Remek siker a spanyolok ellen

2018. december 5. (szerda) 22:37 - spigott

Kiváló támadójátékkal aratott 32-26-os győzelmet a spanyolok elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a magyar női kézilabda válogatott.

A spanyolok elleni mérkőzéssel folytatta az Európa-bajnokság csoportküzdelmeit ma este kilenc órától a magyar női kézilabda válogatott, melyben a DKKA két játékosa, Kazai Anita és Szalai Babett is a kispadon kapott helyet a kezdésnél.
Együttesünk nem is kezdett rosszul, első öt támadásából négyet kihasznált, s hamar meglógott két góllal a spanyoloktól, ám elég volt egy kisebb megtorpanás, s az ellenfél nemcsak egyenlített, hanem a vezetést is magához ragadta (4-5). A magyar csapat azonban újra összeszedte védekezését, Kiss Éva remekelt a kapuban, 8-8 után sorozatban szerzett négy góllal sikerült ismét elhúzni a spanyoloktól, akiknek a 20. percben már időt is kellett kérniük (12-8). A rövid pauzát követően egyre többször talált kaput ellenfelünk is, ám a túloldalon gyakorlatilag nem tudtak hibázni a mieink, s remek támadójátékkal sikerült 19-14-es vezetésre szert tenni a szünetig.

MTI-fotó (Kovács Tamás felvétele)

A térfélcsere után sem akart lassítani a magyar csapat, melyben Kiss Éva továbbra is kiválóan védett, míg elől két elrontott támadást követően sorozatban három újabb gólt szereztek a mieink, s mikor 23-15-re vezettek, jöhetett az újabb spanyol időkérés a 36. percben. Ez sem sokat segített, mert a 40. percben már tízgólos előnynek örülhettünk, s bár egy kiállítás miatt sikerült valamelyest faragni hátrányukon a spanyoloknak, a második felvonás derekára ismét tíz góllal állt jobban ellenfelénél a magyar csapat (28-18). A véghajrára így már semmi izgalom nem maradt, Kim Rasmussen minden játékosának lehetőséget adott a szereplésre, s bár ekkor igencsak megakadt a mieink támadójátéka, az előnyből bőven maradt, így a mieink simán, 32-26-ra legyőzték a spanyolokat, így két pontot visznek magukkal az Európa-bajnokság középdöntőjébe.

Magyarország – Spanyolország 32-26 (19-14)

Magyarország: Kiss É. – Lukács 4, Planéta 8, Kovacsics 3, Mészáros 1, Háfra 5, Schatzl 5. Csere: Bíró (kapus), Kovács 3, Tóvizi, Tóth G. 2, Kazai, Pálos-Bognár 1, Szalai, Orbán, Szabó. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

Főoldali kép: MTI/Kovács Tamás

A rovat további hírei: Sport

Két csapattal a döntőben!

Két csapattal a döntőben!

2019. január 21. (hétfő)

A Hild és a Pannon röplabda csapata is hibátlan teljesítményt nyújtva jutott be az Országos Diákolimpia fináléjába.

Tovább menetelnek a röplabdázók

Tovább menetelnek a röplabdázók

2019. január 21. (hétfő)

Kiütéses győzelmet aratva erősítette meg első helyét a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata az NB II-es bajnokság Közép Csoportjában.

Kétarcú Acélbikák

Kétarcú Acélbikák

2019. január 20. (vasárnap)

Negyven percnyi jó játék, háromgólos vezetés után kapott ki 6-3-ra a Debrecentől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

2019. január 20. (vasárnap)

A röplabda férfi NBI Liga alapszakaszának első mérkőzésén a Dunaferr SE izgalmas találkozón öt szettben győzte le a PTE-PEAC gárdáját. 

Ez nem álom, hanem valóság

Ez nem álom, hanem valóság

2019. január 20. (vasárnap)

Koronczai Petrának, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia irányítójának igazi meglepetéssel indult a 2019-es esztendő, hiszen bekerült az elitek közé.

Négy dunaújvárosi érem a sportcsarnokban

Négy dunaújvárosi érem a sportcsarnokban

2019. január 20. (vasárnap)

Két arany- és két bronzéremmel zárták a Danubius KSE tollaslabdázói a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett Országos Felnőtt Ranglista Versenyt.

Négy bónuszpontra hajt a DAB

Négy bónuszpontra hajt a DAB

2019. január 20. (vasárnap)

A Debrecen elleni hazai találkozóval zárja az Erste Liga alapszakaszát ma délután öt órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.