Biztos háttér, szép jövőkép az akadémián

2019. január 12. (szombat) 13:54 - doszerk

Városunk önkormányzata továbbra is minden támogatást megad a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiának ahhoz, hogy biztosított legyen magas szintű szakmai munka kézilabdázóinknál.

Mint arról pénteken délután beszámoltunk, újabb hét játékosával, valamint György László vezetőedzővel is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese. A Debrecen elleni ma esti rangadóra készülő csapattal az elmúlt hetekben így már kilenc jelenlegi játékosa, Camila Micijevic, Csapó Kyra, Grosch Vivien, Kazai Anita, Molnár Beatrix, Nick Viktória, Sirián Szederke, Szalai Babett és Szekerczés Luca újította meg lejáró kontraktusát, vagyis kijelenthető, hogy az együttes értékeit sikerült megtartani.

Ehhez a magas szintű szakmai munka mellett természetesen elengedhetetlen a biztos anyagi háttér is, s mint azt Nyakacska Zsolt ügyvezető Nick Viktória és Sirián Szederke szerződésének meghosszabbításakor elmondta, rendeződött akadémiánk helyzete, s egy jó csapatot szeretnének építeni Dunaújvárosban, mindenképpen hosszú távra tervezve.

Sirián Szederke (labdával) és társai biztos körülmények között készülhetnek! (Kép: DO-archív

A DKKA ügyvezetője a megállapodások tegnapi aláírását követően ismét kiemelte, hogy mindez nem jöhetett volna létre városunk önkormányzatának segítsége nélkül.

- Ahogy az elmúlt időszakban, úgy ezúttal is teljes mellszélességgel a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia mögé állt Dunaújváros önkormányzata, melynek kiemelt segítségével sikerült együtt tartanunk az akadémia felnőtt csapatának keretét, vagyis a fent említett játékosokat és György László vezetőedzőt is, így azt gondolom, hogy biztos jövőképpel, bizakodva tekinthetünk a jövő felé, fogalmazott Nyakacska Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Fucsovics előrébb lépett

Fucsovics előrébb lépett

2019. június 24. (hétfő)

Fucsovics Márton egy helyet javított, így az 50. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

2019. június 24. (hétfő)

Minden nemzet, így a magyar junior tornász válogatott is megérkezett Győrbe, a június 27-én kezdődő I. Junior Torna Világbajnokság helyszínére.

Most a döntő volt a maximum

Most a döntő volt a maximum

2019. június 24. (hétfő)

Három döntős helyezésnek örülhettek a Dunaferr SE úszói a Kecskeméten megrendezett Serdülő Országos Bajnokságon.

Alakul a program

Alakul a program

2019. június 23. (vasárnap)

Négy felkészülési mérkőzés már biztos vár augusztusban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára.

Aranyos Cetcápák

Aranyos Cetcápák

2019. június 23. (vasárnap)

A Multisteel Cetcápák győzelmével ért véget a második alkalommal megrendezett Peca Foci Kupa a Szalki-szigeten.

Osztályt váltott a DPASE!

Osztályt váltott a DPASE!

2019. június 22. (szombat)

A rendes játékidő utolsó percében egyenlített, s jutott fel a másodosztályba a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata a Biatorbágy elleni párharcban.

Két dunaújvárosi a válogatottban

Két dunaújvárosi a válogatottban

2019. június 22. (szombat)

A Dunaferr SE versenyzői közül Hajdu Jonatán kenu egyesben, míg Kiss Balázs a kenu kettesek versengésében vehet részt az Európa Játékokon.