Vereség a záró fordulóban

2018. december 7. (péntek) 19:54 - Szárszó Lajos

Szoros szetteket hozott a Dunaferr szolnoki vendégjátéka a röplabda bajnokság első osztályában, ahol végül a hazai csapat szerezte meg a három pontot.

Szolnokon zárta a röplabda NBI alapszakasznak küzdelmeit a Dunaferr SE. Tomanóczy Tibor együttese arra törekedett, hogy eredményesen, győzelemmel zárja a szezon első felét. Ennek megfelelően jól indítottuk a meccset, és gyorsan sikerült meglépni négy ponttal (5-9). A folytatásban is a Dunaferr volt az eredményesebb (13-16), ezt követően azonban kisebb hullámvölgy következett, és felzárkóztak a hazaiak (19-20). A végjáték így izgalmassá vált, melyben magára talált a Szolnok, és végül két ponttal megnyerte a szettet (25-23). Fordulás után folytatta jó játékát Gulyás Ferenc gárdája (8-6), majd sikerült összekapnia magát a Dunaferrnek, és megfordította az állást (10-14).

Mivel a különbség már hatpontosra duzzadt (10-16) úgy tűnt, hogy a vége sima lesz, de nem így történt. Megrázta magát a hazai együttes (18-21), így látótávolságba került, viszont erre tudott reagálni a Dunaferr, és végül öt ponttal nyerte a második felvonást (20-25). A harmadik szett igazi hullámvasúthoz hasonlított. Az elején a Dunaferr állt jobban (4-8), melyet megkontrázott a Szolnok, és átvette a vezetést (16-15). Az egypontos különbség 21-20-ig megmaradt, majd a végjátékban felváltva estek a pontok (24-22). Ekkor még sikerült beütni egy labdát, de a nyitásunk nem volt hatékony, így az utolsó labdamenetet és a szettet a hazai csapat nyerte (25-23). A negyedik felvonást lélektani előnyben kezdhette a hazai csapat, akik ezt kihasználva folyamatosan kézben tartották a meccset (8-7). A mieink azonban nem hagyták magukat, és tartották velük a lépést (16-16), így a végjátékra maradtak az igaz izgalmak (19-18).

Képek: DO-archív

Fordítani azonban nem sikerült, amely a mieink vereségét, és a Szolnok idei első győzelmét jelentette (25-22). A Dunaferr számára az alsóházban folytatódnak majd a küzdelmek, ahol a dunaújvárosiakon kívül biztosan ott lesz a Szolnok, a Pécs, a Győr, de a másik két ellenfél kiléte majd a hétvégén dől el.

Szolnoki Röplabda Klub - Dunaferr SE 3-1 (25-23, 20-25, 25-23, 25-22)

Szolnoki Röplabda Klub: Csendes Csaba, Tamasi Ákos, Szabó Péter, Soyvural Kevin, Gazsi Gerő Zsombor, Farkas Róbert Zsolt (liberó). Cserék: Timár Mike, Boa Szabolcs, Oláh Dominik. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Dunaferr SE: Iván Bence, Hatvany Zsolt, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Móró Ákos, Matyiák Árpád, Sárközi Kálmán (liberó). Cserék: Balázs Bálint, Laczi Dominik, Majoros Balázs, Tajti Olivér. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Bronzérem Pécsről

Bronzérem Pécsről

2020. január 22. (szerda)

Egy harmadik és egy ötödik hellyel gazdagodtak a Dunaferr SE birkózói a hétvégén megrendezett felnőtt válogató versenyen.

Négy között a válogatott

Négy között a válogatott

2020. január 22. (szerda)

A várakozásoknak megfelelő sima győzelmet aratott a magyar női vízilabda válogatott a franciák ellen lejátszott Európa-bajnoki negyeddöntőben.

Győzelemmel kezdett a DAB

Győzelemmel kezdett a DAB

2020. január 21. (kedd)

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es sikert a DEAC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházának első fordulójában.

A város továbbra is az akadémia mögött áll

A város továbbra is az akadémia mögött áll

2020. január 21. (kedd)

Biztosított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es szereplésnek háttere, derült ki Barta Endre alpolgármester és Mátyás Gábor ügyvezető ma délutáni sajtótájékoztatóján.

A Veszprém ellen nem megy

A Veszprém ellen nem megy

2020. január 21. (kedd)

Az idei szezonban másodszor is legyőzte a sereghajtó Veszprém a Dunaferrt, s ez könnyen a felsőházról szőtt álmok végét jelentheti futsalosaink számára.

Címvédés a hölgyeknél

Címvédés a hölgyeknél

2020. január 20. (hétfő)

A hölgyek mezőnyében a Híd-Unió SE, míg a férfiaknál a Komló csapata nyerte a hétvégén megrendezett Mikulás Kupa elnevezésű kézilabda torna küzdelmeit.

Kötelező a győzelem

Kötelező a győzelem

2020. január 20. (hétfő)

Amennyiben komoly gondolja felsőházi szereplését a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, úgy győznie kell ma este hét órától a Veszprém elleni hazai bajnokin.