Dunaújvárosi kézilabdázó az "elitben"

2019. január 9. (szerda) 19:20 - spigott

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő Európa-bajnok tehetsége, Koronczai Petra is bekerült a Magyar Kézilabda Szövetség Elit programjába.

A szeptemberben elindított Elit programmal Európában is egyedülálló módon igyekszik menedzselni és fejleszteni a legtehetségesebb utánpótlás korú játékosokat a Magyar Kézilabda Szövetség. A programot 15-15 leány és fiú játékossal kezdte meg a szövetség, ám ma délután egy újabb taggal bővült a lányok "kerete", ugyanis a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia mindössze tizenhat éves játékosa, a nyáron serdülő Európa-bajnoki aranyérmet nyert Koronczai Petra is bekerült a legjobbak közé.

A szerződés ünnepélyes aláírása előtt Imre Vilmos, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia sportigazgatója elmondta, hogy Petra nagy értéke a dunaújvárosi kézilabdának, ezért érthetően büszkék arra, hogy a fiatal játékos a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai testületének döntése értelmében bekerült az Elit programba, melynek köszönhetően remélhetőleg a magyar kézilabdának is értékévé válik. Ehhez elsősorban a játékosnak jár a gratuláció, de ugyanúgy megilleti az elismerés Koronczai Petra edzőit is, hiszen az ő hathatós munkájuk nélkül fiatal tehetségünk sem tarthatna itt, de az edzők által megmutatott úton a játékosnak kell végigmennie.

- Nagyon bízom abban, hogy ez egy plusz erőt, energiát ad Petrának ahhoz, hogy érdemes tényleg magas szinten kézilabdázni, s Petrának semmi mást nem kell tennie, mint eddig, eljárni az edzésekre, s elvégezni azt a munkát, amivel az edzők megbízzák – fogalmazott Imre Vilmos. A Magyar Kézilabda Szövetség részéről az Elit programot vezető Juhász István kiemelte, hogy ez egy Európában is egyedülálló kezdeményezés, de egy jó lehetőség arra, hogy azt a munkát, amit a játékosok a klubjukban, illetve a válogatottban elvégeznek, össze tudják hangolni. Koronczai Petra úgy került be a szeptemberben indított programba, hogy a női keretből ketten kiestek súlyos sérülés miatt, ugyanakkor nagyon magas szintű feltételrendszernek kell megfelelni ahhoz, hogy megtartsa a helyét, mert a résztvevő játékosokat folyamatosan figyelemmel követik. A programnak köszönhetően komoly szakmai hátteret igyekeznek biztosítani a szövetség által, mely a napi fejlődését biztosítja a játékosnak.

- Felmérjük a játékosokat, megnézzük, hogy milyen állapotban vannak, erre felállítunk egy fejlesztési tervet közösen a klubedzőkkel, s ennek a monitorozással együtt biztosítania tudja a játékos napi aktuális felkészülési munkáját, s ebben próbáljuk a játékosokat mindenben segíteni. Azt is el szeretnénk érni, hogy a klubok is fontosnak érezzék ezt, ezért játékosonként évente 3,2 millió forint szabad felhasználású összeggel támogatja a Magyar Kézilabda Szövetség azokat az egyesületeket, amelyek játékost tudnak adni a programba. A játékosoktól nem várunk el extra dolgokat, hiszen megpróbáljuk az összes olyan képzési lehetőséget a klubokban megvalósítani, ami a fejlődésüket biztosítja, illetve egy-két napot el kell tölteniük Budapesten a különböző felméréseken. Petrától azt várjuk, hogy mindent tegyen úgy, mint eddig, sportszerű életmódot folytasson, legyen minél jobb játékos, hogy a programban tudjon maradni, hiszen félévente megnézzük, hogy hozta-e az elvárásokat. Petra ezzel a programmal bekerült a Gerevich ösztöndíjasok közé, így minden hónapban egy bizonyos összegű ösztöndíjban részesül, míg a program résztvevője – árulta el Juhász István, az Elit program vezetője.

A szerződés aláírását követően Koronczai Petra elmondta, hogy nagyon nagy megtiszteltetés számára az, hogy bekerült az Elit programba, s azon lesz, hogy továbbra is a tudása legjavát nyújtsa, hogy a jövőben is a program résztvevője maradhasson.

A rovat további hírei: Sport

Döntőben a röplabdázók!

Döntőben a röplabdázók!

2019. március 25. (hétfő)

Hibátlan teljesítménnyel nyerte meg csoportját a DSE Röplabda Akadémia U19 1-es csapata, így ők is ott lesznek az OIB döntőjében.

Magyar-horvát - Jó játékkal bravúros győzelem

Magyar-horvát - Jó játékkal bravúros győzelem

2019. március 24. (vasárnap)

A magyar labdarúgó-válogatott az utóbbi két év legjobb játékát nyújtva hátrányból fordított és nyert 2-1-re a világbajnoki ezüstérmes horvát csapat ellen a Groupama Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

A magyar női kézilabda-válogatott legyőzte Japánt

A magyar női kézilabda-válogatott legyőzte Japánt

2019. március 24. (vasárnap)

A magyar női kézilabda-válogatott 33-21-re legyőzte Japán csapatát a Siófokon rendezett vasárnapi barátságos mérkőzésen.

Hasznos tapasztalatok

Hasznos tapasztalatok

2019. március 24. (vasárnap)

Sima győzelmet aratott a horvátok elleni dunaújvárosi csapattalálkozón a magyar serdülő ökölvívó válogatott.

Közel volt a bravúr

Közel volt a bravúr

2019. március 24. (vasárnap)

Óriási csatában szenvedett egygólos vereséget magasabb osztályú ellenfelétől a DUE-RFT floorball csapata a Ligakupa "B" csoportjának utolsó mérkőzésén.

Hozta a kötelezőt a Dunaferr!

Hozta a kötelezőt a Dunaferr!

2019. március 23. (szombat)

Hullámzó teljesítményt nyújtott, de így is megérdemelt győzelmet aratott a Győr elleni hazai bajnokin a Dunaferr SE röplabda csapata.

Értékes siker idegenben

Értékes siker idegenben

2019. március 23. (szombat)

Ismét remekül védekezett a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely nagyon fontos három pontot szerzett a Dabas vendégeként.