSE Röplabda Akadémia NBII-es csapata a Sümeg-Dabronc együttesét fogadta. Mint az előzetesen várható volt, a két együttes nagyon szoros, kiélezett csatát vívott egymással. Az első szettet jól indították a mieink, akik egészen a végjátékig kézben tartották az irányítást, ám a végére porszem került a gépezetbe, és minimális különbséggel ugyan, de elvesztették a játékot (25-27). A második felvonásban szinte minden ugyanúgy történt, mint az előzőben. Végig vezettet a DSE, ezúttal azonban a végjátékban jobban sikerült a koncentráció, amely az egyenlítést hozta (25-19). A harmadik szett hullámzó játékot hozott, hiszen hol az egyik (13-16), hol a másik csapat vezetett (21-18), de vége megint a hazai gárdának jött össze (25-23), ezzel megfordítva a meccs összesített állását (2-1). A negyedik felvonásban úgy tűnt, hogy elfogyott a lendület, és magára talál a Sümeg (12-16), hiszen a végjátékra három pontos előnnyel érkeztek (18-23). Innen sikerült új lendületet venni, és előbb egyenlíteni, majd megfordítani a meccset a ma születésnapját ünneplő Bartal legénységnek, akik győzelemmel ünnepelhették edzőjüket (26-24).

Közép csoportban az idei szezonban eddig veretlen DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata a Szeged otthonában lépett pályára. Amint az várható volt, hatalmas meccset hozott az első és a harmadik helyezett csatája, melynek első szettjét nem kezdtük jól, és azt hét ponttal el is vesztettük (25-18). A fordulás után azonban összeszedték magukat fiaink, akik rendkívül jó játékkal egyenlítettek (21-15). A harmadik szett rendkívüli fordulatokkal tarkított labdameneteket hozott, melyet végül az elégséges különbséggel nyert meg Szabó Gábor gárdája (24-26). Ekkor úgy tűnt, hogy a lendületben lévő DSE akár meg is nyerheti a meccset, de nem így történt, hiszen a Szeged összekapta magát, és döntő játszmára kényszerítette csapatunkat (25-18). A lélektani előny a hazaiak mellé állt, akik ezzel éltek is, és az övék lett a győzelem (15-8), ezzel együtt a DSE skalpja is.

Eredmények

DSE Röplabda Akadémia NB II - Sümeg-Dabronc 3-1 (25-27, 25-19, 25-23, 26-24)
DSE Röplabda Akadémia NB II: Amdegha Ádám, Ambrus Bence, Pukánszky Bálint, Kecskeméti Bálint Olivér, Sümegi Kristóf András, Dulcz Bende Levente, Quintz Tamás, Tamási Dávid Marcell, Lombos Gábor, Juhász Barnabás. Vezetőedző: Bartal Gergely.

Szegedi RSE – DSE Röplabda Akadémia U21 3-2 (25-18, 21-25, 24-26, 25-18, 15-8)
DSE Röplabda Akadémia U21: Balázs Bálint, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás Martin, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Móró Ákos, Sárközi Kálmán, Matyiák Árpád. Vezetőedző: Szabó Gábor.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.