Biztos háttér, szép jövőkép az akadémián

2019. január 12. (szombat) 13:54 - doszerk

Városunk önkormányzata továbbra is minden támogatást megad a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiának ahhoz, hogy biztosított legyen magas szintű szakmai munka kézilabdázóinknál.

Mint arról pénteken délután beszámoltunk, újabb hét játékosával, valamint György László vezetőedzővel is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese. A Debrecen elleni ma esti rangadóra készülő csapattal az elmúlt hetekben így már kilenc jelenlegi játékosa, Camila Micijevic, Csapó Kyra, Grosch Vivien, Kazai Anita, Molnár Beatrix, Nick Viktória, Sirián Szederke, Szalai Babett és Szekerczés Luca újította meg lejáró kontraktusát, vagyis kijelenthető, hogy az együttes értékeit sikerült megtartani.

Ehhez a magas szintű szakmai munka mellett természetesen elengedhetetlen a biztos anyagi háttér is, s mint azt Nyakacska Zsolt ügyvezető Nick Viktória és Sirián Szederke szerződésének meghosszabbításakor elmondta, rendeződött akadémiánk helyzete, s egy jó csapatot szeretnének építeni Dunaújvárosban, mindenképpen hosszú távra tervezve.

Sirián Szederke (labdával) és társai biztos körülmények között készülhetnek! (Kép: DO-archív

A DKKA ügyvezetője a megállapodások tegnapi aláírását követően ismét kiemelte, hogy mindez nem jöhetett volna létre városunk önkormányzatának segítsége nélkül.

- Ahogy az elmúlt időszakban, úgy ezúttal is teljes mellszélességgel a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia mögé állt Dunaújváros önkormányzata, melynek kiemelt segítségével sikerült együtt tartanunk az akadémia felnőtt csapatának keretét, vagyis a fent említett játékosokat és György László vezetőedzőt is, így azt gondolom, hogy biztos jövőképpel, bizakodva tekinthetünk a jövő felé, fogalmazott Nyakacska Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Vereség a hibák ára

Vereség a hibák ára

2019. január 17. (csütörtök)

Fegyelmezetlenül, sok hibával játszva kapott nagy pofont hazai pályán megyei riválisától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Elmaradtak az izgalmak az Aranyban

Elmaradtak az izgalmak az Aranyban

2019. január 17. (csütörtök)

A Labdaérzék-Gourmand tizenhárom, a Tízpróbások tizenkét gólt szerezve győzték le ellenfelüket a városi futsal bajnokság szerda esti fordulójában.

Megyei rangadó a hatodik helyért

Megyei rangadó a hatodik helyért

2019. január 17. (csütörtök)

A Fehérvári Titánok elleni hazai mérkőzéssel folytatja az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Magabiztos előny a kupában

Magabiztos előny a kupában

2019. január 16. (szerda)

Óriásit lépett a továbbjutás felé a Magyar Kupában a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely a negyeddöntő első meccsén 7-2-es sikert aratott Csömörön.

Elkészült a középszakasz programja

Elkészült a középszakasz programja

2019. január 16. (szerda)

Két legerősebb ellenfelével kezdi meg az Erste Liga középszakaszának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Dunaferr célja a továbbjutás

A Dunaferr célja a továbbjutás

2019. január 16. (szerda)

Idegenben, Csömörön lép pályára ma este fél nyolctól a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Könnyed magyar siker Franciaországban

Könnyed magyar siker Franciaországban

2019. január 15. (kedd)

A magyar női vízilabda-válogatott 12-5-re nyert a francia csapat vendégeként kedden a világliga B csoportjának negyedik fordulójában.