Fontos két pont Budaörsről

spigott - 2019. január 6. 18:37

Egy bő tízperces rövidzárlat ellenére is ötgólos, 28-23-as győzelmet aratott a Budaörs otthonában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Idegenben, a Budaörs elleni mérkőzéssel folytatta a K&H női kézilabda liga küzdelmeit ma délután öt órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, melyre nem várt könnyű mérkőzés a kieső zónából menekülni vágyó házigazdák ellen.

A kezdés azonban nem úgy alakult, ahogy azt a mieink eltervezték, mert hiába sikerült már az első támadásból megszerezni a vezetést, a folytatásban lényegesen pontosabban játszottak a házigazdák, s egymás után három gólt szerezve sikerült is fordítaniuk sőt, a 8. percben már 5-2-re vezettek a támadásban és védekezésben is hibázgató Kohász ellen. Csapó védéseivel, valamint Ferenczy és Sirián egy-egy találatával igyekezett feljebb zárkózni együttesünk, mely a 12. percben Kazai révén végre egalizálni is tudott (6-6). Ekkor a vendéglátókon volt a hibázás sora, s a mieink könyörtelenül ki is használták a budaörsi játékosok bizonytalankodásait, Szekerczés újabb két gólja után már nálunk volt az előny sőt, mikor Grosch is betalált egymás után háromszor, már időt kellett kérnie a hazai szakvezetésnek a 21. percben (8-11). A hazaiaktól Pálos-Bognár és Hornyák igyekezett tartani a lépést együttesünkkel, ám emberhátrányban is sikerült növelni az előnyt, melyet a szünetig meg is őriztek a mieink, így a pihenőre 17-13-as dunaújvárosi előnnyel vonultak a csapatok.

Kép: DO-archív

A második felvonást a házigazdák kezdték góllal, ám erre gyorsan válaszoltak a mieink, akik Szalai találata után már öttel vezettek György László tanítványai a 35. percben (14-19). ezzel együtt sem nyugodhattunk meg, mert elég volt két kihagyott helyzet, valamint egy lépéshiba, s a könnyű gólokat szerző hazaiak kettőre csökkentették hátrányukat (18-20). Jött is azonnal az időkérés, s bár Ferenczy révén sikerült végre betalálni a budaörsi kapuba, támadásban továbbra sem nagyon ment a Kohásznak, mely sorozatban rontotta el lövéseit, így a vendéglátók a többször is támadhattak az egyenlítésért. Ez szerencsére nem jött össze a Budaörsnek, így Sirián negyedik találata után 23-21-es dunaújvárosi előnnyel vágtak neki a csapatok az utolsó tíz percnek. Nem jött jókor Nick kiállítása, ám Csapó Kyra bravúrral védett, majd Szekerczés lőtt szemfüles gólt, s újra sikerült ellépni hárommal (21-24). A vendéglátóknak muszáj volt kockáztatniuk, de többször is hibáztak, s ezeket könyörtelenül kihasználták a mieink, akik visszaállították korábbi legnagyobb előnyüket, s végül ötgólos, 28-23-as győzelemmel hozták el a két pontot Budaörsről.

Budaörs – DKKA 23-28 (13-17)

DKKA: Csapó – Grosch 3, Szekerczés 8, Cifra, Nick, Ferenczy 4, Kazai 6. Csere: Vártok (kapus), Sirián 4, Szalai 3, Monori, Dombi. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.