Az Eb-re hajtanak a fiatalok!

2019. január 9. (szerda) 13:56 - Szárszó Lajos

Öt játékossal vesz részt a Mariborban zajló ifjúsági röplabda Európa-bajnokság selejtezőjében a DSE Röplabda Akadémia.

A Kelemen István szövetségi kapitány és Kovács Zsolt edző vezetésével (mindketten a DSE Röplabda Akadémia edzői) megérkezett ifjúsági válogatottunk az Eb-selejtező helyszínére, Mariborba, mely egyben MEVZA-torna is. Ami a legfontosabb, hogy mindenki egészséges, sérülés, betegség nem hátráltatja a nemzeti együttest. A mieink ma Szlovákia, míg csütörtökön Szlovénia, majd pénteken Ciprus ellen lépnek pályára. Lelkes csapatunknak a felkészülése rendben zajlott, mely időben a válogatott Olaszországban vett részt egy nemzetközi tornán, ahol az értékes második helyet szerezte meg.

Kép: Magyar Röplabda Szövetség

Ezt követően a válogatott az osztrák Schielleitenbe utazott, ahol edzőmérkőzéseket játszott nyugati szomszédunk nemzeti együttesével, ahonnan ismét Izsákra, a csapat felkészülési központjába tértek vissza.  Innen indultak Mariborba, ahol mától már élesben megy a játék, hiszen innen juthatnak ki fiaink a kontinensviadalra. Az út Szlovénia, Szlovákia, Ciprus legjobbjain keresztül vezethet az Eb-re, de a részvétel kivívása nehéz feladat, hiszen a mostani tornáról automatikusan csak a győztesek jutnak tovább első körön, a 2-7. helyezettek pedig egy később megrendezésre kerülő második fordulóban folytatják.

A válogatott kerete: Bogdán Bence (Kecskemét), Dulcz Bende Levente (Dunaújváros), Fenyvesi Barnabás (Kaposvár), Kecskeméti Bálint (Dunaújváros), Kiss Bendegúz (Kecskemét), Nagy Dávid (Kaposvár), Quintz Tamás (Dunaújváros), Sümegi Kristóf (Dunaújváros), Szabó Kornél (Kecskemét), Szentesi Bálint (Felsőváros), Tamási Dávid (Dunaújváros), Tóth Kristóf (Dabronc). Szövetségi kapitány: Kelemen István. Edző Kovács Zsolt.

Menetrend:

Január 9., szerda
09:00 Magyarország – Szlovákia (fiú U17-es Eb-selejtező), Maribor
Január 10., csütörtök
17:30 Szlovénia – Magyarország (fiú U17-es Eb-selejtező), Maribor
Január 11., péntek
09:00 Magyarország – Ciprus (fiú U17-es Eb-selejtező), Maribor

A rovat további hírei: Sport

Elmaradtak az izgalmak az Aranyban

Elmaradtak az izgalmak az Aranyban

2019. január 17. (csütörtök)

A Labdaérzék-Gourmand tizenhárom, a Tízpróbások tizenkét gólt szerezve győzték le ellenfelüket a városi futsal bajnokság szerda esti fordulójában.

Megyei rangadó a hatodik helyért

Megyei rangadó a hatodik helyért

2019. január 17. (csütörtök)

A Fehérvári Titánok elleni hazai mérkőzéssel folytatja az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Magabiztos előny a kupában

Magabiztos előny a kupában

2019. január 16. (szerda)

Óriásit lépett a továbbjutás felé a Magyar Kupában a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely a negyeddöntő első meccsén 7-2-es sikert aratott Csömörön.

Elkészült a középszakasz programja

Elkészült a középszakasz programja

2019. január 16. (szerda)

Két legerősebb ellenfelével kezdi meg az Erste Liga középszakaszának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Dunaferr célja a továbbjutás

A Dunaferr célja a továbbjutás

2019. január 16. (szerda)

Idegenben, Csömörön lép pályára ma este fél nyolctól a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Könnyed magyar siker Franciaországban

Könnyed magyar siker Franciaországban

2019. január 15. (kedd)

A magyar női vízilabda-válogatott 12-5-re nyert a francia csapat vendégeként kedden a világliga B csoportjának negyedik fordulójában.

Hét edzőmeccs vár a focistákra

Hét edzőmeccs vár a focistákra

2019. január 15. (kedd)

Bő három hét alatt összesen hét edzőmérkőzés vár a Dunaújváros PASE labdarúgóira a téli felkészülési időszakban.