Remek siker a spanyolok ellen

2018. december 5. (szerda) 22:37 - spigott

Kiváló támadójátékkal aratott 32-26-os győzelmet a spanyolok elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a magyar női kézilabda válogatott.

A spanyolok elleni mérkőzéssel folytatta az Európa-bajnokság csoportküzdelmeit ma este kilenc órától a magyar női kézilabda válogatott, melyben a DKKA két játékosa, Kazai Anita és Szalai Babett is a kispadon kapott helyet a kezdésnél.
Együttesünk nem is kezdett rosszul, első öt támadásából négyet kihasznált, s hamar meglógott két góllal a spanyoloktól, ám elég volt egy kisebb megtorpanás, s az ellenfél nemcsak egyenlített, hanem a vezetést is magához ragadta (4-5). A magyar csapat azonban újra összeszedte védekezését, Kiss Éva remekelt a kapuban, 8-8 után sorozatban szerzett négy góllal sikerült ismét elhúzni a spanyoloktól, akiknek a 20. percben már időt is kellett kérniük (12-8). A rövid pauzát követően egyre többször talált kaput ellenfelünk is, ám a túloldalon gyakorlatilag nem tudtak hibázni a mieink, s remek támadójátékkal sikerült 19-14-es vezetésre szert tenni a szünetig.

MTI-fotó (Kovács Tamás felvétele)

A térfélcsere után sem akart lassítani a magyar csapat, melyben Kiss Éva továbbra is kiválóan védett, míg elől két elrontott támadást követően sorozatban három újabb gólt szereztek a mieink, s mikor 23-15-re vezettek, jöhetett az újabb spanyol időkérés a 36. percben. Ez sem sokat segített, mert a 40. percben már tízgólos előnynek örülhettünk, s bár egy kiállítás miatt sikerült valamelyest faragni hátrányukon a spanyoloknak, a második felvonás derekára ismét tíz góllal állt jobban ellenfelénél a magyar csapat (28-18). A véghajrára így már semmi izgalom nem maradt, Kim Rasmussen minden játékosának lehetőséget adott a szereplésre, s bár ekkor igencsak megakadt a mieink támadójátéka, az előnyből bőven maradt, így a mieink simán, 32-26-ra legyőzték a spanyolokat, így két pontot visznek magukkal az Európa-bajnokság középdöntőjébe.

Magyarország – Spanyolország 32-26 (19-14)

Magyarország: Kiss É. – Lukács 4, Planéta 8, Kovacsics 3, Mészáros 1, Háfra 5, Schatzl 5. Csere: Bíró (kapus), Kovács 3, Tóvizi, Tóth G. 2, Kazai, Pálos-Bognár 1, Szalai, Orbán, Szabó. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

Főoldali kép: MTI/Kovács Tamás

A rovat további hírei: Sport

Újabb siker és továbbjutás

Újabb siker és továbbjutás

2019. június 15. (szombat)

A hazai pályán aratott 2-1-es győzelem után idegenben is nyert, így kettős sikerrel jutott tovább az osztályozó harmadik fordulójába a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Marco Rossi: Csak a legvégén fog kiderülni, hogy valóra válik-e az álmunk

Marco Rossi: Csak a legvégén fog kiderülni, hogy valóra válik-e az álmunk

2019. június 15. (szombat)

A férfi A-válogatott szövetségi kapitánya szerint a csapat pont olyan meccset játszott Wales ellen, amilyet eltervezett, így továbbra is életben tartotta álmát, hogy ott legyen a pontosan egy év múlva kezdődő 2020-as Európa-bajnokságon.

Kovács Zsófira méltán büszke az egész város

Kovács Zsófira méltán büszke az egész város

2019. június 14. (péntek)

Cserna Gábor polgármester személyesen is gratulált Kovács Zsófiának, a Dunaferr SE tornász kiválóságának a közelmúltban elért sportsikereihez.

FIFA-világranglista - Jövünk fel

FIFA-világranglista - Jövünk fel

2019. június 14. (péntek)

Továbbra is Belgium vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáját, amelyen a magyar válogatott kilenc helyet javítva a 42. helyen áll.

Mirtill hazaugrott a ballagására

Mirtill hazaugrott a ballagására

2019. június 14. (péntek)

Török Dániel edző kezei alatt, a junior válogatott tagjaként Tatán készül a június 27-én kezdődő I. Junior Torna Világbajnokságra a Dunaferr SE tornásza, Makovits Mirtill.

Újra fociztak az ovisok

Újra fociztak az ovisok

2019. június 13. (csütörtök)

A második alkalommal kiírt Ovi Foci Kupa sorozat első állomását rendezték meg ma délelőtt a Napsugár Tagóvodában, ahol közel kétszázötven gyermeket mozgattak meg a szervezők.

Nemzetközi sikerek

Nemzetközi sikerek

2019. június 13. (csütörtök)

Egy arany- és egy bronzéremmel zárták az ausztriai Welsben megrendezett 47. Speedo Meeting elnevezésű úszóversenyt a Dunaferr SE sportolói.