Harminc percig élt a remény

spigott - 2019. január 26. 19:36

Az első félidő után még vezetett, ám végül 29-24-es vereséget szenvedett Érden a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia sérülésektől sújtott felnőtt csapata.

A tabella negyedik helyén álló Érd otthonában folytatta a K&H női kézilabda liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, melyből sajnos hiányzott a Mosonmagyaróvár ellen megsérült Szalai Babett. A mérkőzésnek egyértelműen a hazaiak voltak az esélyesei, ám éppen ezért várta azt György László vezetőedző, hogy együttese minden teher nélkül, felszabadultan játszhat a bronzéremre hajtó érdiek ellen.
A mieink vállalkozó kedvével nem is volt probléma, mert hiába szerzett hamar vezetést a házigazda, Szekerczés duplájával egyenlített, majd Molnár szép betörése után fordítani is tudott a DKKA, mely a 9. perc derekához érve már két góllal állt jobban ellenfelénél (3-5). Nem sokáig, mert a hazaiak a 12. percre utolérték a mieinket (6-6), s bár továbbra is rendre előnybe kerültek kézilabdázóink, az érdieknek minden Kohász-gólra volt válaszuk.

Együttesünk helyzete a 18. percben lett még nehezebb, mikor Monori Orsolya súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett, s 11-11-nél György László ki is kérte idejét, hogy rendezze a sorokat. A rövid pauzát követően Grosch és Szekerczés góljaival ismét "meglépett" kettővel a Kohász, s ekkor Szabó Edinának kellett magához hívnia tanítványait (12-14). Az utolsó hat percben a csereként beállt Vártok Ramóna, valamint francia válogatott Foggea is bemutatott pár bravúrt, így a hajrában már csak egy hazai gólt láthattak a drukkerek, ami azt jelentette, hogy a szünetre minimális dunaújvárosi vezetéssel vonultak a csapatok (13-14).

A térfélcsere után az volt a legnagyobb kérdés, hogy meddig bírja erővel és koncentrációval a tempót a több kulcsjátékosát is nélkülöző Kohász. Sajnos a ziccerek értékesítésénél Foggea többször is túljárt a mieink eszén, majd jött két eladott labda, s ezeket a hibákat könyörtelenül kihasználta az érdi alakulat, így György Lászlónak már a 35. percben muszáj volt időt kérnie (17-15).

Képek: DO-archív

Ez sem segített azonban a mieinken, mert a következő három gólt is az érdiek szerezték, s Nick, valamint Bouti kiállítása után a 42. percre eldőlni látszott a találkozó (23-16). A folytatásban sikerült valamelyest faragnia hátrányából a Kohásznak, ám a félidő dereka után újra gondok adódtak a támadások befejezésével, ezért a 48. percben harmadszor is meg kellett szakítania a játékot György Lászlónak (25-18). A pihenő alatt újra sikerült rendeznie sorait együttesünknek, mely Mihály, Kazai és Bouti találataival jött fel négy gólra, ám tovább már nem tudott zárkózni, így a házigazdák örülhettek végül a 29-24-es győzelemnek.

Érd – DKKA 29-24 (13-14)

DKKA: Csapó – Kazai 3, Ferenczy 6, Nick, Cifra, Szekerczés 7, Grosch 2. Csere: Vártok (kapus), Bouti 1, Sirián 1, Molnár 1, Monori 2, Dombi, Mihály 1. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.