Más súlycsoport

2018. december 16. (vasárnap) 19:04 - spigott

A DFVE serdülői 27, az ifjúságiak 41 gólt szerezve arattak újabb győzelmet a korosztályos bajnokságok mai fordulójában.

A fővárosban ugrott medencébe ma délután a DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata a bajnokság újabb fordulójában, méghozzá a mindkét korosztályban sereghajtó Csongrád VVSE ellen. A serdülők összecsapása valóságos gólzáport hozott, melyben egyik oldalon sem foglalkoztak túl sokat a védekezéssel a csapatok. Az első negyedet 7-4-re, míg a másodikat 7-3-ra nyerték fiataljaink, s már ekkor látható volt, hogy nem okoz majd gondot a DFVE számára a győzelem megszerzése. A fordulást követően ugyan jött egy szorosabb felvonás, ám a 4-3-ra behúzott harmadik felvonást követően kinyitották a gólzsák száját a dunaújvárosiak, s egy 9-2-re megnyert negyeddel alakították ki a 27-12-es végeredményt.

Kép: DO-archív

Az ifjúságiak találkozóján még nagyobb volt a különbség a két együttes között. A DFVE gárdája ugyanis már az első negyedben tizenegy gólt szerzett úgy, hogy cserébe egyet sem kapott, így innentől már csak a dunaújvárosi siker mértéke lehetett a kérdéses. Együttesünk a tetemes különbség ellenére sem vett vissza a tempóból, sorozatban szerezte újabb és újabb találatait, s végül kiütéses, 41-2-es győzelemmel szerezte meg a három pontot. A DFVE csapatai közül a serdülők és az ifjúságiak is az ötödik helyről várják a bajnokság folytatását.

Eredmények, gólszerzők

Serdülők
DFVE – Csongrád VVSE 27-12
(7-4, 7-3, 4-3, 9-2)
Gólszerzőink: Sümegi Nóra Virág 8, Szabó Nikolett 7, Jonkl Csenge 6, Somogyvári Lili 3, Erdélyi Hédi 2, Zalay Flóra 1.

Ifjúságiak
DFVE – Csongrád VVSE 41-2
(11-0, 9-1, 13-0, 8-1)
Gólszerzőink: Huszti Vanda 11, Szabó Nikolett 7, Sümegi Nóra Virág 6, Fülöp Fanni 5, Szellák Csenge 5, Somogyvári Lili 4, Lara Luka 2, Erdélyi Hédi 1.

A rovat további hírei: Sport

Bronzérem Pécsről

Bronzérem Pécsről

2020. január 22. (szerda)

Egy harmadik és egy ötödik hellyel gazdagodtak a Dunaferr SE birkózói a hétvégén megrendezett felnőtt válogató versenyen.

Négy között a válogatott

Négy között a válogatott

2020. január 22. (szerda)

A várakozásoknak megfelelő sima győzelmet aratott a magyar női vízilabda válogatott a franciák ellen lejátszott Európa-bajnoki negyeddöntőben.

Győzelemmel kezdett a DAB

Győzelemmel kezdett a DAB

2020. január 21. (kedd)

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es sikert a DEAC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházának első fordulójában.

A város továbbra is az akadémia mögött áll

A város továbbra is az akadémia mögött áll

2020. január 21. (kedd)

Biztosított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es szereplésnek háttere, derült ki Barta Endre alpolgármester és Mátyás Gábor ügyvezető ma délutáni sajtótájékoztatóján.

A Veszprém ellen nem megy

A Veszprém ellen nem megy

2020. január 21. (kedd)

Az idei szezonban másodszor is legyőzte a sereghajtó Veszprém a Dunaferrt, s ez könnyen a felsőházról szőtt álmok végét jelentheti futsalosaink számára.

Címvédés a hölgyeknél

Címvédés a hölgyeknél

2020. január 20. (hétfő)

A hölgyek mezőnyében a Híd-Unió SE, míg a férfiaknál a Komló csapata nyerte a hétvégén megrendezett Mikulás Kupa elnevezésű kézilabda torna küzdelmeit.

Kötelező a győzelem

Kötelező a győzelem

2020. január 20. (hétfő)

Amennyiben komoly gondolja felsőházi szereplését a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, úgy győznie kell ma este hét órától a Veszprém elleni hazai bajnokin.