Hazai évzáró előtt a Kohász

spigott - 2018. december 30. 8:16

Az Alba Fehérvár KC elleni megyei rangadóval zárja a 2018-as esztendőt ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Közel két hónapos szünet után húz újra tétmeccsen szerelést ma a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely este hat órától Alba Fehérvár KC elleni hazai találkozóval int búcsút a 2018-as esztendőnek. Együttesünk vetélytársa jelenleg a hatodik helyen áll a K&H női kézilabda liga tabelláján úgy, hogy eddig lejátszott kilenc meccséből ötöt megnyert, s egy döntetlen mellett három alkalommal szenvedett vereséget. A fehérváriak keretében több remek légiós is található, a világbajnok Nascimento vezeti a házi góllövőlistát, megelőzve a francia Claudine Mendy-t, valamint az orosz Olga Gorsheninát.

Nem vár tehát könnyű feladat együttesünkre, ám György László vezetőedző szerint igyekeztek a lehető legjobban felkészülni a találkozóra, s természetesen szeretnének győzelemmel kedveskedni az értük szurkolóknak.

Kép: DO-archív

- Jól sikerült a téli felkészülésünk, öt mérkőzést játszottunk, persze nem olyan vérre menő ütközeteket, mint egy-egy bajnoki találkozó, de azért igyekeztünk tűzben tartani a lányokat. Sajnálatos módon az Európa-bajnokságon elveszítettük egyik kulcsemberünket, Katarina Tomasevicset, az ő kiválása mindenképpen érzékeny veszteség. A fehérváriak ellen úgy készültünk, ahogy eddig, nincs rossz hangulat a csapatban, az Eb-ről visszatérő lányok is rendben felvették a ritmust, s ugyan egy-egy betegség nehezítette a felkészülésünket, Tomasevics, Erdősi és Micijevic kivételével remélhetőleg mindenkire számíthatok a megyei rivális ellen. Nem vár ránk könnyű mérkőzés, a fehérváriak jól szerepelnek idén, legutóbb a Debrecent győzték le simán, de bízom abban, hogy meglepetést tudunk szerezni ellenfelünknek, s hazai pályán a szívünket, lelkünket kitesszük a győzelem érdekében. Ehhez természetesen elengedhetetlen, a kemény védekezés, nagy hangsúlyt kell fektetnünk Mendy támadójátékára, Gorshenina átlövéseire, a beállóban rendkívül sokat dolgozó Zhilinskaite is veszélyes, s akkor még nem ejtettünk szót a brazil Nascimentoról, aki jobbszélsőként és jobbátlövőként is nagyon sok gondot tud okozni az ellenfeleknek. Meg kell teát vívnunk a saját kis csatáinkat, de készen állunk rá és a két pontért lépünk pályára az év utolsó meccsén.

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.