A megyei riválist fogadjuk

Szárszó Lajos - 2019. január 26. 8:18

A férfi röplabda NB I Liga alapszakaszának második fordulójában a Dunaferr SE a székesfehérvári MÁV Előre SC csapatát látja vendégül a sportcsarnokban.

Ismét hazai pályán lép pályára a Dunaferr SE első osztályú csapata, mely ezúttal a megyei rivális MÁV Előre SC-t látja vendégül délután fél öttől a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Tomanóczy Tibor legénysége jól vette az első akadályt, hiszen a nagyszerű játékosokból összerakott PTE-PEAC gárdáját győzte le hatalmas küzdelemben 3-2 arányban. A mieink formájáról azonban jó tudni, látszólag azzal minden rendben van, hogy a korosztályos bajnokságokban kiválóan szerepelnek játékosaink, viszont a felnőttek között nem minden esetben tudják legjobbjukat nyújtani. Ennek okait keresve a legfontosabb, hogy az NB I-es bajnokságában pályára lépő dunaújvárosi röplabdázók több évvel fiatalabbak - ifjúsági és serdülő korosztályúak - ellenfeleiknél, akikben jóval több lejátszott mérkőzés, megszerzett rutin van.

Kép: DO-archív

- Nagyon nehéz összecsapásra számítok – fogalmazott a délutáni meccsről Tomanóczy Tibor vezetőedző -, hiszen ismét egy nálunk nagyobb rutinnal rendelkező csapatot fogadunk. A MÁV Előre jól rajtolt a Liga alapszakaszában, könnyedén verték a Győr együttesét 3-0-ra, és véleményem szerint ellenünk is ők az esélyesek. Több rutinos, egy légiós és számos Dunaújvárosban nevelkedett játékosuk van, akik ellen nem szabad hibáznunk, hiszen azokat azonnal kihasználják. Fiaink ráadásul egy nehéz időszakon vannak túl, hiszen örömünkre ők több korosztályos válogatottat is erősítettek, e mellet azonban helyt kellett, helyt kell, hogy álljanak az iskoláikban is, ahol pluszban most zajlanak a félévi vizsgák, most írják a nagydolgozatokat. A héten mindent megtettünk, hogy felkészüljünk a MÁV Előre ellen, és bízom abban, hogy kiélezett, izgalmas mérkőzést láthatnak majd a találkozóra érkező szurkolók.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.