Az Eb-re hajtanak a fiatalok!

2019. január 9. (szerda) 13:56 - Szárszó Lajos

Öt játékossal vesz részt a Mariborban zajló ifjúsági röplabda Európa-bajnokság selejtezőjében a DSE Röplabda Akadémia.

A Kelemen István szövetségi kapitány és Kovács Zsolt edző vezetésével (mindketten a DSE Röplabda Akadémia edzői) megérkezett ifjúsági válogatottunk az Eb-selejtező helyszínére, Mariborba, mely egyben MEVZA-torna is. Ami a legfontosabb, hogy mindenki egészséges, sérülés, betegség nem hátráltatja a nemzeti együttest. A mieink ma Szlovákia, míg csütörtökön Szlovénia, majd pénteken Ciprus ellen lépnek pályára. Lelkes csapatunknak a felkészülése rendben zajlott, mely időben a válogatott Olaszországban vett részt egy nemzetközi tornán, ahol az értékes második helyet szerezte meg.

Kép: Magyar Röplabda Szövetség

Ezt követően a válogatott az osztrák Schielleitenbe utazott, ahol edzőmérkőzéseket játszott nyugati szomszédunk nemzeti együttesével, ahonnan ismét Izsákra, a csapat felkészülési központjába tértek vissza.  Innen indultak Mariborba, ahol mától már élesben megy a játék, hiszen innen juthatnak ki fiaink a kontinensviadalra. Az út Szlovénia, Szlovákia, Ciprus legjobbjain keresztül vezethet az Eb-re, de a részvétel kivívása nehéz feladat, hiszen a mostani tornáról automatikusan csak a győztesek jutnak tovább első körön, a 2-7. helyezettek pedig egy később megrendezésre kerülő második fordulóban folytatják.

A válogatott kerete: Bogdán Bence (Kecskemét), Dulcz Bende Levente (Dunaújváros), Fenyvesi Barnabás (Kaposvár), Kecskeméti Bálint (Dunaújváros), Kiss Bendegúz (Kecskemét), Nagy Dávid (Kaposvár), Quintz Tamás (Dunaújváros), Sümegi Kristóf (Dunaújváros), Szabó Kornél (Kecskemét), Szentesi Bálint (Felsőváros), Tamási Dávid (Dunaújváros), Tóth Kristóf (Dabronc). Szövetségi kapitány: Kelemen István. Edző Kovács Zsolt.

Menetrend:

Január 9., szerda
09:00 Magyarország – Szlovákia (fiú U17-es Eb-selejtező), Maribor
Január 10., csütörtök
17:30 Szlovénia – Magyarország (fiú U17-es Eb-selejtező), Maribor
Január 11., péntek
09:00 Magyarország – Ciprus (fiú U17-es Eb-selejtező), Maribor

A rovat további hírei: Sport

Ez még csak a félévi bizonyítvány

Ez még csak a félévi bizonyítvány

2019. június 16. (vasárnap)

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője szerint dicséretes, hogy a válogatott jó eredményeinek köszönhetően Európa-bajnoki selejtezős csoportjában négy forduló után az élen áll, de ez még csak a félévi bizonyítvány.

A második kalapból várják a sorsolást a magyarok

A második kalapból várják a sorsolást a magyarok

2019. június 16. (vasárnap)

A magyar női kézilabda-válogatott a második kalapból várja a decemberi, kumamotói olimpiai kvalifikációs világbajnokság jövő pénteki sorsolását.

Újabb siker és továbbjutás

Újabb siker és továbbjutás

2019. június 15. (szombat)

A hazai pályán aratott 2-1-es győzelem után idegenben is nyert, így kettős sikerrel jutott tovább az osztályozó harmadik fordulójába a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Marco Rossi: Csak a legvégén fog kiderülni, hogy valóra válik-e az álmunk

Marco Rossi: Csak a legvégén fog kiderülni, hogy valóra válik-e az álmunk

2019. június 15. (szombat)

A férfi A-válogatott szövetségi kapitánya szerint a csapat pont olyan meccset játszott Wales ellen, amilyet eltervezett, így továbbra is életben tartotta álmát, hogy ott legyen a pontosan egy év múlva kezdődő 2020-as Európa-bajnokságon.

Kovács Zsófira méltán büszke az egész város

Kovács Zsófira méltán büszke az egész város

2019. június 14. (péntek)

Cserna Gábor polgármester személyesen is gratulált Kovács Zsófiának, a Dunaferr SE tornász kiválóságának a közelmúltban elért sportsikereihez.

FIFA-világranglista - Jövünk fel

FIFA-világranglista - Jövünk fel

2019. június 14. (péntek)

Továbbra is Belgium vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáját, amelyen a magyar válogatott kilenc helyet javítva a 42. helyen áll.

Mirtill hazaugrott a ballagására

Mirtill hazaugrott a ballagására

2019. június 14. (péntek)

Török Dániel edző kezei alatt, a junior válogatott tagjaként Tatán készül a június 27-én kezdődő I. Junior Torna Világbajnokságra a Dunaferr SE tornásza, Makovits Mirtill.