Vereség a záró fordulóban

2018. december 7. (péntek) 19:54 - Szárszó Lajos

Szoros szetteket hozott a Dunaferr szolnoki vendégjátéka a röplabda bajnokság első osztályában, ahol végül a hazai csapat szerezte meg a három pontot.

Szolnokon zárta a röplabda NBI alapszakasznak küzdelmeit a Dunaferr SE. Tomanóczy Tibor együttese arra törekedett, hogy eredményesen, győzelemmel zárja a szezon első felét. Ennek megfelelően jól indítottuk a meccset, és gyorsan sikerült meglépni négy ponttal (5-9). A folytatásban is a Dunaferr volt az eredményesebb (13-16), ezt követően azonban kisebb hullámvölgy következett, és felzárkóztak a hazaiak (19-20). A végjáték így izgalmassá vált, melyben magára talált a Szolnok, és végül két ponttal megnyerte a szettet (25-23). Fordulás után folytatta jó játékát Gulyás Ferenc gárdája (8-6), majd sikerült összekapnia magát a Dunaferrnek, és megfordította az állást (10-14).

Mivel a különbség már hatpontosra duzzadt (10-16) úgy tűnt, hogy a vége sima lesz, de nem így történt. Megrázta magát a hazai együttes (18-21), így látótávolságba került, viszont erre tudott reagálni a Dunaferr, és végül öt ponttal nyerte a második felvonást (20-25). A harmadik szett igazi hullámvasúthoz hasonlított. Az elején a Dunaferr állt jobban (4-8), melyet megkontrázott a Szolnok, és átvette a vezetést (16-15). Az egypontos különbség 21-20-ig megmaradt, majd a végjátékban felváltva estek a pontok (24-22). Ekkor még sikerült beütni egy labdát, de a nyitásunk nem volt hatékony, így az utolsó labdamenetet és a szettet a hazai csapat nyerte (25-23). A negyedik felvonást lélektani előnyben kezdhette a hazai csapat, akik ezt kihasználva folyamatosan kézben tartották a meccset (8-7). A mieink azonban nem hagyták magukat, és tartották velük a lépést (16-16), így a végjátékra maradtak az igaz izgalmak (19-18).

Képek: DO-archív

Fordítani azonban nem sikerült, amely a mieink vereségét, és a Szolnok idei első győzelmét jelentette (25-22). A Dunaferr számára az alsóházban folytatódnak majd a küzdelmek, ahol a dunaújvárosiakon kívül biztosan ott lesz a Szolnok, a Pécs, a Győr, de a másik két ellenfél kiléte majd a hétvégén dől el.

Szolnoki Röplabda Klub - Dunaferr SE 3-1 (25-23, 20-25, 25-23, 25-22)

Szolnoki Röplabda Klub: Csendes Csaba, Tamasi Ákos, Szabó Péter, Soyvural Kevin, Gazsi Gerő Zsombor, Farkas Róbert Zsolt (liberó). Cserék: Timár Mike, Boa Szabolcs, Oláh Dominik. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Dunaferr SE: Iván Bence, Hatvany Zsolt, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Móró Ákos, Matyiák Árpád, Sárközi Kálmán (liberó). Cserék: Balázs Bálint, Laczi Dominik, Majoros Balázs, Tajti Olivér. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Borulni fognak idén az erőviszonyok

Borulni fognak idén az erőviszonyok

2020. július 06. (hétfő)

Ahhoz, hogy kialakítsák az amerikai futballisták idei versenynaptárát, felméréseket is végzett a szövetség a csapatok között.

A liga egyik legjobbja is marad a Bikáknál

A liga egyik legjobbja is marad a Bikáknál

2020. július 05. (vasárnap)

Garret Hughson a 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát erősíti majd.

Hogyan sportoljunk a kánikulában?

Hogyan sportoljunk a kánikulában?

2020. július 05. (vasárnap)

Ezen a héten erről faggattuk Dóczi Zsuzsit, ő mit javasol. Mozogjunk, vagy sem?

Idén is lesz birkózó-vb

Idén is lesz birkózó-vb

2020. július 05. (vasárnap)

A nemzetközi szövetség (UWW) szombati döntése értelmében év végén idén rendhagyó módon megtartják a birkózó-világbajnokságot.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2020. július 04. (szombat)

A Tízpróbások és az SZP-Asztalos együttesei jutottak be a Dunaújváros Kupa fináléjába.

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

2020. július 04. (szombat)

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.

Nem hibáztak az esélyesek

Nem hibáztak az esélyesek

2020. július 03. (péntek)

A Multisteel Hungary nagyon sima, míg a Ködi Generál szoros meccset nyert meg a Dunaújváros Kupa rájátszásának csütörtöki fordulójában.