Remek siker a spanyolok ellen

2018. december 5. (szerda) 22:37 - spigott

Kiváló támadójátékkal aratott 32-26-os győzelmet a spanyolok elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a magyar női kézilabda válogatott.

A spanyolok elleni mérkőzéssel folytatta az Európa-bajnokság csoportküzdelmeit ma este kilenc órától a magyar női kézilabda válogatott, melyben a DKKA két játékosa, Kazai Anita és Szalai Babett is a kispadon kapott helyet a kezdésnél.
Együttesünk nem is kezdett rosszul, első öt támadásából négyet kihasznált, s hamar meglógott két góllal a spanyoloktól, ám elég volt egy kisebb megtorpanás, s az ellenfél nemcsak egyenlített, hanem a vezetést is magához ragadta (4-5). A magyar csapat azonban újra összeszedte védekezését, Kiss Éva remekelt a kapuban, 8-8 után sorozatban szerzett négy góllal sikerült ismét elhúzni a spanyoloktól, akiknek a 20. percben már időt is kellett kérniük (12-8). A rövid pauzát követően egyre többször talált kaput ellenfelünk is, ám a túloldalon gyakorlatilag nem tudtak hibázni a mieink, s remek támadójátékkal sikerült 19-14-es vezetésre szert tenni a szünetig.

MTI-fotó (Kovács Tamás felvétele)

A térfélcsere után sem akart lassítani a magyar csapat, melyben Kiss Éva továbbra is kiválóan védett, míg elől két elrontott támadást követően sorozatban három újabb gólt szereztek a mieink, s mikor 23-15-re vezettek, jöhetett az újabb spanyol időkérés a 36. percben. Ez sem sokat segített, mert a 40. percben már tízgólos előnynek örülhettünk, s bár egy kiállítás miatt sikerült valamelyest faragni hátrányukon a spanyoloknak, a második felvonás derekára ismét tíz góllal állt jobban ellenfelénél a magyar csapat (28-18). A véghajrára így már semmi izgalom nem maradt, Kim Rasmussen minden játékosának lehetőséget adott a szereplésre, s bár ekkor igencsak megakadt a mieink támadójátéka, az előnyből bőven maradt, így a mieink simán, 32-26-ra legyőzték a spanyolokat, így két pontot visznek magukkal az Európa-bajnokság középdöntőjébe.

Magyarország – Spanyolország 32-26 (19-14)

Magyarország: Kiss É. – Lukács 4, Planéta 8, Kovacsics 3, Mészáros 1, Háfra 5, Schatzl 5. Csere: Bíró (kapus), Kovács 3, Tóvizi, Tóth G. 2, Kazai, Pálos-Bognár 1, Szalai, Orbán, Szabó. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

Főoldali kép: MTI/Kovács Tamás

A rovat további hírei: Sport

Vereség Brassóban

Vereség Brassóban

2018. december 09. (vasárnap)

Minden harmadot egy góllal megnyerve aratott 4-1-es győzelmet a Brassó gárdája a Dunaújvárosi Acélbikák ellen az Erste Liga ma esti fordulójában.

Óriási küzdelemben magyar siker a németek ellen

Óriási küzdelemben magyar siker a németek ellen

2018. december 09. (vasárnap)

A magyar női kézilabda-válogatott 26-25-re legyőzte Németországot a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, vasárnap Nancyban.

Veretlenül a tabella élén!

Veretlenül a tabella élén!

2018. december 09. (vasárnap)

A DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata ezúttal a Röpke együttesét győzte le az NB II-es pontvadászat Közép Csoportjában.

Siti Beáta: norvégfóbiánk van

Siti Beáta: norvégfóbiánk van

2018. december 09. (vasárnap)

Siti Beáta másodedző szerint a magyar női kézilabda-válogatottnak fóbiája van Norvégia csapatával szemben, ezért kapott ki 13 góllal a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában, péntek este.

A Karmacsi a megye bajnoka

A Karmacsi a megye bajnoka

2018. december 08. (szombat)

A Karmacsi Autó együttese nyerte meg az első alkalommal megrendezett Fejér Megye Bajnoka elnevezésű kispályás labdarúgó tornát az egyetemi sportcsarnokban.

A Brassó következik

A Brassó következik

2018. december 08. (szombat)

A tabella harmadik helyén álló Brassó elleni találkozóval folytatja az Erste Liga küzdelmeit vasárnap délután a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Hátrányból fordítva nyert a DSE

Hátrányból fordítva nyert a DSE

2018. december 08. (szombat)

Az NB II-es férfi bajnokság középcsoportjának 10. fordulójában a Szolnok fogadta a DSE Röplabda Akadémia U21-es együttesét.