Könnyed győzelem Tatabányán

spigott - 2018. december 19. 13:38

Az első félidőben még akadozott a gépezet, ám térfélcsere után magára talált a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely sima, 14-4-es sikert aratott Tatabányán.

A tabella utolsó előtti helyén álló Tatabánya ellen folytatta a bajnoki küzdelmeket ma délután fél egytől a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Mivel a két együttest tizennyolc pont választotta el egymástól a táblázaton, így egyértelműen a mieink számítottak a találkozó esélyeseinek mg úgy is, hogy szokás szerint idegenben ugrottak medencébe Mihók Attila tanítványai.

A kezdés azonban egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt a mieink eltervezték, elsősorban támadásban hibáztak sokat vízilabdázóink, s ugyan védekezésük szokás szerint jól működött, egészen a 6. percig nem sikerült betalálni a tatabányai kapuba. Ekkor azonban Szellák és Gurisatti alig fél perc alatt lőtt egyet-egyet, így a szünetre 2-0-s vezetéssel vonulhatott együttesünk. A második felvonásban továbbra sem ment támadásban a mieinknek, akik ezúttal is szűk hat percet vártak újabb találatukra, ám erre válaszolni tudtak már a vendéglátók, így a félidőben mindössze 3-1-es dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző.

Kép: DO-archív

A nagyszünetben sikerült azért átbeszélni a dolgokat, s ez végre az eredmény alakulásában is meglátszott. Az egyetemisták bő másfél perc alatt megduplázták góljaik számát, s a folytatásban is jól éltek lehetőségeikkel, így a harmadik negyedet 7-2-re megnyerve gyakorlatilag el is döntötték a pontok sorsát (10-3). A záró felvonásra már nem maradt így túl sok izgalom, ám a mieink ennek ellenére sem álltak le, s újabb négy találattal szomorították vendéglátójukat, s végül nagyon sima, 14-4-es győzelemmel erősítették meg második helyüket a bajnoki tabellán.

DUE-Maarsk Graphics – RB Tatabánya 14-4 (2-0, 1-1, 7-2, 4-1)

DUE-Maarsk Graphics: Kiss – Brezovszki, Menczinger 5, Mahieu 2, Lara L., Garda, Szabó. Csere: Gurisatti 3, Horváth 2, Ziegler 1, Vályi V., Huszti, Szellák 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

RB Tatabánya: Sós – Zantleitner N., Jenei, Pintér, Tátrai 1, Bicskei 1, Keresztes. Csere: Dobos, Vaszari, Sedlakova, Kolarova 2. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina.

A rovat további hírei: Sport

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.