Mesterek sikere a tanítványok ellen

Szárszó Lajos - 2018. december 20. 12:30

A röplabda másodosztály küzdelmeiben a férfi serdülő válogatott ellen lépett pályára a DSE edzőiből is álló akadémiai csapat.

Ilyen még nem volt a röplabdázók életében, vagyis az, hogy nem tudott teljes csapattal kiállni egy mérkőzésre a DSE Röplabda Akadémia. De ezt most pozitívumként kell értékelni, hiszen ennek csupán az volt az oka, hogy fiataljaink közül ezúttal négyen a Férfi Serdülő Válogatott csapatában léptek pályára, méghozzá Kelemen István irányítása alatt. Viszont az „ellenfelet”, a DSE Röplabda Akadémia NB II-es együttesének létszámát ki kellett egészíteni. A kérdés az volt, hogy kikkel? Először csak jó poénnak tűnt, hogy a fiaink edzői húznak majd szerelést tanítványaik ellen, de a poént tovább gondolták, és ez végül valósággá vált! Így ma Kovács Zsolt, Bartal Gergely, Szűcs Ákos és Kövessy Balázs a tanítványok ellen léptek pályára! Már az első szett is izgalmasra sikeredett, hiszen mindvégig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Mivel egyik fél sem tudott a másik fölé kerekedni, a végjátékra maradt a döntés, mely a fiataloknak sikerült jobban (25-22).

Kép: DO-archív

A második szettben azonban visszavágtak az edzők. A játék képe hasonló volt, mint az előző felvonás, ezúttal azonban a mesterek bírták jobban a végét (22-25). Úgy tűnt, hogy a harmadik szett fordulatot hozhat a meccs végkimenetelében, mivel a serdülők nagyon megléptek a DSE-től, és a végét nagy különbséggel húzták be (25-13). Ekkor azonban új erőre kaptak Bartal Gergelyék. Folyamatosan ott tudtak maradni a fiatalok nyomában, ezzel nyomás alatt tartva őket, majd a legvégén akkor ellépni kettő ponttal, amikor kellett (25-27), így jöhetett a döntő szett. Ha a meccs eddig nem lett volna elég izgalmas, akkor arról a záró felvonás gondoskodott. A rutin azonban most is jól jött, mely a kellő pillanatban állt a DSE oldalára, hiszen a legvégén összekapták magukat az edzők, és minimális különbséggel megnyerték a szettet, ezzel együtt a meccset (13-15). A győzelem így az edzőkkel megerősített DSE Röplabda Akadémiáé lett.

Férfi Serdülő Válogatott – DSE Röplabda Akadémia NBII 2-3 (25-22, 22-25, 25-13, 25-27, 13-15)

Férfi Serdülő Válogatott: Kasnyik Bence, Tóth Kristóf, Kiss Bendegúz, Lakatos Leonárd, Sümegi Kristóf András, Nagy Dávid, Kecskeméti Bálint Olivér, Tamási Dávid Marcell, Fenyvesi Barnabás, Hortobágyi Viktor, Szabó Kornél, Dulcz Bende Levente, Bogdán Bence, Szentesi Bálint. Vezetőedző: Kelemen István.

DSE Röplabda Akadémia NB II: Amdegha Ádám, Ambrus Bence, Kovács Zsolt, Bartal Gergely, Pukánszky Bálint, Szűcs Ákos István, Kövessy Balázs, Lombos Gábor, Juhász Barnabás. Vezetőedző: Bartal Gergely.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.