Biztos háttér, szép jövőkép az akadémián

2019. január 12. (szombat) 13:54 - doszerk

Városunk önkormányzata továbbra is minden támogatást megad a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiának ahhoz, hogy biztosított legyen magas szintű szakmai munka kézilabdázóinknál.

Mint arról pénteken délután beszámoltunk, újabb hét játékosával, valamint György László vezetőedzővel is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese. A Debrecen elleni ma esti rangadóra készülő csapattal az elmúlt hetekben így már kilenc jelenlegi játékosa, Camila Micijevic, Csapó Kyra, Grosch Vivien, Kazai Anita, Molnár Beatrix, Nick Viktória, Sirián Szederke, Szalai Babett és Szekerczés Luca újította meg lejáró kontraktusát, vagyis kijelenthető, hogy az együttes értékeit sikerült megtartani.

Ehhez a magas szintű szakmai munka mellett természetesen elengedhetetlen a biztos anyagi háttér is, s mint azt Nyakacska Zsolt ügyvezető Nick Viktória és Sirián Szederke szerződésének meghosszabbításakor elmondta, rendeződött akadémiánk helyzete, s egy jó csapatot szeretnének építeni Dunaújvárosban, mindenképpen hosszú távra tervezve.

Sirián Szederke (labdával) és társai biztos körülmények között készülhetnek! (Kép: DO-archív

A DKKA ügyvezetője a megállapodások tegnapi aláírását követően ismét kiemelte, hogy mindez nem jöhetett volna létre városunk önkormányzatának segítsége nélkül.

- Ahogy az elmúlt időszakban, úgy ezúttal is teljes mellszélességgel a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia mögé állt Dunaújváros önkormányzata, melynek kiemelt segítségével sikerült együtt tartanunk az akadémia felnőtt csapatának keretét, vagyis a fent említett játékosokat és György László vezetőedzőt is, így azt gondolom, hogy biztos jövőképpel, bizakodva tekinthetünk a jövő felé, fogalmazott Nyakacska Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Döntőben a röplabdázók!

Döntőben a röplabdázók!

2019. március 25. (hétfő)

Hibátlan teljesítménnyel nyerte meg csoportját a DSE Röplabda Akadémia U19 1-es csapata, így ők is ott lesznek az OIB döntőjében.

Magyar-horvát - Jó játékkal bravúros győzelem

Magyar-horvát - Jó játékkal bravúros győzelem

2019. március 24. (vasárnap)

A magyar labdarúgó-válogatott az utóbbi két év legjobb játékát nyújtva hátrányból fordított és nyert 2-1-re a világbajnoki ezüstérmes horvát csapat ellen a Groupama Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

A magyar női kézilabda-válogatott legyőzte Japánt

A magyar női kézilabda-válogatott legyőzte Japánt

2019. március 24. (vasárnap)

A magyar női kézilabda-válogatott 33-21-re legyőzte Japán csapatát a Siófokon rendezett vasárnapi barátságos mérkőzésen.

Hasznos tapasztalatok

Hasznos tapasztalatok

2019. március 24. (vasárnap)

Sima győzelmet aratott a horvátok elleni dunaújvárosi csapattalálkozón a magyar serdülő ökölvívó válogatott.

Közel volt a bravúr

Közel volt a bravúr

2019. március 24. (vasárnap)

Óriási csatában szenvedett egygólos vereséget magasabb osztályú ellenfelétől a DUE-RFT floorball csapata a Ligakupa "B" csoportjának utolsó mérkőzésén.

Hozta a kötelezőt a Dunaferr!

Hozta a kötelezőt a Dunaferr!

2019. március 23. (szombat)

Hullámzó teljesítményt nyújtott, de így is megérdemelt győzelmet aratott a Győr elleni hazai bajnokin a Dunaferr SE röplabda csapata.

Értékes siker idegenben

Értékes siker idegenben

2019. március 23. (szombat)

Ismét remekül védekezett a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely nagyon fontos három pontot szerzett a Dabas vendégeként.