Vereség a rangadón

Szárszó Lajos - 2018. december 13. 21:45

Kiélezett, fordulatokban gazdag mérkőzésen szenvedett egygólos, 4-3-as vereséget Veszprémben a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

A futsal első osztály rangadóját vívta a Veszprém otthonában a Dunaferr DUE Dutrade FC, melytől hatalmas csatát várhattunk, melyben nem kellett csalódnunk. A rangadóhoz méltón már a meccs előtt megkezdődtek az üzengetések, hiszen mint azt a Veszprém edzője, Madarász János nyilatkozta, szerinte a Dunaferr egyszerű futsalt játszik, melyre Fehér Zsolt reagált, miszerint jó csapatnak tartja Veszprémet, de nem jobbnak, mint a sajátját. A találkozó ráadásul nem volt tét nélküli, hiszen egy hazai győzelem a tabellán történő helycserét jelenthette volna, mivel a mieink a második (28 pont), míg a Veszprém a harmadik helyről (27 pont) vágott neki a derbinek. Lendületesen kezdett a hazai gárda, így Revelandnak már a középkezdés után azonnal bravúrral kellett hárítania Dávid közeli perdítését. Két perccel később Pál tesztelte Schmidmajer kapus reflexeit, melyre Komáromi válasza érkezett, majd Dávid nem talált be az üresen maradt kapuba. A folytatásban a hazaiak akarata érvényesült, akik számos helyzetet alakítottak ki, így a Dunaferr megpróbált kontrára építeni, azokat azonban rendre megállították a veszprémiek. Dávid jobb felső sarokba tartó labdáját remek mozdulattal tenyerelte az alapvonalon túlra Reveland a nyolcadik percben, majd a túloldalon Fekete gurítását lábbal hárította a hazai hálóőr.

A félidő felénél egyenlítődött ki a találkozó, helyzetből is kevesebbet alakítottak ki a csapatok. A meccs védését mutatta be a hazai időkérés után Reveland, aki egy kapu előtt megpattant labdát akrobatikus mozdulattal tenyerelt oldalra. Ám a következő hazai akció végén már ő is tehetetlen volt, amikor Tatai tíz méterről Dávid passzát vágta védhetetlenül a kapunkba (1-0). Erre lehetett volna Feketétől, majd Páltól hathatós válasz, de mindkét esetben hárítani tudott Schmidmajer. Amikor már úgy tűnt, hogy egygólos hátránnyal megyünk a szünetre, ritmust váltott a Dunaferr, melynek köszönhetően Hosszú négy másodperccel a dudaszó előtt közelről egyenlített (1-1). A második félidő elején jól kezdett csapatunk. Előbb Fekete gurítása csúszott el a gólvonal előtt, aki a következő akció végén Hosszú passzát vágta a felső lécre. Ami azonban akkor nem ment, az fél perccel később igen. Hosszú pontos indítását Pál passzolta kapu felé, melybe beleért egy hazai láb (1-2), melyre nem tudott reagálni a Veszprém kapusa. A vezetésnek sajnos nem örülhettünk sokáig, mivel a középkezdés után pár passzal Németh nem állt elég szorosan Dávid elé, aki kegyetlen erővel lőtte ki a hosszú sarkot (2-2).

Képek: DO-archív

A gyors gólváltást követően nagy energiát fektetett a hazai csapat a támadásiba, melynek eredményeként Tatai vette be kapunkat (3-2), ezzel újabb fordulatot hozva a meccsbe. Azonnal taktikát változtatott Fehér Zsolt, és vészkapusos játékra rendezkedtünk be. Ez azonnal eredményre vezethetett volna, de Sáhó közelről nem találta el a kaput. Fekete bombáját hatástalanította Schmidmajer, viszont az egyenlítés nem akart összejönni. Hat perccel a vége előtt Fehér Zsolt kért időt, melyben Fekete Róbert próbálta agilisan harcba vinni társait. Ez a harcosság kellet az egyenlítéshez, melyért Fekete küzdött meg, aki egy védelmi megingást követően parádés cselek után szerezte csapatunk harmadik találatát (3-3). A középkezdés után azonban újabb fordulat következett, mivel a mai napon kiemelkedő teljesítményt nyújtó Tatai vette vissza a hazaiaknak a vezetést (4-3). Két perccel a vége előtt ismét négy az öt elleni játékra álltunk át, de ez nem vezetett eredményre, így ezúttal a Veszprém örülhetett a lefújást követően.

Futsal Club Veszprém - Dunaferr DUE Dutrade FC 4-3 (1-1)

Futsal Club Veszprém: Schmidmajer Ádám - Tatai József 3, Komáromi Péter, Dávid Richárd István 1, Bencsik Roland. Csere: Spandler Mátyás - Tar Tamás, Márkus Gábor, Gyurcsányi Zsolt, Bognár Péter, Bencsik Ádám, Simon Dániel. Vezetőedző: Madarász János.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Reveland Zoltán - Németh Péter, Pál Patrik Krisztián 1, Fekete Róbert 1, Hosszú Ádám 1. Csere: Cseresnyés Alex - Oroszi László Krisztián, Klacsák Bence, Fridrich Dávid, Szeghy Szabolcs Géza, Szabó Kristóf, Sáhó Kristóf, Csányi Dávid István. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.