Az Eb-re hajtanak a fiatalok!

2019. január 9. (szerda) 13:56 - Szárszó Lajos

Öt játékossal vesz részt a Mariborban zajló ifjúsági röplabda Európa-bajnokság selejtezőjében a DSE Röplabda Akadémia.

A Kelemen István szövetségi kapitány és Kovács Zsolt edző vezetésével (mindketten a DSE Röplabda Akadémia edzői) megérkezett ifjúsági válogatottunk az Eb-selejtező helyszínére, Mariborba, mely egyben MEVZA-torna is. Ami a legfontosabb, hogy mindenki egészséges, sérülés, betegség nem hátráltatja a nemzeti együttest. A mieink ma Szlovákia, míg csütörtökön Szlovénia, majd pénteken Ciprus ellen lépnek pályára. Lelkes csapatunknak a felkészülése rendben zajlott, mely időben a válogatott Olaszországban vett részt egy nemzetközi tornán, ahol az értékes második helyet szerezte meg.

Kép: Magyar Röplabda Szövetség

Ezt követően a válogatott az osztrák Schielleitenbe utazott, ahol edzőmérkőzéseket játszott nyugati szomszédunk nemzeti együttesével, ahonnan ismét Izsákra, a csapat felkészülési központjába tértek vissza.  Innen indultak Mariborba, ahol mától már élesben megy a játék, hiszen innen juthatnak ki fiaink a kontinensviadalra. Az út Szlovénia, Szlovákia, Ciprus legjobbjain keresztül vezethet az Eb-re, de a részvétel kivívása nehéz feladat, hiszen a mostani tornáról automatikusan csak a győztesek jutnak tovább első körön, a 2-7. helyezettek pedig egy később megrendezésre kerülő második fordulóban folytatják.

A válogatott kerete: Bogdán Bence (Kecskemét), Dulcz Bende Levente (Dunaújváros), Fenyvesi Barnabás (Kaposvár), Kecskeméti Bálint (Dunaújváros), Kiss Bendegúz (Kecskemét), Nagy Dávid (Kaposvár), Quintz Tamás (Dunaújváros), Sümegi Kristóf (Dunaújváros), Szabó Kornél (Kecskemét), Szentesi Bálint (Felsőváros), Tamási Dávid (Dunaújváros), Tóth Kristóf (Dabronc). Szövetségi kapitány: Kelemen István. Edző Kovács Zsolt.

Menetrend:

Január 9., szerda
09:00 Magyarország – Szlovákia (fiú U17-es Eb-selejtező), Maribor
Január 10., csütörtök
17:30 Szlovénia – Magyarország (fiú U17-es Eb-selejtező), Maribor
Január 11., péntek
09:00 Magyarország – Ciprus (fiú U17-es Eb-selejtező), Maribor

A rovat további hírei: Sport

Váratlan vereség

Váratlan vereség

2019. március 20. (szerda)

A DSE Röplabda Akadémia NB II-es csapata a rájátszás első fordulójában hazai pályán szenvedett vereséget a SZOESE együttesétől.

Rossi: nagy lökést adna egy győzelem

Rossi: nagy lökést adna egy győzelem

2019. március 19. (kedd)

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint hatalmas lökést adna a magyar labdarúgó-válogatottnak, ha csütörtökön győzne az Európa-bajnoki selejtezősorozat rajtján, Szlovákia vendégeként.

Nem pihentek a birkózók

Nem pihentek a birkózók

2019. március 19. (kedd)

Egy-egy hazai és nemzetközi verseny mellett egyhetes edzőtábor várt a Dunaferr SE és a Gurics György BDSE birkózóira az elmúlt napokban.

Bizakodó Gorillák!

Bizakodó Gorillák!

2019. március 19. (kedd)

Új vezetőedzővel, új csapattal, de a rájátszást megcélozva vág neki a Divízió I-es küzdelmeknek a DAK Acél Gorillaz amerikai futball együttese.

Újabb hibátlan hétvége

Újabb hibátlan hétvége

2019. március 19. (kedd)

Huszonhárom gólt szereztek, s egyet sem kaptak a Dunaújváros PASE labdarúgói az utánpótlás bajnokságok hétvégi fordulójában.

Magabiztos győzelmet aratott a Dunaferr

Magabiztos győzelmet aratott a Dunaferr

2019. március 18. (hétfő)

Remekül kezdett, s végül magabiztos, 7-3-as győzelmet aratott a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Debrecen elleni hazai bajnokin.

Szezonnyitó duatlon a Duna-parton

Szezonnyitó duatlon a Duna-parton

2019. március 18. (hétfő)

Mintegy kétszázötven gyermek és felnőtt nevezett be a Dunaújvárosi Triatlon Sportegyesület által szervezett duatlon versenyre.